Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RanyBoskie

poparzenia tłuszczem

Polecane posty

Gość RanyBoskie

Własne prysnął na mnie gorący tłuszcz (taak, rzut omletem na patelnie to zdecydowanie iepski pomysł). To nic poważnego, kilka czerwonych plam n ręku i pod pachą. Czym mam to cholerstwo nasmarowac, żeby tak diabelsko nie piekło?

Gość klubowiczka_
jutro juz nie bedzie pieklo, ostatnio zrobilam to samo tylko z plackiem ziemniaczanym :P plamki beda schodzic pare dni, ale pieklo bedzie tylko chwile :)

Gość lalatralalala
takie poparzenia dobrze jest posmarować grubo mietową pasta do zębów z fluorem, mięta chłodzi fluor nie wiem co robi ale naprawde pomaga

Gość do tralalala
dzięki za podpowiedź bo ja ciągle sie czymś poparze a o paście nie słyszałam

Pasta? :O Przecież można się poparzyć znowu...? To silna zasada. Radzę przemyć zimną wodą i zostawić.

Gość klubowiczka_
ja poszlam wieszac pranie na balkonie i co chwile przykladalam jakies mokre zimne ubranie :) pozniej butelke z woda (zimna) itd niczym nie smarowalam ale jesli uznasz, ze koniecznie musisz cos zrobic, to najlepiej panthenol w aerozolu albo tribiotic masc jest w takich malych saszetkach po 1.5 chyba

tłuszczem nie papraj tego!!! w sumie to niczym tego nie mowinnaś traktować... ewentualnie zinmą wodą... no ale to zmedycznego punktu widzenia...a jak chodzi o moje doświatczenia to tak jak napisałam...woda + sól

Gość ważne dla mnie
Metoda mojego dziadka - zetrzeć surowego ziemniaka na poparzone miejsce. Podziałało, a miałam pęcherz na całą wew dłoń (przyłożyłam jako dziecko rekę do rozgrzanej patelni) , szybko się zagoiło i nie bolało.

Gość RanyBoskie
Dzięki!:) Najbardziej chyba przemawia do mnie ziemniak. Na razie ręka piecze troszkę mniej, tylko mam plamy, całe szczęście bąbli nie ma. Ręka piecze już mniej, natomiast mam rowniez plamki pod pachą i tam to piecze elegancko, przypuszczam, że pot je podrażnia. Podejrzewam, że z depilacji nici na kilka dni:) Co do pasty bym się chyba bała. Stosuję pastę do zębów, kiedy mam zajady. I musze powiedzieć, że ostre żarcie;) To jest niestety nasza kobieca przypadłość, że przy pracach domowych nietrudno sobie coś zrobić. Kiedyś kobiecym sposbem zaplamiłam majtki i wrzuciłam do vanisha. No i nie wiem, czy jest taki delikatny dla tkanin, jeśli miałam poparzoną skórę... (nie użyłam rękawiczek, ponieważ nie jestem alergikiem)

Gość dobrze
fgjfjfgjfgjfgjgfj

Gość m....
wylałam na siebie tłumsz z patelni na szyje i troche brode.czy takie rzeczy schodza?mam czerwona plame i kilka babli.i naprawde sie boje,ze zostane z jakas blizna:(