annnnnnna 0 Napisano Lipiec 13, 2007 Czy ktoś z Was, mieszkajacych w UK brał może kredyt?, jak to wyglądało, jak z formalnościami, może któryś polecicie? może ktoś z was korzystał z któregoś z tych http://www.moneysupermarket.com/loans/ , jakie sa Wasze doświadczenia, rady ? z góry wielkie dzięki :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość SPREZYNKA Napisano Lipiec 13, 2007 hej .w braniu kredytow jako takich sie nie orientuje.ale jesli jestes dosc sporo w uk to idz do banku ,w ktorym masz konto i zapytaj sie o przyznanie kart kredytowej.teraz jest duza konkurencja i oprocentowanie jest ciekawe.ja osobiscie dostalam na 500 funtow ,a moj chlopak na 2500 takze to jest fajna sprawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
siobhan 0 Napisano Lipiec 13, 2007 karta kredytowa owszem jest dobra ale na biezace, dosc male wydatki - takie do paru tysiecy. no i najlepiej splacac calosc pod koniec miesiaca (ja tak robie) bo inaczej procent jest duzy, duzo wiekszy niz jesli wezmiesz normalny kredyt (okolo 6% APR). wiec jesli chcesz wziac spora sumke to kredyt a nie karta kredytowa, ta stronka money supermarket jest dobra - ale trzeba dokladnie poczytac zasady dotyczace kazdego kredytu - osobiscie jedyny kredyt, ktory bralam to mortgage na dom ale to inna para kaloszy. taki zwykly kredyt dotychczas nie byl mi potrzebny, ale gdybym potrzebowala spora sumke to jest to najlepsze rozwiazanie - z zadnym razie karta kredytowa (chyba ze masz nowa i oferta na pol roku 0% to wtedy moze sie oplacac) ani tez nie debet bo to wychodzi duzo drozej niz kredyt:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
siobhan 0 Napisano Lipiec 13, 2007 aha oprocentowanie na karty kredytowe to okolo 13-14% albo i czasem 15-16% a kredyt jak napisalam 6% - co zreszta widzisz ze strony moneysupermarket:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martik 0 Napisano Lipiec 13, 2007 siobhan :) ja sie podpinam pod temat - jak to jest np na kredyty na auto - pytalam ostatnio w salonie i facet powiedzial mi ze wymagane jest 3 lata pobytu zeby dostac kredyt na auto, to samo powiedzieli nam np w currysie jak pytalismy sie o raty na telewizor.. jasne ze nie mamy credit score bo maz jest tu dopiero 1.5 roku ale zawsze tak beda nas odsylac ? zarobki sa okey wiec czy to zelazna zasada czy pytac pytac i moze sie udac ? jakie macie doswiadczenia w tej kwestii ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annnnnnna 0 Napisano Lipiec 13, 2007 Dziękuję za konkretne odpowiedzi :-) my zamierzamy wziąść kredyt ok 3500Ł na 12 miesięcy, płynność finansowa pozwoli nam na spłacenie tego kredytu w krótszym czasie, tylko czy to jest możliwe? (chodzi mi np o 2 raty w ciągu miesiąca). Jesli macie w tej kwestii doswiadczenia - piszcie, my również popytamy u źródeł i napiszem,y jak to u nas wygląda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bogini Milosci 0 Napisano Lipiec 13, 2007 z tego co sie orientuje,to banki moga ci naliczyc wieksze odsetki za splacanie kredytu wczesniej,musza sie jakos zabezpieczac przeciez.ale zalezy w ktorym banku macie konta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
siobhan 0 Napisano Lipiec 13, 2007 annnnna to zalezy gdzie bierzecie ten kredyt - warto sie zapytac czy naliczaja early payment fee - niektore banki to robia inne nie. trzeba wziac taki zeby nie naliczali - my tak mamy z mortgage. i jak mowilam wszystko dokladnie czytac bo zdaza sie ze mowia cos innego niz jest napisane (niedouczony sprzedawca moze byc) - moja kolezanka tak sie naciela kupujac samochod na raty. martik - tak chyba jest 3 lata ale warto probowac. nawet w sklepach jak chce sie miec sklepowy kredyt to tez sprawdzaja- od tego sa firmy do ktorych oni dzwonia i tam was nie beda mieli - ale probowac warto bo pewnie w pewnym momencie sie pojawicie. osobiscie doswiadczenia w kredytach nie mam, jak pisalam procz mortgage, bo reszta jak dotychczas udaje nam sie kupowac za gotowke:) sa firmy wysylkowe, ktore sprzedaja na raty bez oprocentowania no littlewoods - www.littlewooods.co.uk - sama tak nie kupowalam ale znam ludzi co to robia namietnie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martik 0 Napisano Lipiec 13, 2007 littlewoods znam kupilam tam pare ciuszkow niestety rowniez za gotowke - nie mamy credit score ta sama gadka wszedzie. Dotychczas tez wszystko za gotowke w sumie nie potrzebujemy juz nic kupic grubszego jednak kredyt przydalby sie wlasnie np na auto. Zostalo nam 1.5 roku do 3 lat wiec pewnie wytrwamy :) i odczekamy swoje .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
valeriana 0 Napisano Lipiec 13, 2007 nam zyczliwy pan w NatWest powiedzial swego czasu ze kredyt na samochod jest ryzykowny w przypadku osob z malym pobytem i bez wlasnego mieszkanie, gdzyz moga kupic auto, wyjechac i nigdy nie wrocic :P. co od kredyt scores to jest to dosyc dziwne, bo kazdej osobie wyliczaja inaczej i czasem nie ma to odniesienia do rzeczywistosci. np. ja zarabiajac mniej dostalam wiekszy kredyt na nizszy procent niz moj maz ktory zarabia wiecej. jesli chodzi o wczesniejsza splate to przynajmniej w Barclaysie, gdzie mam konto obecnie, naliczajac \"kare\" za wczesniejsza splate kredytu, w postaci osetek za jeden miesiac :) straszne :). jest tam taka fajna babka, ktora powiedziala ze lepiej zaplacic \"kare\" niz placic te odsetki przez pare miesiecy splacajac kredyt zgodnie z czasem trwania w umowie, co jest chyba dla wszystkich oczywiste. z tego co mi powiedziano, moge przyjsc teraz do banku z dnia na dzien, powiedziec ile kredytu chce (do max kwoty jaka mi przyznali) i pieniadze zostana przelane na konto w ciagu paru godzin. nie potrzebuja zadnego zaswiadczenia o zakupie samochodu ani nic podobnego. coz wkrotce sie okaze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
annnnnnna 0 Napisano Lipiec 14, 2007 Wielkie dzieki życzliwe osóbki, my idziemy w poniedziałek z pytaniem na ustach od firmy do firmy, od banku do banku. Pożyjemy zobaczymy :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Michal Londyn Napisano Grudzień 17, 2010 Mysle ze teraz jest juz latwiej, pojawily sie firmy oferujace szybkie pozyczki typu chwilowka, najlepiej poszukac w google "szybki kredyt w uk" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariśka Napisano Marzec 21, 2011 najlepiej zobacz sobie tu: http://mimk.eu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach