Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

WYOBRAŻACIE SOBIE TO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

No nasze polskie społeczeństwo....Taka to i siódemkę dzieci ma.....A dużo rodzin idealnych pod każdym względem starają się latatmi....

Taką matkę, to tylko... Ech, na ciężkie roboty... Ale to co przeczytałam wczoraj, też jest przerażające: źródło: dziennik.pl Do porodu dziecko nie jest człowiekiem Dziecko nie jest istotą ludzką, dopóki matka nie ma bólów porodowych. Takie orzeczenie Sądu Najwyższego wstrząsnęło Koreą Południową. \"Nikt na świecie tak nie uważa\" - wstydzą się za sędziów Koreańczycy. Wyrok wydano w sprawie młodej kobiety, która oskarżyła swą położną o zabójstwo dziecka. Ważyło ono ponad 5 kg, jednak nie przeżyło porodu, gdyż położna odradzała cesarskie cięcie. Kobieta była w 42. tygodniu ciąży. Rozpatrując złożone przez oskarżoną odwołanie, sąd skazał ją na grzywnę za zaniedbanie. W uzasadnieniu stwierdzono, że \"nawet gdyby cesarskie cięcie było możliwe, zważywszy ponad 5-kilogramową wagę płodu i 42. tydzień ciąży, to nie można tu mówić o zabójstwie, gdyż pozostając w łonie matki, płód nie może być uważany za istotę ludzką\". Ks. Lee Dong-ik, wykładowca Katolickiego Uniwersytetu Korei, nie kryje oburzenia. Jego zdaniem to \"społeczna porażka\". \"Żyjemy w społeczeństwie, którego medycyna może uratować dziecko w 21. tygodniu ciąży. Sprawą nie do przyjęcia jest, by inne, praktycznie już urodzone, nie było nawet istotą ludzką\" - mówi.

Ggggrrrrrrrrr....wiem ze nie powinnam sie denerwować ale...co sie dzieje...póki sie nie urodzi nie jest człowiekiem??? Jezu...co sie dzieje na tym swiecie... Czyli ze co, kobieta nosi w sobie kosmitę, dopiero jak urodzi to mozna \"to coś\"nazwać dzieckiem:/ MASAKRA MASAKRA...ciekawe swoja drogą czy ten sędzia lub sedzina miała lub ma dzieci:/

Gość płakać mi si e chce
biedne, niewinne maleństwo...

Gość iwonne
Zatkalo mnie ale tylko na moment obok mnie mieszka dziewczyna ktora urodzila dziecko i bylo tak nacpane ze 3 miesiace lezalo w szpitalu bo jak sie okazalo bylo uzaleznione teraz chlopiec ma 7lat

Gość iwonne
cukierkowa i November a co myslicie o aborcji czy te kobiety przypadkiem tez nie udaja ze plod to nie dziecko !!!!!!!!!!!!!!!BOZE OBYM NIGDY W ZYCIU NIE MUSIALA SIE YASTANAWIAC CZY USUNAC CIAZE !!!!!

Normalnie rozwaliłabym łeb tej kobiecie. Jak mnie takie rzeczy wkurzają !! 😠

dokładnie acha...zgadzam się...ja nie wiem, ale ja bym podwiązała jajniki takim \"matkom\"...niech się bzykają na prawo i lewo, ale niech nie bedzie z tego nieszczęścia....jak tamta: siódme dziecko, co jej tam...urodzi...zostawi albo jej opieka zabierze, a ona zabierze sie za następne:/:/ Mam przyjaciółkę, która prowadzi pogotowie opiekuńcze i wiem jakie dzieci tam trafiają...napatrzyłam się na to i wiem jaka to krzywda...kiedyś trafiła tam jedna maleńka dziewczynka...chyba 3 miesiące miała...z anemią i uzależniona od alkoholu...nic jesc i pić nie chciała...a pani doktor powiedziała, że jakby dostała cokolwiek z kieliszkiem wódki wlanym do środka to by wypiła...byłyśmy z przyjaciółką w szoku:O ale teraz mała ma już ponad roczek...nie ma anemii...jest we Włoszecvh, adoptowali ją rodzice, którzy kilka lat wcześniej adoptowali jej brata:) Przynajmniej ejdna Malutka istotka bedzie szczesliwa:)

Najlepiej byłoby jakby się zachlała na smierć, przynajmniej juz nigdy nie rodziłay, a tak.. może za rok kolejne, szkoda gadac.

iwonne....one chyba tak traktują nienarodzone dziecko...jak coś co jest...jak \"coś\" a nie kogoś\"...aborcja zdecydowanie nie, ale....podwiązanie jajników jakieś albo coś innego w tym stylu to owszem... To nie są matki i nie zasługują na dzieci:/

Jedne nie mogą latami zajść w ciąże .. drugie rodzą co rok .... i chlęją , ćpają w ciąży .... biedne dziecko....pewnie bedzie upośledzenoe przez\"inkubator\"jaki mu ta pani zafundowała. suka.

\"dokładnie acha...zgadzam się...ja nie wiem, ale ja bym podwiązała jajniki takim \"matkom\"...niech się bzykają na prawo i lewo, ale niech nie bedzie z tego nieszczęścia....jak tamta: siódme dziecko, co jej tam...urodzi...zostawi albo jej opieka zabierze, a ona zabierze sie za następne:/:/...\" cukierkowa !! D O K ł A D N I E !

ehhh...taki już ten świat...jedne mogą rodzic co roku...ćpają, piją i rodzą zdrowe dzieci a potem i tak wyrzucają dzieci na śmietnik albo zabiera im je opieka...a te które naprawdę chcą dziecka, oczekują go, albo mieć nie mogą, albo mają z komplikacjami, albo rodzą chore:( Taka już sprawiedliwość na tym naszym świecie...ale zmienić tego nie zmienimy...pocieszające jest chociaż to, że czasem dzięki \"takim matkom\"...nie pijanym, ale takim którym opieka zabrała dziecko, matka się zrezkła praw rodzicielskich itp...dzieki tym \"matkom\" rodzina która chce a nie może mieć dzieci ma szanse na adopcję...marne pocieszenie jednak:/

Gość vsfvsfvsfd
"rodzina która chce a nie może mieć dzieci ma szanse na adopcję...marne pocieszenie jednak:/" -bardzo marne bo te dziecko, bez względu na opiekę jaką byłoby otoczone, nie ma szansy być normalne

wiem o tym...zawsze coś tam się \"wyssa\" z krwią matki....widziałam takie dzieci....jak maleńkie, to jeszcze dobrze...ale potem...ale mimo wszystko mają szansę na normalne życie, na normalną rodzinę i na miłość której nie miały od małego!

Gość iwonne
DOKLADNIE !!!! Akurat znam kilka smutnzch przypadkow np u mojego szna w szkole jest marcin ktory ma 6 lat a po nim matka urodzila 3 dzieci a z4 jest w ciazy w sumie 12 dzieci !CZUJECIE TO ! TYLE ZE NIE PIJA ale i tak te dzieciaki sa biedne nie maja miejsca na spanie i niektore spia na luzku a reszta na podlodze chodza na stolowke szkolna to nie dowiaryyyy jak te dzieci jedza !!!Doslownie WSZYSTKO!moj syn zanim zje obiad to musze z nim walczyc z pol godz a te dzieciaczki pochlaniaja wszystko zawsze mi zal gdy je obserwuje uuuuuch zycie