Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taylor Heys

moze tu ktos wie o tym kiedy to jajeczkowanie jest?

Polecane posty

Gość Taylor Heys

Słuchajcie od wielu lat mierze tempke i obserwuję śluz.Jednak od wczoraj to zbaraniałam. Zawsze myslałam ,że owulacja jest wtedy kiedy temeratura jest gwałtownie niska, gwałtownie spada. A potem ktos powiedział,że owulacja jest wtedy kiedy po tym gwałtownym spadku nagle wzrosnie gwałtownie.I to własnie wtedy jest owulacja. np 13.mam śluz rozcągliwy więc mysle- o chyba płodne ale tempka jest ciagle wysoka 14 o gwałtownie spadła czyli chyba to powinna byc ta owulacja tak sądziłam 15 gwaltownie wzrosła i myslałam ze juz własnie jest po owulacji.No ale ktos powiedział ze własnie w 15 dniu jak gwałtownie wzrosła to jest owulacja. . 13 .17 .18 .19 15. .16 .14 No i kiedy ta owulacja niby ma być? 14 czy 15 ?

Gość jajeczkowanie jest
wtedy kiedy kura chodzi po zagrodzie i tak głośno gdacze...

Gość najlepsza wersja
a czy to tak trudno kochac sie trzy dni pod rzad? :o

Gość no no no no
no chyba ze nie chce dziecka... a siksi sie na okrągło...

No coś Ty! Tu nikt nie wie nic o jajeczkowaniu, ciąży i antykoncepcji, ten temat jest kafeteriankom zupełnie obcy.

Gość Taylor Heys
Hormon progesteron, którego poziom wyraźnie rośnie tuz po owulacji, powoduje zmiany podstawowej temperaturze ciała, co pozwala na ustalenie fazy niepłodności poowulacyjnej. Raptowny skok temperatury, zwany SKOKIEM, oznacza, że rozpoczęła się produkcja progesteronu, a więc wcześniej nastąpiło jajeczkowanie. No juz wiem bo znalazłam i teraz okazuje sie 15 wzrost temki oznacza ze jajeczkowanie było 14, czyli jak była niska tempka.Czyli dobrze do tej pory odczytywałam.

Gość a nie lepiej poprostu
zdać się na testy owulacyjne? można kupić po 2zł za szt.