Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anita27

zielona kupka u 3 tyg dziecka.

Polecane posty

drogie kobitki powiedzcie mi co mam zrobic moj synek od dwuch dni nie robil kupki az do dzis .no i byla stasznie zielona.zastanawiam sie jaki moze byc tego powod.karmie bebikiem i daje jeszcze piers,z piersi nie wiele je ,moge powiedziec ze tylko chwilke popije,a do tego wszystkiegio strasznie go wysypalo na buzi i karku ,z tym ze na buzi wyglada mi to na potowki a na karku jakby byl poparzony pokrzywka.co to moze oznaczac.pomozcie!!!!!!

to zapewne skaza bialkowa malenstwo ma uczulenie na to mleko co mu podajesz.moj maly ma 4 tyg i dostaje nan hipoalergiczny jest narazie ok! pozdrawiam

tak tez myslalam ale dowiedzialam sie ze typowa skaza wystepuje na policzkach a on ma gladziutkie poliki.,a to mleko podaje mu od urodzenia i dopiero teraz zrobil pierwszy raz zielona kupe.

Gość niekoniecznie od razu
skaza... być może zjadłaś coś, co wywołało u maluszka taką reakcję - przypomnij sobie! mimo że mało karmisz, to jednak zawsze coś; oby nic poważnego to nie było ❤️

Gość no właśnie właśnie
właśnie, przy skazie są szorstkie policzki, kolanka i łokietki (najczęściej), sama wysypka to nie musi być skaza!!!!!!!!!!!!!!!

Gość a czym go dopajasz
bo jak za mało pije, to może cierpieć na zatwarzenia - skoro karmisz głownie bebikiem, to musisz dziecku dawać coś do picia, zwłaszcza że bebiko jest zatwardzajace właśnie

pije duzo z tym nie ma problemu ,daje mu do picia herbatke koperkowa i wypija jej sporo.ta wysypka na buzi to chyba potowki bo jak przemywam rumiankiem to zaraz znikaja ale wystarczy ze spi 2 godzinki i znowu sie pojawia,a najwazniejsze juest to ze go wcale nie przegrzewam ,jest w samym body i skareteczkach,no a na karku to calkiem co innego no i jeszcze ta kupka ,boje sie ze jeno i drugie ma powiazanieze soba.

Gość co do tych potówek
prawdopodobnie smarujesz buźkę oliwką, i stąd skłonność do potówek - lepiej używać lekkiego kremu albo balsamu (słowa mojej pediatry) co do wysypek - nie mam pojęcia, moim zdaniem najlepiej poradzić się lekarza

Gość a mój synek
od urodzenia ma na karczku coś w rodzaju czerwonych plamek - prawie bordowych... podobno to się nazywa "uszczypnięcie bociana" i wiele dzieci to ma, z czasem blednie no, ale jeśli nie było tego wcześniej, to też nie wiem :O

moje maleństwo zrobiło po 3 dniach wreszczie kupke i też byla zielona,pani doktor powiedziala zeto przez to ten koklor ze tak dlugo odkladalo sie w jelitach,nic sie nie martw!jesli teraz zrobi kupke i bedzie zielona idz do lekarza :-0

no wlasnie 3 godz temu przemylam mu buzk erumiankiem i po chwili pieknie zeszlo i patrze teraz jak spi i glowke ma prosto nie lezy na policzku a znowu muwyskakuje i tak caly czas ,przeciez potowki wystepuja jak dziecko sie poci ,a on nie i to mnie zastanawia.a na szyji ma takie bezbarwne chrostki.

hej mam pytanko karmie piersia i moj 6dniowy synek zrobil zielona kupke czy to jest normalne??? obawiam sie ze moze miec jakas inekcje prosze o odp

Moja corka tez robila zielonkawe kupki do czasu az bardzo okroilam diete, niestety. Taka byla jej reakcja na to co jadlam. Podobno zielonkawa kupka nie jest az takim problemem, jesli dziecka nie boli brzuszek, nie ma w niej sluzu, ani nie jest zbyt plynna.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
ale ohydny temat

moja jak nie robi wcale kupska ze 2-3 dni to tez robi zielona "blotkowatą" kupke. Czasem nawet taka a na koncu juz żółtą. ale ja sie tym nie niepokoje.to normalne.

Gość gryyy
kurde no , mój ostatnio takie wlasnie robi ale codziennie , wg Ciebie nie powinnam sie martwic ?

wiesz..ja sie powinam martwic bo moja robi czasem raz na 4 dni kupe.. wychodze z zalozenia ze lepsza kupka zielona niz zadna.To nie powinno zalegac w jelitach takiego malenstwa. ps. ja karmie modyfikowanym