Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gvewgwegewgwegweg

MAŚC CLOTRIMAZOLUM

Polecane posty

Gość gvewgwegewgwegweg

czy mozna ja tez delikatnie wprowadzic do pochwy? (grzybica pochwowa) czy tylko na jej obrzerzach?

Przeczytaj ulotkę. Tylko do stosowania zewnętrznego.

Gość jak delikatnie wprowadzisz
to sie nic nie stanie...ja tak robiłam i wszystko było dobrze

ja ją stosowałam na zewnątrz i leciutko na pół centymetra do pochwy.

kiedyś jakaś dziewczyna pisała, że gin kazał jej nabrać strzykawką i wprowadzić do pochwy... a na ultoce jest tak[moim zdaniem ;)] bo jest też clotrimazol w globulkach, na receptę, kiedy gin stwierdzi, że to na pewno grzyb :)

Globulki, owszem - wprowadza się do pochwy, ale krem do tego nie służy, dlatego napisałam jak napisałam (vide ulotka).A jak go forumowiczki stosują - to już zupełnie inna sprawa :-)

Gość lekomanka
na ulotce jest napisane ze sie ma zastosowanie tylko zewnetrzne!!!!!!!!!!!!! ale jak jestes hardcorowa to sprawdz czy cos sie stanie..

Gość zewnetrznie znaczy
ze nie mozna jej jesc!! a wprowadzic do pochwy jak najbardziej mozna [choc latwiej czopki dopochwowe ;) ]

Wskazania do stosowania:Leczenie zakażeń drożdżakowych: * błon śluzowych (sromu, żołędzi prącia) * skóry Leczenie grzybic skóry ciała w tym skóry rąk, stóp, podudzi.Leczenie łupieżu pstrego. Proszę, jak byk:Wskazania:Clotrimazolum 1% krem jest lekiem stosowanym w terapii grzybicy skóry wywołanej przez dermatofity, drożdżyc skóry i błon śluzowych zewnętrznych narządów płciowych oraz łupieżu pstrego.Nie stosować preparatu dopochwowo i do oczu.

Gość sukata
Możesz zrobić płukanki z roztoru jodyny p

raczej nie ulotke przeczytaj na pewno jest napisane nawet na tubce powinien byc sposob uzycia 🖐️

Gość anniaa
witam niestety od 2 ni mam objawy grzybicy, zanim udam sie do lekarza( mam wizyte za tydzien) chciałam pomoc sobie jakimś środkiem bez recepty kopiłam ten krem ale jak napisane na ulotce...stosuje sie go zewnetrznie, z tym ze na zewnatrz pochwy nie mam zadnych hm objawoj, jedynie lekkie uplawy i swędzenie wewnątrz pochwy czy w takim razie jejst sens smarować sie tym zewnetrznie? moze ktos z was mial doświadczenia z tym lekiem? ulotka jest niestety malo wyczerpująca...:o

sprobujcie w globulkach lub w kremie vitagyn C!!!!!jest bardzo skuteczny i przechodzi po pierwszym uzyciu!!!polecam!!!