Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rybaczek

Co robicie z sukienką po ślubie?

Polecane posty

Gość rybaczek

Mam pytanie - co robicie z sukniami po ślubie, czy warto wystawić ją na Allegro, czy lepiej oddać do komisu.. w komisie pewnie będą ją wielkokrotnie przymierzac i zrobi się z niej szra szmata, a na aukcjach ciągle te same kiecki, mam wrażenie, ze nikt ich nie kupuje..

Gość rybaczek
Hello, byłe i przyszłe panny młode :-)

Gość
Witam! Ja po ślubie wyczyściłam i na razie wisi (slub był niedawno 02.06.2007r.) dałam ogłoszenia na jakichś różnych stronach ale wrecz nikt tam nie zagląda, na allegro też próbowałam, była oglądama sporo razy i nawet dodana do obserwowanych, ale aukcja dobiegła konca i nic. Allegro ma ten minus w tej materii ponieważ jest tam straszna masa sukienek, ale autorka ma racje ciagle te same! Moja tam w ogóle nie pasowała chyba ha ha, bo była inna niż wszystkie (jest bez koła, prosta z rękawem z koronki) Cóz powiem szczerze, ze nie wiem co mam zrobić, bo z jednej strony bardzo mi się podobała i żal, ze jej juz nie włożę, ale ma wisieć i zbierać kurz...? a tak moze ktoś by sie nią ucieszył? :( Co do komisu to wiszą takie upchnięte na wieszakach (przez to nie mają odpowiedniego wyglądu żeby zachęcić kogoś do kupna) i się mną i na pewno sa często mierzone :( Dobre pytanie jak sprzedac suknie?

Gość rybaczek
No właśnie, ja nie mam tyle miejsca, żeby trzymać ją w szafie, pozostaje chyba ten komis, bo w allegro nie wierzę, mam w związku z tym pytanie - czy są dziewczyny, które sprzedały suknię na aukcji?

Gość
Własnie czy są? ja na razie 1 raz wystawiłam i nic z tego i zastanawiam się czy wystawiać jeszcze w ogóle? Najwyżej rozwiesze gdzies w pobliżu u siebie ogłoszenia i będę cierpliwie czekać

Gość rybaczek
tyle tu was na tym forum, kobietki.. żadna nie sprzedała?Agital, a za ile kupiłaś i za ile chcesz sprzedać?

Gość rybaczek
właśnie obejrzałam twoją sukienkę, bardzo ładna, wiesz, ja myślę, ze problem tkwi w dopasowaniu sukienki, moja jest szyta na miarę, jak większość..

Gość
suknie kupiłam za 1 600 zł i zaczynam od 900 zł ale zaznaczam, ze cena jest do negocjacji (widziałam na allegro suknie używane za 2500-3000 a tak 1000 to raczej częsta cena)

Gość rybaczek
no niektóre ceny są śmieszne, używana sukienka za 2 000, może i firmowa, ale jak kogoś stać na firmę to kupuje nową

Gość
suknie mam nie uszkodzona i pięknie wyczyszczoną (jak nówka a jak patrzyłam na niektóre suknie w pralni to był koszmar (po 4 praniach wyglądały gorzej niż moja przed czyszczeniem)

Dlatego, ja wypozycze. To chyba najprostszy sposob. Moja kolezanka nie moze sprzedac od 2 lat. A w komisie lezy od pol roku. Wydala 2tys. i na co?? Wole wypozyczyc. :)

Gość barcelonka1
ja swoja suknie sprzedałam i to nawet bez wielkiego problemu na pocz rowniez wysatwilam ja na allegro i nawet bylo sporo zapytan o przymiarki ale z roznych koncow polski i nie kazdy chcial przyjechac na podkarpacie wiec wpadalam na pomysl i wstawilam ogloszenie na regionlany serwis ogloszeniowy www.rzeszowiak.pl no i sie zaczelo strasznie duzo osob dzwonilo i umawialo sie na przymiarke a ze suknia miala w talii 62cm to ciezko mi bylo ja sprzedac mimo ze duzo osob chcialo kupic ale si enie dopinaly :( w fekcie doszło do tego ze nei wiedzialam komu sprzedac suknie bo dwie dziewczyny mimo ze sie nie zmiescily byly gotowe ją kupic no i w sumie sprzedałam jednej z nich :) suknia kosztowała mnie z halka 2400 a sprzedałam ja 1350 ( chcialam 1400 ale wypadalo spuscic cos ) polecam serwisy regionalne bo kazdy suknie chce przymierzyc i jest mu lawtiej jak jest blisko powodzonka Dziewczyny

Gość
Ale ja mam suknie szytą w firmowym salonie Classy i były też droższe ale akurat ta mi sie podobała, a poza tym nie dala bym 3000-4000 za suknie (moze jakbym odpowiednio zarabiała to tak nie wiem) w sumie zdecydowałam sie na suknie a potem zapytałam ile ona kosztuje i najlepszy motyw była zaprojektowana dla salonu w Bielsku Białej czyli np. w salonie firmowym classy w poznaniu nie można takiej kupić a była taka tania :) http://www.classa.com.pl/ a Ty za ile sprzedajesz?

Gość
barcelonka1 dzięki za podpowiedź ja tez umieściłam na regionalnych ale nikt tam nie zagląda :( ale spoko zaczęłam akcje \"sprzedaż\' 25 czerwca to jeszcze nie jest źle :)

Gość rybaczek
dzięki za pomysł, wystawie ją najpierw na aukcji a potem może dam do komisu i tak nie bedę miała co z nią zrobić

ja swoją zapewne włoze do szafyi bedzie tam lezala az moja corka za x lat bedzie sie w nia ubierac... :) jestem bardzo szczupla wiec po mnie nikt pewnie nie kupi, a szkoda mi wystwiac na allegro i placic za to kase :o

ja mam zamiar wypozyczyc lub uszyc ale z mozliwoscia zwrotu.Bez sensu kupowac a pozniej sie bujac

Gość katijka
Ja rowniez polecam zamieszczenie ogloszenia na regionalnych stronach. Ja takze pochodze z podkarpacia i zamiescilam ogloszenie na www.rzeszowiak.pl. Wczesniej przed slubem sama szukalam tam sukienki, ale skonczylo sie na tym, ze ja uszylam. Sukienke sprzedalam w sumie dwa tygodnie po zamieszczeniu

Gość a ja kupilam na allego
ale ta suknie byla wyjatkowa. macie racje, reszta sie powtarza do znudzenia

Gość kukunamuniu
Hej, a ja swoja suknie sprzedam do wypozyczalni sukien slubnych. Popytajcie, moze u Was tez mozna tam sprzedac?

Gość Galaxy
Nowa suknia kosztowała 2600 ... sprzedałam ją za 1200 PLN, ale wymagała naprawy. Wystawiłam ja na kilku stronach internetowych. I zainteresowanie nią było ogromne. Sprzedałam po kilku dniach.... Ważne było to iż mimo ze suknia była szyta pod moje wymiary, to jestem dosć uniwersalana....

Gość rybaczek
witam, wiem, ze nie opłaca się kupować drogiej sukni, dlatego nie szalałam, zresztą w wypożyczalnie wszystkie sukienki byłyby dla mnie za długie.. wymiary mam dość uniwersalne, ale jestem niska..

Gość trzeba spalic
bo inaczej bedziesz miec pecha w malzenstwie

Gość rybaczek
:-) ale gdzie? Na ogródku?