Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka tam...

Jak wygląda wizyta u ginekologa?

Polecane posty

Gość okropność...
a mnie niestety zawsze boli badanie, zwłaszcza jak lekarz wkłada mi wziernik i rozszerza - boli jak cholera!!!

Gość oj oj nie wiem...
wstyd no dziewczyny w tym wieku i nie byc u gina?? ja poszlam w 15 lat i wcale nie jest strasznie...gorzej boje sie dentysty hahah wziernik nie zawsze(raczej cnotkom nie) i nie mowicie ze wziernik to metalowa rurka i macie koszmary jak sie bzykacie to potem nie macie koszmarow o coazy?? paranoja niedlugo nie beda wcale chodzic do gina i roznoscic jakies wenery fuuuuuuuuuuuuuu wstydzcie sie dziewczyny tak nie dbac o siebie

Gość Iwona172
CZY WY NAPRAWDE MUSICIE TAK STRASZYC TE BIEDNE DZIEWCZYNY? JEZELI SSAME NIE CHCECIE CHODZIC TO NIE ZNACZY ZE TE KTORE MAJA STRES PRZED 1 WIZYTA MAJA SIE ROZMYSLIC I NIE POJSC. NIE KUMACIE ZE TO WAZNE? NAPRAWDE TAKIE ZACOFANE CIEMNOTY Z WAS?

hmm to moze byc troche ciezko powiedziec rodzicom..ale trzymam kciuki zeby wszytsko bylo ok

Nie wiem, chyba trafilyscie na jakis nieczulych lekarzy ... ja bylam poraz pierwszy u ginekologa w wieku 17 lat, calkiem niedawno :P Moze to troszke dziwne ale nie czulam wstydu ... wyszlam z kabiny, usiadlam bo \"to cos\" :) i zaczelo sie wypytywanie i badanie, fakt troszke mnie bolalo podczas pobierania sluzu do cytologii, jednak te metalowe narzedzia nie sa zbyt przyjemne, ale ogolnie bol trwal tylko chwilke:) Tak wiec nie ma sie czym przejmowac i idz szybciutko :) A swoja droga czy bylyscie kiedys badane podczas okresu?? blee ja musialam i powiem wam ze to bylo okropne:O Poszlam po recepte do gina ale niestety mojego nie zastalam, zastepowal go inny,. ktory stweirdzil ze nei przepisze mi tabletek bez badanie, nie obchodzilo go ze mam aktualne badania ... to bylo bardzo nieprzyjemne :D

Gość Iwona172
DAJESZ SOBIE CIEMNOTE WCISKAC A JAK CI KTOS PROBUJE PRAWDE POWIEDZIEC TO FOCH? NAJLEPIEJ WYBIERZ SIE TAM PRZED SAMYM PORODEM ALBO WCALE NIE IDZ BO PO CO?

Nie wiem, chyba trafilyscie na jakis nieczulych lekarzy ... ja bylam poraz pierwszy u ginekologa w wieku 17 lat, calkiem niedawno :P Moze to troszke dziwne ale nie czulam wstydu ... wyszlam z kabiny, usiadlam bo \"to cos\" :) i zaczelo sie wypytywanie i badanie, fakt troszke mnie bolalo podczas pobierania sluzu do cytologii, jednak te metalowe narzedzia nie sa zbyt przyjemne, ale ogolnie bol trwal tylko chwilke:) Tak wiec nie ma sie czym przejmowac i idz szybciutko :) A swoja droga czy bylyscie kiedys badane podczas okresu?? blee ja musialam i powiem wam ze to bylo okropne:O Poszlam po recepte do gina ale niestety mojego nie zastalam, zastepowal go inny,. ktory stweirdzil ze nei przepisze mi tabletek bez badanie, nie obchodzilo go ze mam aktualne badania ... to bylo bardzo nieprzyjemne :D

Gość kierowniczka zmiany
KURWA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Co wy ludzie dziewczynie robicie wodę z mózgu ????? Byłam rok temu pierwszy raz na wizycie, więc pamietam - strach był , jasne, bo jak sie czegoś nie zna, to sie boi - a jak wyszłam, to sobie pomyślałam, ze głupia byłam, że się w ogóle cokolwiek bałam NIC nie boli, ani ten wziernik, ani ugs, ani nic innego. Ani nieprzyjemne nie jest, to jest lekarz, on cipy i cycki ogląda całymi dniami , dla niego pacjentka to tylko kolejny przypadek, nie ma sie czego wstydzic. NIE BÓJ SIĘ NIC, nie będzie źle, ja tam wole chodzić do ginekologa niz do laryngologa, ogólnego czy dentysty.

Gość już nie pamiętam
do takiej tam najpierw zrób test, oczywiście idź do lekarza a później myśl jak powiesz .... teraz nie ma się czym stresować ....

Gość Iwona172
DO CIEBIE MIEDZY INNYMI MADZIU, WCISKASZ CIEMNOTE DZIEWCZYNIE A ONA MYSLI ZE JESTES SUPER BO JEJ DORADZASZ. JAK TOBIE NIE POSZLO U GINKA TO NIE ZNACZY ZE DZIEWCZYNA MA SIE NABAWIC JAKIEGOS SWINSTWA BO BEDZIE ZYC W SWIADOMOSCI ZE GINEKOLOG JEST BEEE I ROBI KRZYWDE. SAMA SOBIE CHORUJ MECZ SIE . MOZE NAWET KIEDYS ZOBACZYMY CIE W TV BO URODZISZ DZIECIAKA NA KIBLU BO NIE WIEDZIALAS ZE W CIAZY JESTES.

Gość kierowniczka zmiany
Baby wypisują , że lepiej zakładać spódnice, blablabla - a co to za różnica ? Że od przebieralni do fotela podejdziesz z zasłonietą dupą , jak i tak zaraz wszystko u pokazesz ? Dla mnie taka wizyta to jak fryzjer - wchodzisz, zostajesz obsłuzona , wychodzisz.

Gość Iwona172
WCALE SIE NIE DZIWIE ZE TYLE SIE SLYSZY O LASKACH CO RODZA BYLE GDZIE BO NIE WIEDZA ZE TO CIAZA. WYSTARCZY NA TAKI TOPIC WEJSC I OD RAZU WIDAC CO ZA CIEMNOTA PANUJE.

Gość Iwona172
KIEROWNICZKA ZMIANY- dobrze ze jestes bo juz stracilam wiare w istnienie myslacych dziewczyn

Gość kierowniczka zmiany
jestem tym zaskoczona, bo zwykle na topikach o pierwszej wizycie u ginekologa dziewczyny uspokajają , ze jest ok, że sie nie ma czego bac ani wstydzić - a tu jakiś ciemnogród się szerzy to tak jakby sie bac święconej wody autorko, daj hasło "ginekologa" w wyszukiwarce kafeteryjnej i poczytaj, co na innych topikach pod tym samym tytułem sie pisze - tym co tu jest się nie sugeruj, bo to naprawdę wyjątkowe, co tu sie dzieje

Nastawienie jest najważniejsze, jak zawsze. nigdy nie chadzam w spódnicy a już tym bardziej nie do gina. Bo nie jest mi wygodnie.Najważniejsze, żeby się umyć i pozytywnie nastawić.

Chodziło mi oczywiście o podmycie przed wizytą bo zakładam, że myje się każdy i zawsze :D

Gość Iwona172
i wez tu zapytaj o rade. szczegolnie w takiej sprawie. zacznie ci tlum uprzedzonych bab wciskac ze to horror dziewczyna sobie wezmie to serca i poslucha.

Gość Iwona172
ale oczywiscie najbardziej zainteresowana (autorka) przeczytala co chciala ladnie podziekowala za dobre rady i sobie poszla. nie moge uwierzyc co za ludzie tu pisza!!!!!!!!!! szok!!!!!!!