Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z zabkiem

odpadajacy zab po leczeniu kanalowym POMOCY!!!

Polecane posty

Gość problem z zabkiem

Hej!! w styczniu leczylam gorna 5 kanalowo wszystko bylo ok zab nie bolal wiec potem dentysta zrobil obudowe kanalu i zaplombowal.Jakies 2 tyg temu kawelek zeba mi odpadl .Wczoraj urwal sie praktycznie prawie caly zostalo tylko to wypelnienie kanalu i tyl zeba(zewnetrzna strona wypadla ale jest kawalek jeszcze zeba przy korzeniu jakis neicaly 1cm a wewnetrzena jest ejszcze cala plomba wypadla tragedia .czy ktos mial takie cos jaka jest tego przyczyna i co mam dalej robic z tym zebem czy wyrwac czy jakos da sie cos do tego dodac .POMOZCIE!!!

Zgłoś się do tego stomatologa, który leczył ten ząb i niech go odbuduje w ramach reklamacji. Ja tez mam podobny problem, leczyłam ząb pod koniec ubiegłego roku i wypadł mi kawałek wypełnienia, zaczeła sie robić próchnica....zapisałam się do tej babki, która mnie leczyła i będę chciała zeby w ramach reklamacji, albo chociaz po niższych kosztach mi to naprawiła, bo ten ząb kosztował mnie juz majątek, a także mnóstwo czasu i cierpienia :O

Gość problem z zabkiem
wlasnie ten zab robilam na nfz wiecl nie placilam chyba za nic mi wypadlo wypelnienie i przednia czesc zeba ale kanal jest zatkany bo ja mialam najpierw obudowa kanalu bo przy kanalowym musial mi wszystko usunac z zeba a potem zaplombowal wiec chyba nie zrobi sie prochnica jak nie jest otwarty mam ten problem ze jestem zagranica:(

Gość upppp

ja mialam...musisz isc w miare szybko bo jak nie to wda ci sie zapalenie od resztek pokarmow ktore beda ci sie tam gromadzily... zeby po lecz. kanalowym sa duzo bardziej kruche niz po normalnym leczeniu... poza tym moj dentysta uprzedzil mnie ze czesto spotyka sie przypadki ze po leczeniu kanalowym nie chce zadzialac do konca znieczulenie i czasami przy wyrywaniu resztek odczuwa sie bol.... i ja tak wlasnie mialam:(

ja miałam to samo;/;/ w sumie teraz to już tylko kawałeczek zęba został i reszta to jakieś wypełnienie wypadające zresztą co jakiś czas. Dentystka powiedziała, że następnym razem już chyba nie będzie sensu wypełniać;/ ale koronki też odradza, bo sąsiednich zębów szkoda;/ więc nie wiem co zrobię;/

Gość problem z zabkiem
ale ja mam zatkany kanal wiec chyba tak szybko mi sie zakazenie nie zrobi:( jak bym miala caly nie zatkany to wtedy resztki pokarmu by wchodzily wglab kanalu zeba i wtedy mysle zakazenie albo sie myle jest jakas dentystka na forum??

Gość pomocna duszyczka
tyzik implant polecam