Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpwoedz.....

jak wyglada badanie u ginekologa na tabletki anty...

Polecane posty

Gość odpwoedz.....

sluchajcie chcialabym isc po tablekti antykoncepcyjne do ginekolowa jednak ja nigdy wczensiej nie bylam u tego lekarza. jak wyglada takie padanie czy moglby mi to ktos opisac jak nalezy sie w ogole zachowac?

wizyta jak wizyta :D wiem łatwo powiedzieć jak się chodzi od kilku lat :P zacznijmy od początku: 1. musisz znaleźć sobie lekarza - kobieta czy facet, to zależy od ciebie, jak się bardzo wstydzisz to kobieta, facet podobno delikatniejszy, ale ja się z tym nie zgadzam. 2. jak już się znajdziesz w gabinecie to zaznacz że to twoja pierwsza wizyta, że się denerwujesz i prosisz o wyrozumiałość :P 3. lekarz przeprowadzi z tobą wywiad na temat ostatniej miesiączki, regularności miesiączek, chorób w rodzinie, tego czy jesteś dziewicą czy nie, itp. jak wiesz że możesz czegoś zapomnieć, np dat to sobie je spisz wcześniej na kartce, tak samo możesz zrobić z wszelkimi pytaniami które masz do lekarza (to nic nadzwyczajnego ja zawsze tak robie, bo pamięć mam słabą :P) powiedz że chciałabyś rozpocząć przyjmowanie tabletek 4. po wywiadzie lekarz zaprosi cię na fotel, rozbierzesz się w odpowiednim miejscu (w przebieralni) i z gołym tyłeczkiem przemaszerujesz na fotel (nie denerwuj się zazwyczaj lekarz nawet na ciebie nie spojrzy jak będziesz tak szła) 5. usadowisz się w fotelu, włożysz nogi w strzemiona, albo postawisz na specjalnych podpórkach (nie można się pomylić, zapewniam cię jak go zobaczysz będziesz wiedziała jak to zrobić) 6. lekarz wsadzi ci palec, albo dwa do pochwy i drud=gą ręką będzie naciskał na brzuch. zbada cię w ten sposób - nic nie boli :) 7. lekarz wsadzi ci do pochwy wziernik (takie metalowe coś) nie jest to najprzeyjemniejsze ale na pewno nie boli :) w czasie tego badania pobierze próbki do cytologii (coś tam możesz poczuć ale trwa króciutko i nie jest straszne) 8. po badaniu ubierzesz się. lekarz powinien zbadać piersi, ale to zależy na jakiego trafisz. nie wstydź się! 9. lekarz może także wykonać usg ginekologiczne, wtedy położysz się on włoży do pochwy sondę i obejrzy dokładnie twoje wnętrze - również bezbolesne badanie 10. dobry lekarz da skierowanie na próby wątrobowe (badanie krwi) i poziom hormonów(też z krwi) 11. na kolejnej wizycie da tabletki 12. nienajlepszy lekarz zapomni o pkt 10 i na tej samej wizycie przepisze tabletki. ta wizyta może być troszkę inna, inna kolejność lub pominięcie niektórych pkt np badania piersi, usg, czy danie skierowań na badania - zależy od lekarza. ale ogólnie tak to wygląda. nie bój się, zdenerwowanie minie po wejściu do gabinetu! ginekolog to zwykły lekarz i wiele widział, więc nic go nie zdziwi :) ale się rozpisałam, ale chciałam ci to dokładnie opisać i uspokoić :D :D :D

Gość odpwoedz.....
ah nawet nie wiesz jaka jestem ci wdzieczna za te odpowiedz.... :)

Gość nic nie boli
ale ja przed pierwszy razem mialam blokade, ze mam sie rozbierac przed obcym facetem :p ale był baaaaardzo miły i równie przystojny ;) heh, wiec nastepnym razem juz pójdzie z górki. Tak wiec glowa do góry i nie bój sie ;)

Gość jacekc
zenada! i czym sie chwalisz pusty lachonie?:O