Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Czemu ludzie są tak bezduszni?

Polecane posty

Jechałam dziś tramwajem, no i weszła babka w ciąży. Nikt jej nie ustąpił miejsca :-o A jak się upomniała o miejsce to jakiś wypierdek ogolony na łyso powiedział jej "zachciało się bachora to teraz cierp" :-o Czemu ludzie są tacy bezduszni? :-o

Gość ghf
nie masz wiekszych problemow?

na zło trzeba reagować. :-o Jak możesz w ogóle zadać takie głupie pytanie - "nie masz wiekszych problemow?" :-o

Gość skoro trzeba reagować
to powiedz- zareagowałaś w tym tramwaju?

Gość ciaz to nie choroba
ciaza to nie choroba.pamietam jak lata wstecz kobiety w ciazy biegały od kolejki do kolejki w sklepach i stały w nich po drugiej str.i czekały na swoja kolej co 5 osoba.stały w jednym sklepie i w nastepnych,wiec moze sobie taka ciezarna postac w tramwaju.W czasie ciazy kobiety uprawiaja seks ,wiec postac w tramwaju tez moze

Gość echhhhhhhhh
nie przesadzaj...

Gość bo to jest problem
nazywa się chamstwo, znieczulica i brak kultury. A na dodatek zamiast facetów mamy metroseksów :O Ja się Autorce nie dziwię, też mnie trafia, kiedy ciężarnej czy staruszkowi miejsca ustępują kobiety, a mężczyźni siedzą i tylko odwracają głowy, udając, że nie widzą. Dupki żołędne :O

Może nie nazwałabym tego odrazu bezdusznością, ale brakiem kultury. Krzywda jej się nie stała, że trochę postała, ale zważywszy na jej stan ludzie mogliby się wykazać zrozumieniem.

Gość ciaz to nie choroba
dlaczego trzeba ciezarne traktowac w inny sposob w srodkach komunikacji miejskiej?CZXesto,gesto bywa tak,ze w domu ciezarna zapiernicza i nikt jej w tym nie pomaga,to dlaczego osoba obca ma ustepowac miejsca ciezarnej.Jak ciezarna źle sie czuje to niech nie jeździ a siedzi w domu

Gość bo to jest problem
ciąż to nie choroba ------> była/eś w ciąży? Wiesz coś o tym jak się czuje ciężarna kobieta? Zgodnie z opinią ginekologa-połoznika organizm kobiety w drugim i trzecim trymestrze wykonuje pracę równą wysiłkowi górnika w kopalni, nawet gdy ciężarna siedzi czy leży. Cytuję ci opinię lekarza, znanego specjalisty.

Gość bo to jest problem
cieszę się tylko, że żaden z mężczyzn w mojej rodzinie nie cierpi na taki centropupizm. Dla nich jest oczywiste, że słabszym się pomaga.

Gość hej dziewczynki ...
co wy pieprzycie ... przeciez ciaza to nie choroba !!!

Gość ciaz to nie choroba
byłam w ciazy i wiem jak to jest.Jzeli ciaza jest z powikłąniami ,to sie zgodze,ze moze źle sie czuc,ale zwykła ciaz nie jest czyms meczacym.Urdziąłm bardzo duze dziecko i wagowo i wzrostowo .

No suuuper! A jeśli ciężarna musi jechać do pracy i nie może siedzieć w domu, mimo złego samopoczucia? Chorzy, starzy i matki z małymi dziećmi też mają siedzieć w domu, żeby nie zabierać miejsca młodym?

Skąd wiesz jak znosi ciążę obca kobieta wchodząca do autobusu, dowiesz się kiedy zemdleje?

Gość to ciężarne więcej
płacą za bilet, że muszą mieć miejsce siedzace?

Andrzej, jasna sprawa :D Niektóre czują się świetnie i nie chcą. Ale mowa była o babce, której nie tylko nikt nie ustapił miejsca, ale jeszcze na jej prośbę zareagował bluzgiem :(

Gość Tacy sa katolicy
zobacz sobie na księzy, znasz ktoregoś ktory by pomógł biednemu, bo ja nie, słysze tylko w kościele daj, daj, daj ... i ciagle im mało ... To jest to wychowanie katolickie

Gość ciaz to nie choroba
Jezeli ciezarna kobieta źle sie czuje to powinna byc w towarzystwie znajomej osoby jezeli nie stac jej na taksowke lub nie ma samochodu a musi isc do lekarza.

co ma do tego bilet??? A jak ktoś zasłabnie, to ustępujesz mu miejsca czy pytasz czy za bilet zapłacił? Masakra - śmieszne, że ludzie, którzy nie mają żadnych względów dla innych, sami oczekują od otoczenia empatii, zrozumienia i wszelkich względów, kiedy tego akurat potrzebują. Albo skarżą się, że \"ludzie to świnie\" :classic_cool: Na czym polega dla was kultura osobista? Wyłacznie na tym, że nie wycieracie nosów rękawem i potraficie używać sztuśców?!

Gość ciaz to nie choroba
koszka wielokrotnie zdarza sie tak,ze starsi sa o wiele silniejsi od tych co ustepuja im miejsca.A matki z dziecmi czesto sadzaja swoje dzieci a same stoja.

ciąż to nie choroba ---> teoretycznie masz rację, tak powinno być, ale jesteś pewna, że każda ciężarna w Polsce ma kogoś, kto może towarzyszyś jej na każde wezwanie?

W autobusach i tramwajach są miejsca przeznaczone dla kobiet w ciąży, z dziecmi, ludzi starszych czy inwalidów i tych z całą pewnością nie powinny zajmowac osoby nieuprzywilejowane (chyba że jest luzik)...a jesli tych miejsc zabraknie to tez wydaje mi się, że jesli ktoś nie potrzebuje siedzieć to sam ustąpi, jeśli tego nie robi to może tez sie źle czuje, niezależnie czy jest mężczyzną, kobietą, starszym czy wręcz bardzo młodą....

Gość ciaz to nie choroba
Moim zdaniem ta pani o ktorej jest mowa powinna na samym poczatku poprosc,grzecznie kogos o ustapienie jej miejsca,bo źle sie czuje.A wydaje mi sie,ze ta pani po prostu wyskoczyła na kogos z buzia zeby jej ustapic miejsce ,bo ona w ciazy jest i dlatego ktos w takis posob zareagował.Bo nie uwierze,ze gdyby słodkim głosem poprosiła to ktos by jej odmowił.I na pewno tak był.

Andrzej i jak, miło było kiedy nikt nie reagował? ciąż to nie choroba ---> na to jak matki wychowują dzieci wpływu nie mamy. Wychowują pupoli, którzy w wieku dwudziestu paru lat siedząc w metrze czy autobusie odwracają twarz od każdej osoby, której teoretycznie powinni ustąpić, nawet jeśli jest to drżący jak osika starzec o kulach. Nie widziałaś takich? A co się tyczy tej wielkiej siły staruszków, to obawiam się że mylisz roszczeniowe zażywne panie po 50-tce, które domagają się miejsc siedzących ze staruszkami, którym jeden upadek może grozić tym, że już nigdy nie wstaną z łóżka. Po 65 roku życia kości nie bardzo chcą się zrastać. Trochę współczucia i zrozumienia dla ludzi. Jakoś ostatnio trendy jest wykorzystywanie siły do walenia innych w mordę i przepychania się łokciami, zamiast pomocy tym, którzy tej siły nie mają. A wiele to nie kosztuje :(

ciąż to nie choroba ---> ciekawe, że masz jasną wizję sytuacji, której nie widziałaś, choć jedyną informacją jest fakt, iż osoba poproszona przez ciężarną o ustąpienie miejsca odpowiedziała jej nawet nie odmową, ale bluzgiem. Jeśli dla ciebie takie zachownie jest ok i akceptowałąbyś je u własnego faceta, to nie mam więcej pytań :O

Gość ghf
Andrzej czemu nie oddales?

Gość ciaz to nie choroba
Nie jestem jasnowidzem ,ale wydaje mi sie,ze gdyby ta pani w sposob miły powiedziała to nawet taki jajogłowy jełop miałby litosc.