Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Magdalena_

KORONKI, LICOWKI.. ??

Polecane posty

Gość _Magdalena_

..Witam, ostatnio zastanawiałam sie co wkoncu zrobic ze swoimi jedynkami.. jak byłam mlodsza ukruszyly mi sie kawełek w jednej jedynce i drugiej, miałam je doklejane. Teraz mam przebarwienia od tych plab czy jak to sie tam nazywa. Ostatnio czytalam informacje na temat własnie licowek lub koronek, podobno koronki sa drozsze.. ale czy ktos tu sie orietuje konkretnie ile cos takiego kosztuje, ile czasu trwa taki zabieg i czy dlugo trzeba czekac u Stamatologa na zalozenie ich. Dziekuje za odp. i Pozdrawiam.

Gość _Magdalena_
Hm.. podnosze, moze jednak ktoś tu cos doradzi.

Gość mikacorsa
MOim zdaniem lepsze sa korony.Mam swoje już 4 lata i jest super.A jeżeli chodzi o koszt to jedna około 450 złotych-porcelanowa.Poza tym to korony są trwalsze.Niektóre gabinety dają 10 lat gwarancji.

Gość _Magdalena_
A czym sie roznia licowki te od koronek..?

Gość mikacorsa
Korony zakłada się na całkowicie oszlifowane ęby.To taka jakby łupinka na ząb.Licówki miałam na jedynkach i miałam zrobiony tylko przód zębów coś w rodzaju przyklejonej łuski.

Gość Licówki są cieńsze
Korony grubsze . Mam 8 zebów w koronkach porcelanowych płaciłam za jedna 500 zł . Pięke są te zęby na poczatku miałam problem z dziąsłami ,ale teraz jest juz w porządku . Jak masz ukruszone żeby licówki ci tego nie pokryją .

Gość _Magdalena_
Tak mam ukruszony zab, ale normlanie mam doklejana plabe do niego.. Wiec Lepsze beda koronki? A czy to sie w jakis sposob nie od roznia od pozostałych zebow wielkoscia oraz kolorem?

Gość mikacorsa
Plomby i tak przed założeniem licówek czy koron trzeba zdjąć.Korony jest łatwiej dopasować do koloru i kształtu zębów i są po prostu trwalsze.

Gość GICIO..
up.. :)

Gość zzzzxxa
chyba koronki, warto bezposrednio lekarza pytac, polecam osobiscie Galerie Usmiechu, tam potrafia wszystko dobrac tak zeby bylo dobrze

Gość werkaa
idioto, spamerze spie**alaj z ta galeria usmiechu !!!!!!!!!! głupi choojuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
werkaa- typowy polski ham(ka)