Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka2

dziecko przewraca oczami?pomóżcie

Polecane posty

Gość mamuśka2

Moje 3 letnie dziecko od okolo tygodnia zaczelo przewracac oczami w chwilach gniwu i niezadowolenia.Kiedy jest zła wywraca oczami tak, ze widac tylko bialka, czy ktos spotkal sie z takim zachowaniem?jestem zaniepokojona:(

Gość Strita w oczach ma

Gość pytka_
Pewnie wyczaiła że robi to na tobie wrażenie i chce wykorzystać. Niepokojące by było gdyby zdarzało się nie tylko w złości ale tez w przypadkowych momentach.

Gość mamuśka2
nie zartujcie sobie z tego, wczesniej sie tak nie zachowywala, podlapala to od jakiegos tygodnia, nie wiem czy to jest normalne u dzieci, boje sie, ze jak bedzie tak robic to dostanie zeza lub czegos innego:(

Gość mamuśka2
Normalnie tego nie robi, tylko wtedy kiedy jest zla, kiedy chce na mnie cos wymusic na co jej nie pozwalam.

Gość pytka_
No to sama sobie odpowiedziałaś, dzieci to spryciule. Zeza od tego nie dostanie, bez obaw. Nie reaguj, oduczy jak się przekona że to nic nie daje.

Gość mamuśka2
tak tylko, ze ja sie boje, ze jej juz tak zostanie jak bedzie przewracac tak tymi oczami:(

Gość pytka_
A niby jak ma jej tak zostać, mięśnie gałkoruchowe jej sie urwią? Oczy wracają do swojego naturalnego położenia ze skrajnych ustawień przecież, inaczej nie mogibysmy patrzeć w bok bo by nam tak zostawało.

Gość mamuśka2
Może masz racje, nie znam sie na tym, ale słyszałam, że jak się robi zeza to może już tak pozostac za którymś razem, stąd moja obawa:(