Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka2

dziecko przewraca oczami, pomóżcie!

Polecane posty

Gość mamuśka2

Moje 3 letnie dziecko od okolo tygodnia zaczelo przewracac oczami w chwilach gniewu i niezadowolenia.Kiedy jest zła wywraca oczami tak, ze widac tylko bialka, czy ktos spotkal sie z takim zachowaniem?jestem zaniepokojona:(

Kiedys w poczekalni u lekarza moja cora (wtedy miala roczek) zburzyla budowle sz klockow pewnemu chlopcu, ktory mial okolo pieciu-szesciu lat. Ten sie bardzo zdenerwowal i wlasnie wywrocil oczy prawie calkowicie. Musze powiedziec, ze narobil mi strachu. A do tego byl on ciemnoskory i te bialka byly jeszcze bardziej widoczne ;-). Poza tym znam naprawde dzieci, ktore tak robia, jak sie zloszcza. Pozdrawiam

Gość mamuśka2
wcześniej tak nie robiła.w tej chwili zdarza jej sie to tylko, kiedy sie zlosci i probuje cos ode mnie wymusic na co jej nie pozwalam. wtedy wpada w zlosc i wywraca oczy tak, ze widac tylko bialka.przestraszylam sie bo boje sie, ze to nie jest normalne albo, ze moze tak jej zostac:(

\"Zostanie\" jej jak będziesz na to zwracać uwagę, tzn będzie korzystać z tego odruchu jak będzie chciała coś uzyskać, sterroryzować cię. A to co robi to jest odruch atawistyczny, niektórzy ludzie mają po prostu bardziej elastyczne mięśnie okalające gałkę oczną. To żadne schorzenie, po prostu natura...

synek mojej siostry jak sie zezlosci robi obrzydliwa mine- napina całą twarz- tez się boimy żeby mu nie zostało:( mam 1.5 roku