Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julia Justyna Joanna

To nie sztuka piękne zauwazyć....

Polecane posty

To nie sztuka to co piekne zauwazyć, To nie sztuka o cudownym marzyć, To nie sztuka kochać to niezwykłe, Sztuką jest zobaczyć piękno nikłe Sztuką jest pokochać prozę ani nimfę, ni mimozę Sztuką jest ukryte dojrzeć Sztuką jest na brzydkie spojrzeć i zobaczyć w oczach szarych nie widoczne w nich koszmary lecz cudowne, krystaliczne oczy duszy ślicznej...

znaczy się że to kiepskie jest??

tak? nie spodziewałam sie aż tak dobrej opini, moze ktoś jeszcze się wypowie?? jestem otwarta n krytykę na pewno nie bedę robić awantur jeśli ktos mi powie weź tą szmirę i spadaj :)

Gość upupuuppupuuupuppuuppu

dziekuję bardzo... z tym talentem to może trochę przesada, chciałam tylko sprawdzić czy jestem w stanie stworzyć coś co się komuś spodoba.. a nie tylko do szuflady... pierwszy raz w życiu cos mojego pokazałam do oceny... niestety widzę ze topiki tego typu nie cieszą sie tu powodzeniem :(

Gość wsx
Mnie też sie podoba. jeżeli pozwolisz zachowam sobie w pamieci kompa i będę od czasu do czasu czytać.

mam, ale białe wiersze nierymowane i pisane kilka lat temu (jeszcze w gimnazjum)... gdzieś tam upchnięte w kąt szafy... w sumie nie pisałam już jakieś 3 lata dzisiaj kiedy się kąpałam poczulam wenę a właściwie przyszła mi do głowy pierwsza linijka, usiadłam i napisałam resztę... to po prostu ze mnie wyszlo... tak ogolnie to studiuję ekonomię i uwielbiam matematykę więc zawsze uważałam że to co tworzę nie nadaje sie do pokazania ludziom... bo przecież nie jestem humanistką.. ale dziś zapragnęlam oceny... nie wiem dlaczego... oczywiście możesz zachowac... nie mam nic przeciwko :) ciesze się ze wam się podoba, na prawdę nie spodziewalam sie takich opinii :)

daj spokój wielu było wspaniałych matematyków czy fizyków, którzy interesowali się także sztuką czy literaturą, np. Richard Feynman, którego książkę właśnie czytam, albo Leo da Vinci, który oprócz tego że malował i liczył oraz tworzył projekty inżynieryjne to jeszcze pisał wiersze i opowiadania!

Mi się też podoba, naprawdę ładne!! Napisz coś jeszcze i wystaw do oceny, miło oderwać się na chwilę od rzeczywistości w miejscu najmniej spodziewanym i zatopić się w wierszu...:-)

Gość ma byc szczerze rymy tzw
częstochowskie - proze-mimoze ,zauwazyc- marzyc itd . Radziłabym wyrazic to samo prozą.

dziekuję za wszystkie opinie, to bardzo cenne dla mnie :) nie chcę pisac nic na szybko... ale jak coś się uda "wypocić" to może wstawię... postaram się udoskonalać moją "twórczość" bo jestem przecież amatorem... :) ciesze się że komuś się podoba, ale doceniam również słowa krytyki... :)

Julia Justyna Joanna studiujesz ekonomię? a słyszałaś o kimś takim jak Ludvig von Mises? Friedrich August von Hayek? albo Milton Friedman?

Gość Ojaaaa
powinno być 'niewidoczne' ort. się klania! a poza tym bardzo ładny wiersz

Powiem Ci, ze bardzo do mnie przemawia, zwlaszcza, ze ja to ta brzydka:D:D:D \'i zobaczyć w oczach szarych nie widoczne w nich koszmary\' Ten fragment śliczny :D Ale na koncu to zostawiłabym po prostu \'oczy duszy.\'

Gość a mi sie wydaje
ze to nie chodzi o niewidoczne koszmary, tylko o to zeby nie patrzec na widoczne w nich koszmary lecz zobaczyc piekna dusze, wiec to nie blad

Gość a mi sie wydaje
i wiersz piekny:)

Witam w niedzielny poranek!! :) tak dokładnie.. "nie widoczne zostało" uzyte celowo... z ortografią nie mam problemów... :P z resztą gdybym napisała "niewidoczne"... to wiersz nie miałby sensu, bo wtedy znaczyłoby to żeby właśnie te koszmary zauważyć i mi chodziło żeby nie je zauwazyć lecz cudowne itd... może słowo "ślicznej" w ostatnim wesrsie nie jest zbyt szczęśliwe ale jednak uważam że bardzo ważne... ważne dlatego, że ten wiersz mówi o tym by pod zwykłą szarą powłoką człowiek zobaczyć piekno duszy... :) jednak dziś jak czytam ten wiersz... to bym go poprawiła... chciałam zaznaczyć że pisanie go zajęło mi jakieś 5 minut więc może być jeszcze bardzo niedoskonały... jednak pozostawię go w takiej wersji jak jest... może nie jest profesjonalnym utowerm literackim, ale za to przekazuje chyba coś waznego... więc nie będę już go zmieniac... pisząc inne postaram się by było coraz lepsze... pozdrawiam, dziękuję za komentarze

oczywiście miało byc "nie widoczne" zostało trochę mi przeskoczył cudzysłów :)

Gość uppuppuupuuuup

Gość ghf
Jakbyś nie wiedziala, że na tym forum największym powodzeniem ciesza się topiki typu: mam 40 lat i wciąz jstm prawiczkiem, mam malego penisa, jestem niski mam tylko 175 cm itp pierdoly

Gość ko55
TO jest sliczne.Nalezy sie uznanie....hmmm a czy mozna odkupic prawa autorskie?To znaczy chcialabym umiescic ten wierszyk na mojej stronce,bo bardzo mi sie podoba.Czekam na zgode...oczywiscie zamieszcze inicjaly autorki. Czekam na odpowiedz :)) pozdrawiam M.