Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chopin Fryderic

***WSŁUCHAJCIE SIĘ...***

Polecane posty

Gość Chopin Fryderic
* * * * * * * * * * "Jedno spojrzenie, miły, Twoich oczu I na mych ustach jeden pocałunek - Czyż może znaleźć upojniejszy trunek, Kto choć raz w życiu tę słodycz ich poczuł? Z dala od Ciebie żyjąc na uboczu Tobie poświęcam mą myśl i frasunek; Serce potrąca wciąż tę samą strunę Jedną, jedyną... i łzy płyną z oczu... Po licu spływa łza i zaraz wysycha; Kocha mnie - myślę - więc czemuż w tę miłość Mam nie uwierzyć, choć taka daleka? O, usłysz skargę mych miłosnych wzdychań! Twa wola moim szczęściem - i mą siłą - Daj znak, na który me serce tak czeka." Mam zaszczyt powitać Was na moim forum muzyki wszechczasów. Po długiej nieobecności wierzę wciąż, że ogień melancholi nie wygasł w Was... Pragnę dziś specjalnie dla Was zadedykować pieśń dla życia w wykonaniu ISIS GEE. Utwór ten wygrał eliminacje do Eurovizji 2008 która odbędzie się 20 maja. Zapraszam. 1. "FOR LIFE" - ISIS GEE http://pl.youtube.com/watch?v=kgtsjKlmRSE&feature=related Pozdrawiam najpiekniej Chopin Fryderic

Gość Chopin Fryderic
* * * * * * * * * * Z najpiekniejszymi pozdrowieniami dla tych, którzy pozostali wierni na moim forum... Pragnę podziekować i dedykuje pieśń: 1. Lara Fabian - "Je Me Souviens" http://www.youtube.com/watch?v=ozifA57XWqk Gorąco pozdrawiam Chopin Fryderic * * * * * * * * * *

Gość upupupupupupupupup
Warto podnieść ten topik :)

Gość Chopin Fryderic
~~****~~ "Gdy pochylisz nade mną Twe usta pocałunkami nabrzmiałe, Usta moje ulecą jak dwa skrzydełka ze strachu białe, Krew moja się zerwie, aby uciekać daleko, daleko I o twarz mi uderzy płonącą czerwoną rzeką. Oczy moje, które pod wzrokiem Twym słodkim się niebią, Oczy moje umrą, a powieki je cicho pogrzebią. Pierś moja w objęciu Twej ręki stopi się jakby śnieg, I cała zniknę jak obłok, na którym za mocny wicher legł..." ~~****~~ Dla wszystkich zakochanych w miłości tę pieśń dedykuję... 1. Celine Dion - "Seduces Me..." http://www.youtube.com/watch?v=0gelZLbTEj4&feature=related Z najpiekniejszymi życzeniami Chopin Fryderic

Gość awril
to najpiekniejszy topic na calej kafeterii,a wrazliwosc Fryderyka lapie za serce...pozdrawiam Cie serdecznie i zycze Ci wiele szczescia od dzis jestem Twoja wielbicielka...niech Bog ma Cie w swojej opiece 😍

Gość Chopin Fryderic
* * * * * " Gdybyś chciał otrzec moje modre oczy, Musiałbyś całą noc ku górze kroczyć, Aż na chmury, różowe w błyskawic posiewie... Bo płacze dziś bardzo wysoko O cudzą, cudzą krzywdę! - Daleko od samej siebie..." * * * * * Jak samotne żagle we mgle, której na imię Zemia, poszukujemy miłości... Nie pozwólmy umknąć jej w bezdrożach życia... Zatrzymajmy się i pójdzmy ku niej do końca życia... Dziękuję za Waszą dobroć. Pragnę zadedykować Wam poezję uczuć... 1. "Pride And Prejudice" http://www.youtube.com/watch?v=5vRsscoOlo4&feature=related Z serdecznością pozdrawiam Chopin Fryderic

Gość Chopin Fryderic
* * * * * * * * * * Zawsze kiedy chcę żyć krzyczę, Gdy życie odchodzi ode mnie... Przywieram do Niego, Mówię - życie Nie odchodź jeszcze... Jego ciepła ręka w mojej ręce, Moje usta przy Jego uchu, Szepczę... Zycie - jak gdyby życie było kochankiem Który chce odejść - Wieszam mu się na szyi, Krzyczę Umrę jeśli odejdziesz..." * * * * * * * * * * Z najczulszymi pozdrowieniami dla kochanych dusz tą piosenkę dedykuję... 1. Michael Jackson - "Whatever Happens" http://www.youtube.com/watch?v=GeOMpYSG_lA Z Wami... Chopin Fryderic

Gość Chopin Fryderic
* * * * * * * * * * "Wracam do domu, od tylu lat Wciaż po kryjomu, przed wschodem dnia Wiem ze czekałeś, aż powiem tak Wracam do domu, ostatni raz... Wszystko co mam, co dał mi świat Nosze w sobie by kiedyś Ci dać Choć mówią że, nie mamy szans Ciągle wierzę że jeszcze jest czas I chcę, razem z Tobą zakończyc ten dzień Ten jeden dzień... Wracam do domu, wiem że już czas Poczuć chcę znowu, smak tamtych lat Było tak wiele, radości w nas Wracam do domu, lepiej jest tam... Wszystko co mam, co dał mi świat Noszę w sobie by kiedyś Ci dać Choć mówią że, nie mamy szans Ciągle wierzę że jeszcze jest czas I chcę razem z Tobą zakończyć ten wiek Ten jeden raz... Oddam Ci więcej niż bedziesz chciał Jeszcze razem bedziemy sie śmiać Z tego co było,z grzechów i kłamstw Wciąz pamiętam Twój uśmiech sprzed lat Warto próbować, pomimo ran Nie pozwolę Ci wiecej się bać Zacząć od nowa chcesz Ty i ja Tylko proszę nie zostawiaj mnie tak... Bo wszystko co mam, co dał mi świat Noszę w sobie by kiedyś Ci dać..." Ku powrotom tę pieśń dedykuję... 1. Justyna Steczkowska - "Wracam do domu..." http://pl.youtube.com/watch?v=2Dt4XH3LEBM Z najczulszymi pozdrowieniami... Chopin Fryderic... * * * * * * * * * *

Gość śledzę ten topik od dawna
Chopin - topik jest suuuper :) Dobrze, że się odezwałeś :)

Gość
Pozdrawiam serdecznie Fryderyka i wszystkich tu zaglądających.

Gość mmmmmisterlys
podbijam topik z najpiekniejszą muzyką na kafe

Gość Chopin Fryderic
* * * * * * * * * * Muzyka - gdy wypowiada się słowo i wsłuchuje w jego brzmienie, wtedy coś zaczyna się dziać... Otwierają się jakieś drzwi do przestrzeni poza sferą naszego pojmowania, następuje dotknięcie tajemnicy... Muzyka fascynuje, urzeka nas swym czarem. Jest tym, czego wszyscy potrzebujemy, czego najbardziej pragniemy. Muzyka jest kluczem do wszystkich drzwi, do każdego serca. Będąc w polu jej oddziaływania, nigdy nie staniemy się czyimś wrogiem, bo ona odmieni wszystko, czego dotknie... Im chętniej dajemy się jej prowadzić, tym łatwiej podążamy przed siebie. Jest złotą nicią w naszym życiu, która tworzy nasz byt. Jest jedyną drogą, jedyną szansą dotarcia do miejsc, za którymi wszyscy tęsknimy... Gdy spojrzymy na świat jej oczyma, zdobędziemy siłę, by wszystko zmienić. Nie będziemy musieli czuć się bezsilni, nieszczęśliwi lub samotni. Staniemy się częścią potężnej energii. Tę wiedzę mamy w sobie, muzyka nam tylko o tym przypomni...bo muzyka jest miłością. Pragnę powitać po długiej nieobecności Was wszystkich, bez których ten temat by nie istniał. Warto zatrzymać się na chwilę, by poczuć muzykę naszego serca na którą Was serdecznie zapraszam... 1 - David Lanz "Cristofori's Dream" http://www.youtube.com/watch?v=frAAIqY4j0s&feature=related Pozdrawiam Chopin Fryderic * * * * * * * * * *

Gość Chopin Fryderic
* * * * * * * * * * Czym byłoby życie bez miłości, czym byłaby Ziemia bez światła... Kim byłbym bez Ciebie... i kim mógłbym być z Tobą... ...Poranku mój, nadziejo moja... Witam i pozdrawiam najpiękniej ze swej duszy tych, którzy czują jak ja... To dla Was dedykuję tą pieśń: 1. Barbra Streisand - "Why Let It Go" http://pl.youtube.com/watch?v=av7z0_LUWx4&feature=related Chopin Fryderic * * * * * * * * * *

Gość Chopin Fryderic
* * * * * * * * * * Wołam Cię do siebie, Wołam do mych rąk i ust, Wołam do mych wspomnień... Serca tęsknotę skrusz. Usłysz mój głos przed tym, gdy odejdę na wieczność kilku dni... Dla wszystkich zakochanych w muzyce pieśń tą ślę... 1. Barbra Streisand - "Calling You..." http://pl.youtube.com/watch?v=M0ukW-Y0MCg Z najpiękniejszymi pozdrowieniami Chopin Fryderic * * * * * * * * * *

Gość Chopin Fryderic
* * * * * * * * * * "Ilu malarzy namalowało kwiaty, Czy znajdziemy wśród tych obrazów dwa identyczne...? Czyż każdy kwiat nie zakwita stale w nowy sposób...? I czy obserwator nie dostrzega aby w dziełach sztuki wciąż czegoś nowego, zaskakującego...? Istnieje nieskończenie wiele obrazów z kwiatami, a każdy z nich posiada własną duszę. W duszy wielu z Was panuje zima. I tak jak zima wie o kwiatach, które zakwitną wiosną, tak też i Wy posadzicie głęboko w sobie wiedzę o własnym rozkwicie... Miłość pragnie Wam tylko o tym przypomnieć, jak o zapachu, o brzmieniu Waszej jaźni. Nie powie Wam niczego nowego, ale otworzy drzwi, za którymi siedzi orkiestra- w jej grze rozpoznacie melodię własnej duszy. Im więcej bowiem będziecie o sobie wiedzieli, tym głębiej zanurzycie się w miłość... A im lepiej nauczyliście się kochać, tym łatwiej dostrzeżecie, że życie jest darem niebios..." Tymi słowy pozdrawiam Was i dedykuję pieśń: 1. Francis Lai - "Bilitis" http://pl.youtube.com/watch?v=JjUMY4SO-YM Chopin Fryderic * * * * * * * * * *

Orkiestra głosów Piszę na pięciolinii włosów... Kluczem wiolinowych pocałunków otwieram bramy twego głosu, by się rozmelodiał między pauzami oddechu. Jestem z tobą... Teraz wybrzmiewasz... Wdźwięki wyginasz jak tancerka przechylona przez ramię grzechu. I śpiewa z ciebie, pod moją batutą, chór jęków, okrzyków gra orkiestra śmiała. Tak jeszcze nie brzmiałaś w ramionach mężczyzny. Tak jeszcze nie kochałaś... Matyjaszczyk

Gość zakochana w muzyce
:)

Gość zakochana w muzyce
🌻

Gość zakochana w muzyce
:)

Gość zakochana w muzyce
♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪♪

Gość Chopin Fryderic
* * * * * * * * * * Miłości - dokąd zmierzasz, czym jesteś...? "Jestem Waszym domem, źródłem Waszej radości, Jestem Waszym okiem, które patrzy na ukochaną osobę. Jestem morzem bez brzegów, pieśnią kwiatów, światłem, które nie gaśnie. I jestem uśmiechem piękna. Maluję na niebie poranną zorzę, daję poecie w darze słowa, Strącam z nieba roje gwiazd i gromadzę Wasze życzenia... Jestem narodzinami i śmiercią, gdyż jestem wszystkim, dla czego warto żyć i umierać. Jestem drogą i celem. Jestem tęsknota i spełnieniem. Tak długo będę wypełniała Wasze serca, aż osiągniecie doskonałość..." Tak więc proszę wskaż mi drogę ku Tobie... 1. Diana Ross - "Theme from Mahogany" http://pl.youtube.com/watch?v=SzH83zV9C0g&feature=related Chopin Fryderic * * * * * * * * * *

Gość Logo
3 największe zespoły wszechczasów: 1.Guns n roses 2.Led Zeppelin 3.Metallica

Gość obeznany100
black moon izrael a tribe called quest

Gość Logo
3 największe utwory: 1.november rain 2.stairway to heaven 3.nothing else matters

Gość Chopin Fryderic
* * * * * * * * * * "Skąd się bierze miłość...? Kto zadaje takie pytanie, wierzy, że istnieje jakiś początek i koniec... A początku i końca nie ma. Jest tylko nieustanny byt... Powiedzcie mi, gdzie zaczyna się ten krąg. Drzewo nie pyta, skąd się bierze światło, które wlewa życie w jego liście... Wyciągnijcie ramiona po miłość i pozwólcie jej napełnić swoją duszę mądrością nieba i pieśnią ziemi... Tak mówi miłość." Dla wszystkich spragnionych muzyki serca pragnę zadedykować tą pieśń... 1. Des'ree - "Kissing You" http://pl.youtube.com/watch?v=Jt-NwAA3Wvo&feature=related Z najpiękniejszymi pozdrowieniami Chopin Fryderic * * * * * * * * * *

Gość Chopin Fryderic
* * * * * * * * * * "Niejeden mawia: Dobrze mi się wiedzie nawet wtedy, gdy jestem sam... Nie potrzebuję nikogo. Ale tak naprawdę w ogrodzie jego tęsknoty panuje długa zima i jego róże przykrywa śnieg. Właściwie chce tylko nasłuchiwać delikatnego głosu, który jak subtelny szum igrającego wiatru odpowie na tchnienie bryzy, która dostrzeże jego duszę... Zawsze znajdzie się człowiek, który ujrzy w Was to, co najlepsze, najwyższe, najdoskonalsze, który zauważy i uwielbi to wszystko, co tylko miłość potrafi widzieć i wielbić. Może ten człowiek jest całkiem inny, niż to sobie wyobrażaliście, ale jest, i to blisko... Otwórzcie miłości drzwi do Waszego domu, zaproście ją do swojego życia, ale nie mówcie jej, w jakiej szacie ma przybyć, bo gwiazdy też nie świecą na życzenie... Wezwijcie ją z najgłębszej prawdy waszego bytu, a ona się pojawi." Z dedykacją dla słuchaczy: Barbra Streisand - "The Shadow Of Your Smile" 1. http://pl.youtube.com/watch?v=PzmYX1E7omo&feature=related Chopin Fryderic * * * * * * * * * *