Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chopin Fryderic

***WSŁUCHAJCIE SIĘ...***

Polecane posty

Gość Fryderyk jesteś
WIELKI :)

Gość Chopin Fryderic
*** Iść przez sen ku Tobie, w Twe słodkie ręce obie... przez pola długie ogromnie, sadzone w rzędy doniczek... samych niebieskich konwalii i szafirowych goryczek... ...przejść przez jezioro nieduże, zrobione z drewnianej balii... i trochę nieprzytomnie iść dalej przez bór ciemny, w którym kwitną róże, lecz w którym się nie pali ani jedna świeca... gdzie straszy stary niedźwiedź dziecinny zza pieca, dziś przerobiony na kota... I widzieć w oddali już Twoją psią budę z kryształu, blachy i złota... przedrzeć się z trudem poprzez dziwną grudę... i jeszcze ten rów przebyć... - potknąć się - i już nie być... *** Wsłuchajcie się w jesienny wiatr muzyki, który swym spojrzeniem przywróci wspomnienia minionych lat. Dziś dla Was wszystkich... 1. Linda Ronstandt - "Winter Light" http://pl.youtube.com/watch?v=qA_NHJL8EmE&mode=related&search= Najpiekniej pozdrawiam Chopin Fryderic

Gość
Fryderyku 🌻 dziękuje po raz kolejny za piękne melodie, które koją me serce, tulą w swych nutach, a w czasie ich słuchania kołyszę się jak niemowlę w matczynych objęciach. Fryderyku , nie wiem kim jesteś, kobietą czy mężczyzną, ale wiem , żes człowiekiem niezwykle wrażliwym i subtelnym. ❤️

Gość wielce zawiedziona
z tego co mnie pamięć nie myli Chopin mężczyzną chyba był? :o

Gość
No i owszem;), zawiedziona wielce, ale brnąć wedle Twych zamysłów, ja powinnam w wodzie pluskać się niemożliwie:D. Jednak ku zdziwnieniu ogólnemu - jestem białogłową:D. Pozdrawiam serdecznie. 🌻

Gość Chopin Fryderic
***** Zawsze kiedy chcę żyć krzyczę, gdy życie odchodzi ode mnie przywieram do Niego mówię - życie nie odchodź jeszcze... Jego ciepła ręka w mojej ręce, moje usta przy Jego uchu szepczę... Życie - jak gdyby życie było Kochankiem który chce odejść... Wieszam mu się na szyi krzyczę! Umrę jeśli odejdziesz... ***** Dla wszystkich szukających nadziei, tą pieśń dedykuję... "Omnia Amor Vincit - Miłość Zwycięża Wszystko" 1. Elisa di Rivombrosa - "Hurt" http://pl.youtube.com/watch?v=OlbP0sKFKwI Z miłością pozdrawiam Chopin Fryderic

Gość ryyyyyyyyba
Nowiu 🌻 - muzyka Chopina jest piękna ..... i ta Fryderyka Chopina i ta polecana przez Chopina ;) Fryderyku, serdeczne dzięki za wiersz i za muzykę . Z goracymi pozdrowieniami ❤️

Gość
ten wpis u góry był mój - za dużo YYYYYY:)

Gość eltonto
nów - nie wiesz, co piszesz...

Gość
Fryderyku, tak...,,miłość wszystko zwycięża\"- wciąż mam taka nadzieję. Ale tylko nadzieję, gdyż mój ukochany.....mej miłości nieodwzajemnia...............Jego miłośc umarła, odeszła....a czasem myslę, że wcale się nie narodziła. Z gorącymi pozdrowieniami 🌻 R.

Gość Chopin Fryderic
***** "Ptaku mojego serca nie smuć się, nakarmię Cię ziarnem radości... Rozbłyśniesz... Ptaku mojego serca nie płacz, nakarmię Cię ziarnem tkliwości... Fruniesz... Ptaku mojego serca z opuszczonymi skrzydłami, nie szarp się, nakarmię Cię ziarnem śmierci... Zaśniesz... ***** Witam najpiękniej melomanów muzyki nieustających serc... Wyjątkową poezję i muzykę tą dedykuję ku wiecznej pamięci Haliny Poświatowskiej... 1. Michelle Pfeiffer - "My Funny Valentine" http://pl.youtube.com/watch?v=rk5a-eqOT70 Na Ziemi nie ma pustych miejsc... Chopin Fryderic

Gość Chopin Fryderic
********** "Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą zostaną po nich buty i telefon głuchy tylko co nieważne jak krowa się wlecze najważniejsze tak prędkie, że nagle się staje potem cisza normalna więc całkiem nieznośna jak czystość urodzona najprościej z rozpaczy kiedy myślimy o kimś zostając bez niego... Nie bądź pewny że czas masz bo pewność niepewna zabiera nam wrażliwość tak jak każde szczęście przychodzi jednocześnie jak patos i humor jak dwie namiętności wciąż słabsze od jednej tak szybko stąd odchodzą jak drozd milkną w lipcu jak dzwięk troche niezgrabny lub jak suchy ukłon żeby widziec naprawde zamykają oczy chociaż większym ryzykiem rodzić się niż umrzec kochamy wciąż za mało i stale za późno... Nie pisz o tym zbyt często lecz pisz raz na zawsze a bedziesz tak jak delfin łagodny i mocny... Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą i Ci co nie odchodzą nie zawsze powrócą i nigdy nie wiadomo mówiac o miłosci czy pierwsza jest ostatnią czy ostatnia pierwszą..." ks. Jan Twardowski Na wieczna pamiątkę... 1. Fryderic Chopin - "Nocturne N°20 Opus Posthume" http://pl.youtube.com/watch?v=RoQzJVxLucs&mode=related&search= Pozdrawiam... Chopin Fryderic **********

Gość Chopin Fryderic
********** "Panie, który patrzysz na mnie okiem księżyca Panie, który na mnie patrzysz przez słońce Panie, który jesteś i śmiercią i życiem, gwiazdy to twe łzy błyszczące Panie, który wiatrem dachy zdzierasz nam z głowy, który masz we władzy morskich fal siłę Panie, który w rękach masz ogień pożogi Tyle razy, tyle razy Cię prosiłem... Panie, który wiedziesz życie drogą pokrętną Panie, który oczy manisz pozorem Staram się świat czytać jak księgę najświętszą A cierpliwość jest mi wzorem Swoje życie w trudzie jak wszyscy chcę przeżyć Aż się nie zatrzyma serce styrane Ale nawet kiedy do ziemi się przygnę Nadal prosić, nadal prosić nie przestanę... Daj mi jeszcze odpocząć na ziemi Nim zobaczę światełko jasne Nim przed tobą znajdę się niemy Kładoąc na wadze czyny własne Daj mi tutaj raju spróbować Muszę wiedzieć czy mi smakuje ten okruch szczęścia Jakie słowa i jakie gesty Cię przekonują... Daj mi jeszcze odpocząć na ziemi Nim zobaczę światełko w mroku Zanim dojdę do Twojej sieni Zanim będę miał wieczny spokój Daj mi tutaj raju spróbować Na tej ziemi co jęczy znoju Raju chwilę, a potem mnie prowadz Do Twoich niebieskich pokojów..." ********** Dla tych którzy odeszli tą pieśń dedykuję... 1. Ennio Morricone - "Chi Mai" http://pl.youtube.com/watch?v=skk9vfoUJXc "Po śmierci staniemy się kwiatami. W dzień będziemy ludziom na radość, w nocy będziemy sami..." Chopin Fryderic **********

Gość
Witam wieczorową porą :) Wiersze przytaczane przez Ciebie Chopenie są cudne. Masz niebywałą umiejętność wczuwania się w nastroje innych. Jesteś pełen empatii i serdeczności. Twoje poczucie estetyki oraz wrażliwośc na poezję i muzykę jest niebywała. Proszę o jeszcze więcej takich utworów. Równie melancholijna osóbka.

Gość wielbiciel muzyki
piękny ten topik

Gość wielbiciel muzyki
piękny ten topik

Gość tak tak tak tak tak tak tak ta
spoko

Gość dlaczego nikt tu już nie zaglą

Gość tak i nie tak i nie
PAPAPAPAPAPAPAPA

Gość to ja jestem chetna
Chopin jestes super

Gość Chopin Fryderic
* * * * * " Jeśli masz Przyjaciela, odwiedzaj go często, ponieważ ciernie i zielska zarastają ścieżkę, którą się nie chodzi. Być Przyjacielem to umieć patrzeć na drugiego w chwilach smutku i potrafić dzielić to z nim. Być Przyjacielem to umieć dostrzegać dobro i piekno, które posiada każda istota i potrafi je podziwiać. Być Przyjacielem to prosić o przebaczenie i przebaczać i umieć o tym zapomnieć. Być Przyjacielem to umieć zawsze dziekować i uszczęśliwiać drugiego. Być Przyjacielem to znaczy stanąć u boku tego, kto stracił wszelką nadzieję i darzyć go miłością. Sam widok Przyjaciela wzbudza w sercu radość, która wypełnia całe wnętrze człowieka, abyśmy nie upadli w otchłań rozpaczy, abyśmy nie zostali pokonani. Wierny Przyjaciel jest w życiu balsamem kojącym i najpewniejszą ochroną. Możesz zgromadzić przeróżne skarby, ale najcenniejszą rzeczą jest prawdziwy Przyjaciel. " Z najgorętszą serdecznością pragnę powitać, po długiej nieobecności, wszystkich melomanów mojego forum. Nowy Rok 2008 jest kolejnym życiowym krokiem w doskonałości, radości w nadziei i w wierze. Miniony czas odszedł w przeszłość dając światło pryzmatu na rzeczy niedokończone, na radości niespełnione, na marzenia pełne uskrzydlającego szczęscia będącego esensją życia. Minony rok, minionych lat nie powróci już nigdy... Lecz każdy z nas staje przed obliczem zmian tajemnicy nowego roku. Liczę, że muzyka będzie nieodzowną częsią każdej wędrówki w nieznane. Niechaj będzie natchnieniem w marzeniach, radością w smutku, wiarą w miłości i nadzieją w nieznanym. Niech utwory pozostaną w Waszych sercach wzbogacając i wypełniając życiem. Muzyka jest pieśnią, uczucia miłością. Dziś dla Was wszystkich pragnę zadedykować wyjątkowe utwory: 1. Myleene Klass - " Toccata" http://pl.youtube.com/watch?v=9wCvmXKPX0c&feature=related 2. Beethoven's Moonlight Sonata mvt. 3. http://pl.youtube.com/watch?v=0ZaTzSWqXCU Serdecznie zapraszam Chopin Fryderic * * * * *

Gość Chopin Fryderic
* * * * * HYMN O MIŁOŚCI. "Gdybym mówił językami ludzi i aniołów, a miłości bym nie miał, stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący. Gdybym też miał dar prorokowania i znał wszystkie tajemnice, i posiadał wszelką wiedzę, i wszelką wiarę, tak iżbym góry przenosił. a miłości bym nie miał, byłbym niczym. I gdybym rozdał na jałmużnę całą majętność moją, a ciało wystawił na spalenie, lecz miłości bym nie miał, nic bym nie zyskał. Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą. Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma. Miłość nigdy nie ustaje, [nie jest] jak proroctwa, które się skończą, albo jak dar języków, który zniknie, lub jak wiedza, której zabraknie. Po części bowiem tylko poznajemy, po części prorokujemy. Gdy zaś przyjdzie to, co jest doskonałe, zniknie to, co jest tylko częściowe. Gdy byłem dzieckiem, mówiłem jak dziecko, czułem jak dziecko, myślałem jak dziecko. Kiedy zaś stałem się mężem, wyzbyłem się tego, co dziecięce. Teraz widzimy jakby w zwierciadle, niejasno; wtedy zaś twarzą w twarz: Teraz poznaję po części, wtedy zaś poznam tak, jak i zostałem poznany. Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość." 1 Kor 13, 1-13 Zapraszam wszystkich zakochanych... 1. Lara Fabian - "Adagio" http://pl.youtube.com/watch?v=x1i7pevupAM&feature=related Serdecznie pozdrawiam. Chopin Fryderic