Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poratujcie

co zrobić, jak z tym żtyć??

Polecane posty

Gość poratujcie

pomóżcie mi!! nie wiem co roić.... 3tyg temu pijany mężczyzna pobił mnie i zgwałcił, nikomu o tym nie powiedziałam bo mnie zastraszył a tym bardziej ze znam tego człowieka. w tym momencie już ponad tydzień spóżnia i się @ i strasznie się boję. nie wiem co robić chodzi mi po głowie to aby przyjąć te tabletki co powodują poronienie, ale nie wiem gdzie je dostać i ile kosztują. a boję się powiedzieć komukolwiek, tym bardziej że te zdarzenie ni było wczoraj. pomóżcie prosze!

Gość muighnuhgu
O ile wiem to...takie przestępstwo się nie przedawnia! Zgłoś to! Drań powinien za to zapłacić!!!!! Na postinor za późno! Zrób sobie test! Albo lepiej idź do ginka. Miesiaczka może sie spóżniać odrobine bo przecież miałaś ogromne przeżycie! Ale kto wie...

Gość poratujcie
ale o to chodzi że się boję, ten człowiek mieszka niedaleko mnie i widzę go kilka razy w tygodniu a on jeszcze tak szyderczo sie uśmiecha!

Gość muighnuhgu
Tzn że dajesz mu jakby przyzwolenie na...kolejny gwałt! Może to bedziesz Ty , może Twoja siostra, kuzynka lub kolezanka!!!! On bazuje na Twoim strachu! Przełam to bo inaczej ten drań bedzie czuł się bezkarnie i....zrobi to znowu! Wiem, że sie boisz...Ale to padalec, który jak zrobił to raz...moze zrobic i drugi!!!

Gość poratujcie
a wiecie coś o tych tabketkach? bo to na pewno nie jest spóźniajacy się okres.......

pigułki na poronienie są nielegalne i trzeba je zdobyć \"na lewo\" ale w przypadku gwałtu dopszucza sie aborcje wiec jeśli zajdzie taka potrzeba nie bedziesz miała problemu

Gość żaba rozczochranaopalona
zgłoś to, atak jest najlepszą obroną , więc sie nie bój, bo jak będziesz milczeć to będzie gorzej (on moze Ciebie znow zgwałcić tfu tfu, albo zrobić to innej dziewczynie!)

Gość położnaaaaaa
natychmiast to zgłoś!on tego się właśnie nie spodziewa!pamiętaj,że to Ty jesteś ofiarą,a on przestępcą.nie daj sobie wmówic poczucia winy.jeśli z tego gwałtu będzie ciąża to będziesz mogła ją LEGALNIE usunąc(jeśli zechcesz),ale muszisz jak najszybciej zgłosic to!ponadto idż do lekarza,bo nie wiadomo czym ten facet mógł Cię zarazic!w grę wchodzą choroby przenoszone drogą płciową.od zwykłej infekcji do HIV.jeśli już wcześniej to komuś zrobił,to może zgłoszą się inne ofiary.masz szczęście,że wiesz gdzie on mieszka,że nie uciekł.zrozum-on bazuje na Twoim strachu!sprawę możesz ukrywac przed bliskimi lub jeśli masz z nimi dobry kontakt to poinformuj ich o tym.dadzą Ci wsparcie(np.kiedy pujdziesz na policję).mężczyzn w Twojej rodzinie poproś o ochronę.pokazuj się w ich towarzystwie. powodzenia!nie daj się przytłoczyc!niech zapłaci za krzywdę jaką Ci zrobił. jeśli niemasz z kim pogadac to wybierz się do psychologa,psychiatry.szybką pomoc możesz uzyskac w centrum interwencji kryzysowej.powinno byc w każdym większym mieście.czasem mogą dac ci nocleg,jeśli mają taką możliwośc,a Ty jesteś sama w domu i boisz się tego faceta. jeszcze raz powodzenia!trzymam kciuki!

ja rowniez Ci doradzam zebys to zglosila...bo on sie tego w ogole nie spodziewa...widocznie jest pewny ze nie zglosisz skoro potrafi jesczezCi sie na oczy pokazywac! Poza tym nic Ci nie grozi...oni go zmakna..a w wiezieniu akurat za gwalt to sa ostro traktowani przez innych wiezniow..wiec zostanie tak wyru***ny w du*e ze nigdy nie tknie zadnej dziewczyny!! A Ty tez bedziesz miala spokojne sumienie ze obronilas inne przed nim oraz zaspokoilas swoj zal(oczywscie niestety tlyko w pewnym stopniu). Dlatego mowie Ci..jak najszybciej lec na policje..a potem do ginekologa..slyszlaam ze jak pojdziesz do prywatnego i opowiesz mu co i jak to z tego co sie orientuje to wiekszosc proponuje wtedy ta tabletke(jest to tabletka wywolujaca poronienie -> RU-486). Tylko ze musisz sie liczyc z kosztami..i bedize to ok.1000zl

Gość poratujcie
powiedziałam o tym mamie I czuje ze juz mi lżej, jutro pojdziemy razem na policję, ale strasznie sie boję, nie mogę przestać o tym myśleć, bylam w aptece i kupiłam test i przed jutrzejszą wizytą chce mieć wszystko jasne. dziekuje za wsparcie!

Okres może się spóźniać przez wstrząs psychiczny (przesunięcie owulacji na późniejszy termin). Wykonaj test z pierwszego porannego moczu, ze środkowego strumienia.Jeśli masz na ciele jeszcze jakieś ślady brutalności (choć 3 tyg to dużo), to będzie trzeba wykonać obdukcję.KONIECZNIE upieraj się, by przy przesłuchaniu obecna była Twoja mama, lub psycholog.

Gość położnaaaaaa
redze iśc do ginekologa,ale nie po tabletkę!jeśli nawet da Ci tę niedozwolona tabletkę,to z wszystkimi konsekwencjami jej wzięcia będziesz musiała radzic sobie sama.no i koszty.jakby coś się stało to się lekarz wyprze.no i musiałabyś najpierw załatwic sprawę z policją lub w ogóle tam nie iśc.w ogóle możesz nie byc w ciąży(czego Ci życzę).jak pujdziesz prywatnie to wszystkie koszty badań spadną na Ciebie(chyba,że możesz sobie na to pozwolic).spójrz na to też tak:jeśli będziesz w ciąży to1)jest dowód(można ustalic,że on jest ojcem)i facet siedzi2należy Ci się szybka i legalna aborcja#)zawsze jeszcze możesz dziecko urodzic i oddac do adopcji skoro facet mieszka niedaleko to chyba to nie jakiś mafiozo co się ukrywa bo przecież wie ,że go możesz oskarżyc.jest tylko zuchwały i bezczelny.liczy,że Cię zastraszył.może nawet ma rodzinkę i tym bardziej nie zwieje,więc pędźż do ginekologa.idźż prosto do niego-bez kolejki.może są jeszcze jakieś slady.zabież kogoś bliskiego.jeśli nie masz partnera tym bardziej jasne stanie się ,że jesteś naprawdę ofiarą gwałtu i facet nie będzie mógł się wyprzec,bo to ani Twój były ani nikt znajomy,a jak wszyscy potwierdzą że jesteś singlem to skąd ciąża?

poradzisz sobie na pewno z tym wszystkim. Dobrze ze powiedzialas mamie, bo jest to osba ktora zawsze pomoze i masz przy okazji przy sobie kogos doroslego kto bedzie wiedzial jak postapic, gdzie sie skierowac itp. poza tym nie jestes z tym juz sama. z czasem bdzie Tobie na pewno coraz lepiej.

Gość położnaaaaaa
sorry za błędy idź jeszcze dziś na izbę przyjęc gin-poł.tam Ci za darmo zrobią badanie beta-HCG z krwi.jest pewniejsze od testu i USG.i od razu Cię zbadają.jeśli to duże miasto to możesz sobie wybrac szpital w którym ginekolodzy maja najlepszą opinię.możesz wcześniej zadzwonic i zapytac czy tyżuruje ginekolog-kobieta(jeśli wolisz babkę) a ile masz lat?

Gość położnaaaaaa
naprawdę możesz wszystko załatwic jeszcze dziś policja przecież czynna jest całą dobę i radzę beta-HCG z krwi.test powinien już wyjśc,ale idealny nie jest.ciąża w USG transwaginalnym widoczna jest dopiero przy wartościgonadotropiny ok.1500 jednostek(zależy od aparatu USG)natomiast wynik dużo niższy,ale ponad normę potwierdzi ciążę,której nie zobaczysz w USG i której czasem test może omyłkowo nie wykryc.

Gość poratujcie
mam 21 lat, na pewno badanie bedzie pewniejsze , ale smiertelnie się boję usłyszeć prawde...... chyba zaras zrobie ten test a pozniej pomyśkle aby posć na izbe.

Gość położnaaaaaa
im szybciej sie wybirzesz tym szybciej będziesz wiedzic.czekając zwiększasz tylko swój lęk.prawda może byc niedobra,ale uwierz mi,nie okaże się gorsza niz Twoje lęki teraz. pamiętaj,że ty jesteś ofiarą.jeśli ktokolwiek będzie nieżyczliwy olej to.pomyśl,że 1)gdyby był w Twojej sytuacji minaę też miałby nieciekawą2)liszy się tylko ukaranie tego faceta i Twoje zdrowie(dlatego nie próbuj nielegalnej aborcji)

Gość położnaaaaaa
do lekarza idź z kimś.znam wielu ginekologów.są wśrud nich normalni ludzie,są wspaniali ludzie, ale zdarzają się świnie(na szczęście rzadko).dlatego raźniej będzie Ci z kimś

Gość położnaaaaaa
naprawdę sory za błędy-robie ppare zeczy jednocześnie i stawiam straszne orty nie wspominajac o literówkach...

:( test wykazal najgorsze co może być! teraz jest mi jeszcze gorzej, tylko płakać mi się chce,

Przykro mi, nawet nie wiem co napisać.Pozostaje chyba tylko skorzystanie z prawa wyboru dot aborcji. Twoja decyzja. w tym nikt Ci nie może doradzić - prócz bliskich Ci osób.Zgłoszenie na policję oraz wizyta u ginekologa - kobnieczna..

Gość położnaaaaaa
bardzo mi przykro...dobrze że masz wsparcie mamy.ale przynajmniej już wiesz na czym stoisz.nierozsądne byłoby łudzic siębez końca a zarazem obawiac najgorszego.to Cię na pewno nie pocieszy,ale masz niepodważalny dowód współżycia.facet może tylko stwierdzic,że stosunek odbył się za Twoja zgodą.bądź na to przygotowana.ważna będzie opinia,zeznania osób z Twojego otoczenia.np.czy nawiązywałaś przelotne kontakty z mężczyznami i jakiego pokroju oni byli(jesli byli)jeśli nigdy wcześniej nie współżyłaś,a badał cię jakiś ginekolog,to tez może się przydac. nie daj się zwieśc osobom podważającym wiarygodnośc Twoich zeznań.Policja musi przeprowadzic dochodzenie.Ty masz byc pewna swego.

Gość położnaaaaaa
jeśli jesteś z gdańska lub okolic polecam szpital wojewódzki im.M.Kopernika.tam są naprawdę super lekarze praktycznie wszyscy,bo prawie wszystkich znam

na 18 jestem już umówionado gina na badanie. zobacze co powie, a jestem z katowic więc to trochę daleko:(

czuje sie tak jakby cały świat zwalił mi się na gowę! boję się sama sedzieć tylko płacze, nie wiem co zrbbić ze sobąjestem pełna obrzydzenia do wszystkich ludzi dookoła ale potrzebuje rozmowy, juz sama nie wiem, nic nie wiem, nawet czuje ze pisze be sensu, nawet czuje ze wtym momęcie moje zycie nie ma sensu!!! jezeli badanie potwierdzi najgorsze to nie wiem co zrobie, nie chce tego dziecka, to jest pewne, ale z drugiej strony aborcja........tego się żałuje do końca życia...............

Gość ściema
ta autorka używała już różnych ników...o różnych tragediach już pisała...chory człowiek!

no wlasnie...test nie koniecznie musi byc prawdziwy...moze badania wykaza cos zupelnie innego... a jesli nie to po porstu urodzisz to dziecko i oddasz do adopcji. Cala ta sytuacja jest ciezka...ale ze wsyztskiego jest wyjscie... Przede wsyztskim nie mozna o nic obwiniac dziecka o to bo ono jest tylko konsekfencja a nie przyczyna. Dlatego tez warto przemyslec czy nie lepiej zostawic tego dzidziusia.. a koles kase bedzie placic na niego. Z drugiej strony dla mnie to takie troche dziwne...gwalt przez czlowieka ktorego ta dziewczyna potem moze w kazdej chwili spotkac... Ale nawet jesli jest to sciema to mysle ze w pewnym stopniu takie tematy tez sa dobre bo w rzie czego mozna sie dowiedziec jak sie zachowac kiedy takie cos sie pryzdarzy. A z drugiej storny tz nikt nie ma pewnosci ze to sciema..a takie odpowiedzi moga komus pomoc.

Gość położnaaaaaa
no i jak tam u Ciebie autorko topiku?

Gość ja k to prowokacjA
TO UWAŻAJ!!!!!!!!!! BO SOBIE WYKRAKASZ