Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam sie ja

czy opalenizna postarza

Polecane posty

Gość pytam sie ja

no wlasnie, jak w temacie. Co o tym sadzicie?

Gość Lekka
dodaje urody ,ale zbyt intensywna ,bez umiaru -jak najbardziej postarza a jeszcze do tego niszczy skórę.

jak ktoś opala się intensywnie to za kilka lat i tak będzie wyglądał starzej niż w rzeczywistości. mnie osobiście opalenizna nie podoba się.

Gość ja sie juz NIE opalam
ja juz sie nie opalam(kiedyś robiłam to intensywnie,mam 25 lat)Teraz raz,ze nie mogę,dwa,ze nie lubię leżeć plackiem na słońcu:-PNie wiem jak jako nastolatka mogłam prażyć sie bez umiaru:-oTeraz niesttey widzę tego efekty w postaci małych przebarwien i zmarszcze:-(

Gość pytam sie ja
ale nie chodzi mi tylko o opalanie sie, ale ogolnie powiedzmy o ciemniejsza, opalona buzke przez samoopalacze, pudry brazujace itd. Czy to tez moz postarzac?

Gość ja sie juz NIE opalam
z przycyzm zdrowotnych muszę unikac słonca wiec wakacje be zupalu i slonca to dla mnie raj;)

Gość Beznikowa
Zbyt mocna na pewno sprawia,,że skóra wygląda na zmęczoną i starszą.

Gość wydaje mi się ze osoby z
ciemna,oplaoną cerą wyglądają starzej niż te o jasnej cerze.Sama ma cerę taką w średnim odcieniu,ni to jasna,ni ciemna.Latem mam ciemniejszą od słonca,zima jestrem bledsza....i muszę powiedzieć,ze proównując forki z wakacji,gdzie mam ciemniejsza cerą fotki z miny(np.z Sylwestra,studniowki)na tych letnich wyglądam stzrej niz ta tych zimowych.Jasna cera ZAWSZE odmładza,ciemny postarza tak jak zbyt ciemne włosy.np.czarne:-o

Gość pytam sie ja
powiem wam dlaczego sie pytam. Otoz ja nie opalam twarzy, bo mam przebarwienia, ale stosuje samoopalacze i puder brazujacy, bo wtedy przebarwienia sa mniej widoczne. Ostatnio zobaczylam zdjecia z imprezy i normalnie sie przerazilam. Wygladalam normalnie staro z ciemna geba! Normalnie tego nie widzialam, dopiero za zdjeciach wyszlo. No koszmar! I teraz sie po prostu zastanawiam czy powinnam przestac uzywac samoopalacza i pudru brazujacego i czym je zastapic zeby te przebarwienia byly mniej widoczne. Fluidow nie uzywam, bo nie lubie...

Gość wydaje mi się ze osoby z
sorki za liteówki.

Gość wydaje mi się że osoby z
liteRówki:-oMuszę wolniej pisać:-o

Gość pytam sie ja
wydaje mi sie...no wlasnie ja zauwazylam to samo u siebie! Ale u mnie problem taki, ze jak buzka opalona to przebarwienia mniej widoczne, jak bledsza to widac wszystkie...normalnie tragedia:(

Gość może zamiast oplac się aby
przykryć przebariwenia zainwestuj w dobry krem na przebariwenia.Idź do dermatologa,niech coś skutecznego Ci przepisze.Niby na opalonej skórze mniej widać przebarwienia ale skąd masz pewność,że one właśnie nie są spowodownae opalniem.Wszak oplanie pwoduje różne zmiany,plamki i przebarwienia:-oLatem oplaenizna je przykryje ale ona nie jest wieczn,prędzej czy później schodzi i pojawiają się nowe przebarwienia spowodowane oplaniem:-(Te plamki nie biorą się znikąd,u mnie niesttey spowodowane są słońcem więc teraz unikam słońca.Raz,ze nie chcę być cała w plamkach,dwa,że chcę wyglądać młodziej z jasną cerą;)Poza tym zaczełam brać tabsy więc należy przy nich unikać słońca.To jak dbamy o siebie w młodym wieku procentuje potem na dalsze lata,nie chcę w wieku 40 lat wyglądać na 70 latkę:-P

Gość wszystkie kremy na
przebarwienia działają ROZJAŚNIAJĄCO,WYBIELAJĄCO na cerę więc przeczą idei opalania czyli opalanie nie leczy przebarwień tylko je powoduje:-o

Lekka opaleniza nie postarza a wręcz dodaje blasku i urody.Natomiast zbyt intensywna niszczy skóre i dodaje nam kilku lat, dlatego wszystko z umiarem.

Gość pytam sie ja
Jesli juz decydujecie sie tu odpowadac to prosze czytajcie uwaznie co pisze. Napisalam WYRAZNIE, ze sie NIE opalam, a ze stosuje samoopalacze i pudry brazujace.To raz, a dwa u dermatologow bylam juz roznych, mialam peelingi, kremy na przebarwienia typu acne derm i inne stosowalam i guzik mi pomogly.

Gość a mnie się podoba jasna cera
słońca,solarium,samooplaczy UNIKAM więc mam problem z głowy i więcej kasy w kieszeni;)

Gość pewnie ze postarza