Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_ona123

byłam zabawka w rekach boga

Polecane posty

Gość ona_ona123

jednak nie był to monoteizm bo bogów było wielu ... :(

Gość new york state police
Pokazano nam wszystkie urządzenia doświadczalne - mówił Hoover. Powiedział, że najwększe wrażenie zrobił na nim ciąg laboratoriów i stanowisk doświadczalnych pod gołym niebem, gdzie niszczono różne części samochodów, a nawet całe samochody. Naukowcy od Pontiaka podpalali tapicerkę, cskali żwirem w szyby, łamali wały korbowe i napędowe, inscenizowali czołowe zderzenia, wyrywali dźwignie zmiany biegów z korzeniami, puszczali silniki na wysokich obrotach prawie bez smarowania, otwierali i zamykali schowek na rękawiczki sto razy na minutę całymi dniami, ochładzali tablicę rozdzielczą prawie do zera absolutnego i tak dalej. -Robili z samochodami wszystko, czego nie należy z samochodami robić- mówił Hoover do Francine - Nigdy nie zapomnę napisu na drzwiach budynku, w którym odbywały się te wszystkie tortury. Oto napis, o którym mówił: PRÓBY NISZCZĄCE -Zobaczyłem ten napis - powiedział Hoover - i nie mogłem powstrzymać się od myśli, że być może po to właśnie Bóg umieścił mnie na Ziemi: chciał się przekonać, ile człowiek może wytrzymać, zanim się rozsypie.

Gość t77/5
-------------> new york state police z czego to jest..? brzmi trochę jak z Vonneguta

celny strzał :-) "Śniadanie mistrzów"

Gość t77/5
:-)

nie mam, niestety... :-( ten fragment wklepałem po prostu ręcznie

Gość t77/5
Ktoś za mnie pozdrowił Cię :) ale sam sobie zaimponowałem :D lubię Vonneguta ale nie jestem znawcą jednak styl da się wyczuć :classic_cool: Tylko tyle znalazłem o infundybule chronosynklastycznej (ponizej) :D o której Mistrz pisał w "Syrenach z Tytana". W książce jest piękny opis tego zjawiska, zaczynający się od słów: " Myślicie pewnie, że to fajnie być infudybułowanym chrnosyklastycznie..." O ile dobrze pamiętam. Dzięki Kurtowi Vonnegutowi mamy przecież pewność, że infundybuła chronosynklastyczna jest "lejkiem umieszczonym w czasoprzestrzeni, z każdej strony zakrzywionej w jedną stronę. Miejsce to charakteryzuje się tym, że cokolwiek w nie wpadnie pasuje do całej reszty".

Gość gwoli scislosci
nie ma wielu bogow , jest tylko wiele jego wyobrazen.

--> gwoli scislosci { nie ma wielu bogow , jest tylko wiele jego wyobrazen. } :D Aha.

Gość gwoli scislosci
Myrevin, jestes niewierzacy? smieje sie ktos z Ciebie w zwiazku z tym?

--> gwoli scislosci Nie uważam się za wierzącego lub nie. A przekonanie o poznaniu prawdy zawsze będzie mnie śmieszyć. Sorry jeśli cię uraziłem.

Gość combo trust 99
Zmieniłem czas pożegnania smutku, na chwilę kontrolowanej kontemplacji żywego bełkotu. Dziękuję... 3 2 1... 0