Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robaczkowa

co to za robaki???

Polecane posty

Gość robaczkowa

hej. wprowadzilam sie do noewto domu i mam takm jakies takie robaczki-sa brazowe ,ze skorupa,male,glownie na lozko i na dywanie.... ktos wie co to jest i jak sie tego pozbyc?

A gryza was w nocy??? To mi wyglada na pluskwy (bed-bugs), a jesli je widzicie to znaczy, ze dom jest niezle zapluskwiony! Lepiej wyprowadzajcie sie szybko z tego domu, poprzednio piorac lub wyrzucajac ciuchy, zeby nie przeniesc ich ze soba do nowego domu. Bardzo trudno sie ich pozbyc, a zeruja na ludzkiej krwi.

Gość robaczkowa
dzieki,ale to chyba nie bed-bugs bo wlasnieja mnie cos pogryzlo, pani w aptece pwiedziala,ze to nie moge byc bed-bugs bo ugryzienie jest za duze poza tym, pogryzly mnie na ramionachnajwiecej,a to sie raczej nie zdarza ,bo atakuja glownie nogi (nogi tez mo pogryzly). wyprowadzic sie nie moge,bo dopiero sie prowadzilam ydzien temu,a to jest caly dom,nie pokoj....

Nieprawda, one gryza gdzie moga, najczesciej w ta czesc ciala, ktora masz odslonieta podczas snu, wiec rece tez moga byc. Ja mialam pogryzione wszystko oprocz brzucha, nawet twarz. A wielkosc babli zalezy od Twojego uczulenia na ich jad. Nie wiem jaki jeszcze robak moglby Cie pogryzc, kiedy ja mialam pluskwy to naczytalam sie o wszystkim co mozliwe, jezeli jest male, brazowe, zyje w lozkach i gryzie, to na 100% sa to pluskwy. Pani w aptece prawdopodobnie sie nie zna, jak ja poszlam do lekarza to dal mi antybiotyk na uczulenie, bo stwierdzil, ze mam alergie. i ja glupia bralam ten antybiotyk, chociaz dziwnym sposobem moj chlopak tez mial bable, widac alergia byla zarazliwa :O

jak mnie gryzly to mialam bardzo duze bable, dwa na nogach zaminily mi sie w pecherze z woda, brr, jak to wspominam to az mnie zaczyna wszystko swedziec.

Gość Dewra
A u mnie w domu pełno takiego czegoś: (ten na fotce po prawej) http://www.kendall-bioresearch.co.uk/wlice.htm Wygląda na to, ze to gatunek stonogi, która chodzi po drzewach :| Nasz dom zbudowany jest z drewna w 90% Ochyda. Taki mini karaluch :(

Gość robaczkowa
dzieki enamorada, wiesz co,jednak masz racje.... to sa bed bugs......i teraz mam prolem, zadzownilam do agencji, powiedzieli mi ze musza zadzwonic do wlascicela i councilu....

Gość tak wlasnie mowia
ja sama nie mialam z nimi klopotu ale moi znajomi niestety to przechodzili. Mozesz sie przygotowac na wizyte ekipy z councilu z takimi specjalnymi srodkami na te male gnojki. Ale na pociezenie powiem Ci ze to jest bardzo dobry srodek bo znajomi mowili ze juz nic ich nie gryzie

robaczkowa - no to pewnie bedziesz miala pest control, czyli dezynsekcje. Przedtem jednak wypierz sobie wszystkie ciuchy i posciele w wysokiej temperaturze, a to, co wyprane, pochowaj w plastikowe worki i postaw w innym pokoju. Lozka najlepiej sie pozbyc. Pest control powinno zalatwic sprawe, ale na wszelki wypadek codziennie dokladnie odkurzaj dywan i wszystkie szpary.