Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość córka faraona

worki i cienie pod oczami - jak sobie poradzic?

Polecane posty

Gość córka faraona

Co zrobić, jak się pozbyć albo chociaż rozjaśnić te worki i cienie? Chodzę spać o zwykłej porze, staram sie unikać długiego siedzenia przed komputerem, uzywam kremów pod oczy - a one nadal są i paskudzą mi twarz. Słyszałam, że świeży ogórek ma właściwości wybielające ale działa chyba tylko na wierzch skóry. Macie jakies pomysły?

Gość operacja plastyczna
lub bardzo dobry korektor

Gość córka faraona
operacja plastyczna odpada:) jestem za młoda i nie bedę sie bawić w takie rzeczy a korektor swoją drogą ale nie chcę sie maziać w lecie, kiedy jest gorąco, wszystko spływa i zatyka pory może znacie jakies choroby, które moga wywoływac takie worki? odpada aniema;)

Gość no niby tak
ja uzywam żelu pod oczy z arniką na since i obrzmienia firmy FLOS-LEK. kosztuje z 6 zl. i jest dosc dobry. zaden inny krem tak nie zmniejszyl mi cieni pod oczami.

Gość no niby tak
nie jest to rewelacja ale pomaga. roznice zauwazylam po zuzyciu niecalej polowy opakowania. a smaruje tylko wieczorem. moze jakbym i rano to szybciej by zeszly. ale mi sie nie chce tak ciagle smarowac... :P

Gość córka faraona
maść na hemoroidy? a skąd wzięłaś ten pomysł? i nie niszczy on delikatnej skór pod oczami?

studiuję kosmetologię i wiem coś na ten temat. Na cienie pod oczami nie pomogą nawet dobre korektowy. Taka już twoja natura:-) Jesli chchesz je troche rozjaśnić to mozesz sie poddac abiegowi peelingu kawitacyjnego, który sprawi, ze limfa odpłynie z okolic oczu i cienie się rozjaśnią. Ale zabieg jest krótkotrwały i drogi.. Prpponuję makijaż, który odwróci uwage od cieni- stosuj jakiś akcenty kolorystyczny w makijażu oczu np. cień :)

jesli masz cienie od zawsze to nie usuniesz ich zadnymi kremami, moga pojawic sie jesli - malo spisz, ćpasz ;) , masz problemy z watroba lub nerkami, jesli sa odziedziczone genetycznie to pozostaje tylko operacja czyli wypelnienie

Gość córka faraona
no to pewnie nie będę mogła sobie pozwolić na taki zabieg a z pomysłu dot. makijazu tez pewnie bede musiała zrezygnować bo z reguły się nie maluję stosuję jedynie róż rozświetlający na policzki te moje cienie nie są takie wielkie ale są wręcz sine pod wewnętrznymi kacikami oczu

Yolanthe powaznie? troszke mnie zaskoczylas, czy ta masc nie podraznia Ci oczu? pytam z ciekawosci bo sama mam cienie oogromniaste;)

Gość moja kolezanka ma worki
pod oczami,okazalo sie,ze ma problemy ze spaniem(mimo,ze ona uwaza,ze spi dobrze)Po wizycie u specjalisty okazalo sie,ze przegroda nosowa jest calkowicie niedrozna,z tego powodu oddycha ustami.Bedzie miala zabieg jesienia:)

Gość córka faraona
nie wiem czy to kwestia genów - moja mama worków pod oczami nie ma, chyba, że zarwie noc mam problemy z tarczycą, wybieram sie do endokrynologa (w dzieciństwie miałam leczoną, a ostatnio ciągle czuje zmęczenie wiec wolę sprawdzic) - może ma to jakiś związek

córka faraona...tam gdzie się powinno smarować zgodnie z przeznaczeniem maścią na hemoroidy skóra jest znacznie delikatniejsza niż na twarzy...ja nie ucierpiałam. Owszem miałam obawy, zeby sobie to pod oczy nałożyc, ale jakos sie przemogłam i żyję:] i mam się dobrze:)

Gość annasophia
Sluchajcie dziewczyny !! Ja tez mam genetyczne worki z którymi nie dawałam sobie rady,które były moim koszmarem, ale znalazłam sposób zeby je w miare ukryć zeby wyglądało to estetycznie.Wsystkiego próbowałam ale zawsze wyglondalam oropnie szeczgólnie jak światło pada z góry lub jak sie stanie bokiem so światła dziennego.(znacie to;D?) Potrzebny jest tylko puder w kolorowych kulkach.np. (New colection SENSIQUE) oto sposób na makijaż zakrywający worki:):) krok1: Jesli chcemu tez malowac oczy to (NAJPIERW) a nie na końcu i delikatnie czarną konturówką i mocno rzęsky (ponieważ mocno wytuszowane niedopuszczają one tak tego swiatła z góry przez które najwyrażniej widac ,,worki''. krok2: 'zatapiamy '' pędzel w pudrze powierzchownie pudrujemy twarz. krok3:teraz bierzemy jakąś kukle najlepiej ta w otcieniu zlota i smarujemy nią pędzelek (OD POWIEK)..Teraz szybkim rchem jedziemy od wewnetrznego koncika oka POZIOMO.Kończymy na lini jak się kończą worki(to od kazdego indiwidualnie) krok4:cała powierzchnia od wewnetrznej strony musi być jasna.wliczając w to koncik wewnętrzny przy oku. krok:5 Nabieramy pedzlem(od purdowania) troche różu i starając się pionowo zaczynając tylko od lini gdziekońząsie worki.WYŻĘJ nie. Idziemy w kierunku kości policzkowych. krok6:na końcu pudrujumemy(poprawiamy) jescze okolice koło oczu pudrem w kulkach. Efekt; twarz jest rozświetlona,świerza.Uwagę nie przyciągają worki ale ładne rómieńce.Worki nie sprawiają wrażenie żę cżłwoiek jest nie wyspany. U niektórych może wgl. ich nie widać. U mnei widać ale jednak niepsuja one makijażu a jeśli ktoś ma grzywke i zorbiony tym sposobm makijaż to ''REFLEKTORY'' nie przeszkadzaja juz tak;):):) warto spróbowac pozdraiwam serdeznie :DD

Gość z nadzieja na . .
Hejka laseczki Mam w domu masc chyba posterisan czy jakos tak bo w lato mialam hemoroida w dupie. czy myslicie ze moglabym jej serio uzyc na moje cienie? ostatnio mi sie takie kurfa zrobily jak u starej baby :-0 a ja nie chcem! chcem byc pienkna i mloda ewer! Myslicie ze serio moge?

Gość krysia_zlota
koniecznie sprawdź tutaj: http://workipodoczami.com.pl/ lub po prostu się wyśpij, tak naprawdę sen to podstawa, zaraz dieta,a zaraz za tym wątroba :)

Gość wyślij odpowiedź
zbadaj wątrobę kompresy pod oczy, około 9 zł za sztukę, ze złotem i kolagenowe

Gość gość
a bierzesz pigulki? bo mnie zrobily sie straszne, gdy je bralam :/

Gość gość
autorko chyba musisz polubic, albo zaakceptowac chociaz te cienie :) mam to samo i mam je odkad pamietam. jak jestem wyspana cienie są mniejsze, ale jednak i tak są spore. Na to pomogą chyba tylko dobre korektory. Pewna dziewczyna ktora robi filmiki makijazowe tez ma wielkie cienie i potrafi je skutecznie ukryc korektorami, najczesciej drogimi :/ ale te z nizszej półki tez daja rade, da sie to ukryc tylko trzeba umieć, ja poki co ucze sie, szukam odpowiedniego korektora. Jaka to masc na hemoroidy? ciekawe to

Gość gośćmaja
já tez to mam i przeraza mnie to co zé tym zrobic

Gość gość
Pamiętaj, że ważny jest sen i odpowiednia dieta, która dobrze dobrana poprawia wygląd skóry. Pij tez dużo wody, żeby nawodnic organizm. Ja używam też kremu Luminesce dzięki któremu pozbyłam się całkowicie worków i cieni pod oczami. Znikneły tez przebarwienia i rozszerzone pory. Mozna go kupić na tej stronie www.mkap.jeunesseglobal.com/pl-PL