Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcina*

moja córcia ma 2 latka i ciągłe zaparcia co robić????

Polecane posty

Gość Królewska Zielarnia
Zaparcia u dwulatka – jak sobie z tym poradzić? Dziś opiszę jak w ostatnim czasie poradziliśmy sobie z zaparciami u naszej dwuletniej córeczki. Mała jest bardzo energicznym dzieckiem, zawsze uśmiechnięta, zawsze gotowa do zabawy i jak do tej pory problemy z brzuszkiem były rzadkością. Problem zaczął się po urodzinach braciszka, zapewne za dużo słodyczy, każdy z gości przynosił dla dzieci słodycze, w tym czekoladowe a one jak wiadomo mają silne działanie zapierające. Po 3 dniach od imprezy Gabi zrobiła małą twardą kopkę, bolała ją przy tym pupa i to już wywołało w niej niechęć do „załatwioania” się. Po kolejnych 3 dniach nie robienia na nocnik zaczęłam się poważnie martwić, Mała dostała czopek co zblokowało ją psychicznie i od tego momentu bała się zarówno robienia kopy jak i czopka, który urósł w naszym domy do rangi „najgorszego zła”. Mimo to jeszcze 3 razy mała dostała czopka, po aplikacji wychodził tylko mały twardy fragment kopy i tyle, reszta zostawała w jelitach. Kał był bardzo twardy i miał wyjątkowo nieprzyjemny zapach, Mała straciła też apetyt. Zaczęłam podawać jej Lactulosum (syrop), chociaż wiem, że jest to preparat uzależniający jelita, ale nie mogłam patrzeć jak Gabi się męczy. Niestety to nie pomagało. Kryzys nastąpił w momencie, gdy córka nie zrobiła „kopki” od 5 dni, brzuch bardzo ją bolał, płakała wtulona, żeby nie dawać jej czopka…Pojechaliśmy z nią do szpitala, tam zrobiono jej podstawowe badania i oczywiście lewatywę… Natura przyszła z pomocą… zapraszam ba bloga, wpisz w wyszukiwarkę : Królewska Zielarnia i odszukaj artykuł: Zaparcia u dwulatka – jak sobie z tym poradzić?

Gość gość
Po co tak straszyć kobietę nowotworem?! Chore. Za dużo wujka Google ktoś się naczytał i teraz takie bzdury pisze.

Gość Zadowolona89
Zaparcia u dzieci to częsty przypadek. Ja polecam dicopeg junior i wiem, że na pewno Twoje dziecko przestanie mieć ten problem z wypróżnianiem się. Domowe sposoby często nie działają, a ja ten lek sprawdziłam na swoim synku.