Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa 22

SPóźNIONY OKRES/...

Polecane posty

Gość Ewa 22

Dziewczyny, piszcie ile wam sie najdłużej spóźnił okres i z jakich powodów, bo ja zaraz oszaleję... Byłam u gina i wszystko było w porządku, przynajmniej 2tyg temu, a teraz mi sie okres spóżnia tydzień, ostatni cykl miałam 34 dni, teraz mija właśnie 35ty dzień i nic, boje sie cholernie, ale czuję się dobrze no a ciąże wykluczam na 99,9% ;) Czy zmiana trybu życia-spania, jedzenia i stres mogą aż tak opóóźnić okres??Wierzę że wszystko z moim zdrowiem ok ale jednak niepokoi mnie to. Wiem, napiszecie że mam iśćdo lekarza, ale nie chce wyjść na panikarę, moze ze 2-3 dni jescze poczekam.... Waże mało-45kg, mam 22 lata, moze muszę przytyć?? No ale zawsze było ok... Sama nie weim... Ile może się spóźnić okres??

Gość izzzzzzzzzzz
Hej:) Jeśli sie odchudzałaś właśnie i ważysz teraz 45 kilo to możesz stracić okres na bardzo długo,ja w wieku 17 lat ważyłam 54 kilo,nagle schudłam po wycieczkach górskich w ciagu 2 tyg do 40 kilo ,straciłam okres na poł roku(nie byłam u lekarza)wtedy to akurat wróciłam do wczesniejszej wagi.Teraz mam 26 lat,wagę mam 44 kilo,stabilną od lat,z okresem nie mam problemów,ale mój cykl miesieczny to własnie 34-35 dni i nie ma w tym nic niepokojącego.Jak nie dostaniesz okresu w ciągu kilku dni,idż do lekarza.lekarz da Ci leki na wywołanie okresu

Gość izzzzzzzzzzz
a stres potrafi bardzo wpływać na cykl miesiaczkowy:/

Gość Ewa 22
No własciwie to jest tak ze ważyłam tak 45-46 juz od paru lat i okres był w miare ok, czasem brałam tabl. Teraz wydaje mi sie ze po sesji i przy tych upałach mogłam zrzucić przypadkiem z 1-2kg, no ale widać ze i tak wagowo jestem pod kreską od dawna. Przez tydz mieszkałam u faceta, chodziłąm spać o 2-3, jadłam nieregularnie ( i niezdrowo) no i takie tam. To juz drugi cykl taki długi i chyuba faktycznie jest to wina wagi, musze nadrobić, no a może mam czerwonych krwinek za mało i organizm nie moze sobie "pozwolić" na okres hehe. Dzieki za wypowiedź!!!

Gość izzzzzzzzzzz
Wex sobie Falvit,uzupełnisz witaminy(tani,polski,znany od lat).Każda zmiana moze wpływać na cykl miesiączkowy.W okresie studiów mieszkałyśmy z dziewczynami w mieszkaniu,systematycznie którejś z nas spóźniał sie okres.Pozdrawiam:)

Gość izzzzzzzzzzz
a jeszcze ile masz wzrostu? Przy zbyt niskim bmi traci się zawsze okres.

Gość Ewa 22
oj, mam niskie bardzo, mam 160cm, BMi cośw oklocy 17, niedowaga oczywiście, ale masa dziewczyn tak ma... Waże za mało nie od dziś, ale tak jak mówie , w ciągu ostatnich dwóch miesięcy mogłam stracić kilo czy 2... Nom, dziś jużśpięw domu, położe sie spaćo ludzkiej porze, nafaszeruje witaminkami, poćwiczę itp, jestem dobrej myśli, poczekam jeszce... piersi mnie bolątak jak to przed okresem i brzuch też taki 'wypłukły'... Ale moze tylko sobie wmawiam... Dzieki, 3maj się:)

Gość izzzzzzzzzzz
hej:) ja tez mam 160 cm:) Nie przejmuj sie ,będzie dobrze.Jedz przez kilka dni jeszcze wysokokaloryczne potrawy,to też powinno pomóc.Pozdrawiam:)

Gość Ewa 22
:) :) ... Czekanie.... Odszukałam zeszłoroczny kalendarzyk, w zeszłym roku w lipcu dostałam okres po 38dniach, coś jakby okres robił sobie wakacje, bo oprócz tego przeciąGU CZASU : CZERWIEC-LIPIEC TO OKRESY MAM KSIAżKOWE. cIEKAWE...

Gość zdarzyl mi sie
cykl 42 dniowy...ale oczywiscie konsultowalam sie z lekarzem, byl to wynik chyba stresu oraz stymulacji hormonalnych clostibegitem

Gość swoja droga to
przytyj sobie bo troszke malo wazysz a to ngdy nie wplywa dobrze na TE sprawy [cykle hormony seks itp ;)]

Gość A jaki masz stan tam na
dole, jakaś charakterystyczna wydzielina etc? Sory za takie pytania, ale przed okresem zazwyczaj jest u mnie sucho, nawet swędzi trochę...

Gość Ewa 22
:( i NIC :( :( :( Sucho :(

Gość gośćZZZ
Spóźnia się mi okres już2 dzień. Bywało z nim rózniie ale ostatnio był w miarę punktualnie. Piersi mnie tylko troszkę bolą ostatnio dawały mi popalić barziej. Kochałam się z chłopakiem pare tygodni temu an wyjeździe. Ale tylko chwilę był w środku, doszedł inną metodą. Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży?