Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghossi

solarium stojace

Polecane posty

Gość ghossi

napiszcie mi dziewczyny co i jak :D bylam tylko na zwyklym lezacym a traz mam mozliwosc wyboru i sama nie wiem ;) ktore lepsze i jak sie wogole zachowywac w tym stojacym hi hi, wiem ze was to moze smieszyc ze nie wiem ale - zawsze musi byc ten pierwszy raz :P nie?

Gość zygzaczek
Normalnie, stoisz przez ok. 7 minut w takiej okrągłej kapsule, wszystko inne działą dokładnie tak jak w zwykłych solariach leżących. Moim zdaniem solarium stojące jest lepsze, bo bardzoej higieniczne - nie dotykasz niczego a poza tym zwykle są to nowocześniejsze urządzenia niż łózka. No i opalają równiej. Pamiętaj o kremie i powodzenia!

Gość ghossi
dzieki :D a co robie z rekami ? [wstydzi sie] jest tam jakis drazek albo cos? i stoje "w rozkroku" ? czy tak normalnie swobodnie? ps. wie, wiem ale durna jestem :D

Gość zygzaczek
Stoisz normalnie, w lekkim rozkroku, a rączki... trzymasz grzecznie wdłuż ciała :-D

Gość zygzaczek
nie ma żadnego drążka, przynajmnie w tym solarium, do którego chodziłam

Gość jak dla ciebie
ściema, nie wzdłuż ciała, masz tam takie "rączki", opierasz na nich ręce i jazda. Byłam dwa razy. Spaliłam się, więcej nie pojdę. Solarium to zło

Gość zygzaczek
U mnie nie było drążka, ale faktycznie te solaria stojące są nowocześniejsze i mają silne lampy, dużo silniejsze niż stare łózka. Podobno mają też mocniejsze filtry, to znaczy są bezpieczniejsze. Trzeba chodzić na bardzo krótko i jest OK

Gość ghossi
dzieki dziewczyny :)

Gość ja chodzę
tylko i wyłącznie do tuby stojącej - jest wygodna i higieniczna. A ręce masz uniesione do góry i trzymasz się dwóch rączek. I nieprawda że trzeba być krótko. Owszem, na początku ok 5 min, później zwiększasz czas. Ja najdłużej byłam 12 min i wcale się nie spaliłam :p Więc gorąco polecam tubę stojącą :)

Gość Haneczka99
Dla mnie żadne solarium nie jest dobre. Byłam kilka razy w solarium w Częstochowie i strasznie żałuję. Lampy zamiast opalać, w sekundę spalały skórę :/ Naprawdę nie było to przyjemne uczucie. Od tego czasu, żeby uzyskać ładny kolor skóry stosuję krem samoopalający Aloe Vera z hb. Po nim skóra wygląda naprawdę ładnie :)