Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ilonkaa

pedagogika-dobry wybór?

Polecane posty

Od pazdziernika wybieram sie na wyzsza uczelnie.I zastanawiam sie nad pedagogiką.Tylko nie wiem czy pedagogika to dobry wybor.Ja jestem z natury spokojna osoba,lubie pracowac z dziecmi,zalezy mi na pracy w szkole.Jak dokladnie wyglada praca pedagoga,na czym polega,itp?Czy po pedagogice łatwo o prace?Napiszcie co o tym sadzicie.

Gość czy wy jestescie juz tak
ulomne, ze nie stac was na cos bardziej ambitnego?

Rok temu dostałam się na pedagogikę opiekuńczo-wychowawczą, wybrałam jednak pielęgniarstwo, bo po pierwsze bardziej mnie interesuje, a po drugie z pracą po pedag. raczej ciężko. Mam ciotkę po tym kierunku, pracuje w OHP z trudną młodzieżą, jej się podoba.

Zależy czego oczekujesz. Jeśli to lubisz i chcesz mieć satystakcję z pracy to tak. Ale pieniędzy nigdy nie zarobisz w tym fachu, w zasadzie to jeśli nie będziesz mieć męża co zarobi to będziesz klepać biedę całe życie. Wiem co mówię, bo sama jestem po uczelni pedagogicznej i musiałam zmienić branżę, zawód, zajęcie i wszystko. Bardzo się z tego cieszę. Życzę dobrych wyborów.

a co sadicie o takim nowym kierunku:EUROPEISTYKA?Oplaca sie,warto na to pojsc?

Gość agula89
mam mase znajomych po pedagogice- sama pracuje w szkole. i wielu z nich nie ma pracy.. albo obcinają im etaty, bo ni ma dzieci.. za to w poradniach ciezko o termin, bo tyle dzieci do zdiagnozowania. moze w tym kierunku powinnas isc. mam kontakt z pedagogami z poradni - maja i wiedze i doswiadczenie - i ciagle u nas poszukuja takich fachowcow..