Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolące i twarde

Cilest i biust - wejdzie prosze

Polecane posty

Gość bolące i twarde

Koncze 2 opakowanie Cilestu i zauwazylam ze od kilka dni moje piersi nie są wieksze, tylko trwardsze i bolące- co to oznacza? Tak bedzie ciagle? Czy one urosną? Jak to bylo z Wami??

Gość bolące i twarde
No tak, tylko ze kiedys bralam Diane35 i nie mialam wtedy ani bolacych, ani mi nie urosły...

Gość ktos jeszcze
????

Gość proszeee

Gość nie slyszalam by cilest
czy jakies inne tabletki anty byly na "porost" cyckow :O

Gość hoppppppppp

A próbował ktoś nivelazione faroma czy jaks tak na powiększenie piersi bo też chciałabym sobie powiększyc troszeczkę

Gość idz do ginekologa ja tak
miala po cilescie i zmienil mi na harmonet. bylo ok. teraz odstawiam w ogole tabletki.mam nadzieje ze nie wpadniemy:) ale w razie czego nie ma stresu wiec to malzenska wpadka wiec ok. idz do gina nie ma co sie meczyc, ja nie moglam dotknc piersi tak bolaly.

Gość bolące i twarde
A po harmonecie juz nie bolały? Czy biorac cilest i harmoned urosły?

po harmonecie przestaly. co do rozmiaru to z 75c mam 80c wiec urosly. pewnie wroca do rozmiaru 75c jak odstawie.

ale mozliwe ze nie dosatniesz harmonetu tylko cos innego wiec sie nie nastawiaj na harmonet. lekarz zdecyduje.

Gość bolące i twarde
a ile on kosztuj? dzieki za odp

Gość moze byc wyrostek czasem
ok 30 zl. w warszawie placilam od 29zl do 34. cena zblizona do cilestu o ile pamietam.

Gość bolące i twarde
O wlasnie nie zblizaona bo ja za cilest place 17,99 :( Zastanawiam sie tylko czy te twarde bolące piersi to poczatek przed ich rosnieciem czy to zupelnie co innego?

za cilest 18zl? wow.

bola cie piersi bo cilest ma za duzo hormonow jak dla ciebie. przynajmniej mi tak gin powiedzial ze jak dla mnie to byla za duza dawka. a piersi nie rosna na tabletkach tak jak to sobie wyobrazasz. to nie jest tak jak rosna jak sie dojrzewa. po prostu staja sie wieksze i tyle, bez bolu.

Gość bolące i twarde
Kiedys bralam diane35 i mnie nie bolały a chyba tez mają duzo hormonow. Poza tym wszyscy mowia ze cilest jest dla poczatkujacych tzn. nie rodzących jeszcze wiec myslalam ze bedzie ok. Oprocz tego na tabletki moge przeznaczyc na maxa 20 zl i nie wiem czy takie dostane :(

dostaniesz spokojnie. pogadaj z lekarzem. ja z kolei slyszalam ze harmonet jest dla mlodych dziewczyn.

Gość bolące i twarde
Tzn wiesz mam 22 lata juz :P

juz:) ja mam 30:) bardzo mloda jestes i tyle:) http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,3375 poczytaj sobie, to stamtad: W rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 28 marca 2002 r. w sprawie ustalenia limitów cen i materiałów medycznych wydawanych ubezpieczonym bezpłatnie, za opłatą ryczałtową lub częściową odpłatnością (Dz. U. Nr 33, poz. 309) są trzy preparaty antykoncepcyjne: 1) Microgynon 21 (tabl. powl.): - 21 tabl. — 9,58 zł - 63 tabl. — 28,73 zł 2) Rigevidon (tabl.) — 21 tabl. — 9,58 zł 3) Stediril 30 (draż.) — 21 draż. — 9,58 zł [Kwoty oznaczają ustalony limit na opakowanie. Jeżeli cena leku refundowanego jest wyższa od limitu ustalonego dla tego leku przez Ministra Zdrowia (na podstawie ceny najtańszego odpowiednika) pacjent dopłaca różnicę między ceną leku a limitem.] ja jakos sie balam microgynonu jedna ginekolog chciala mi zmienic cilest na microgynon i w efekcie poczytalam ze to dosc stary lek i zmienilam ginekologa bo sie upierala:)ale ja jeste panikara wiec moze nieslusznie.

Poza tym refundowany jest jeszcze lek: 4) Diane 35 (tabl. powl.): - 21 tabl. — 21,52 zł - 63 tabl. — 62,70 zł. On też jest zapisywany jako środek antykoncepcyjny, gdyż takie jest jego dodatkowe działanie. Można więc powiedzieć, że obecnie refundowane są 4 rodzaje pigułek. Natomiast najnowsze i najlepsze, takie jak np.: - mercilon — 26 zł, - marvelon — 21 zł, - cilest — 26 zł, - harmonet — 28 zł, - femoden — 74 zł za opakowanie na trzy miesiące, i in., nie są refundowane i są płatne w 100%.

Gość koncze drugie opakowanie
ale Cilest jest teraz tanczy kosztuje 16-20 zł

Gość bolące i twarde
Chyba masz racje co do zmiany... dziekuje za wszelkie info. A czemu balas sie brac ten m........... 21?? Jeszcze jedno czy nowe tabletki bede mogla brac normalnie po 7dniowej przerwie??

tak bedziesz mogla brac po 7dniowej przerwie. bo cilest jest nowszym lekiem i balam sie przechodzic na starszy. ale porozmawiaj z lekarzem najlepiej. moje obawy to moje oabwy po prostu. nie musza byc sluszne.

mozliwe ze cilestest teraz tanszy ja go nie biore od dwoch lat wiec moglo sie zmienic przez ten czas.

wiesz jak bierzesz dopiero 2gie opakowanie to moze organizm sie przystosuje? zapytaj lekarza, a jak nic sie nie zmieni to pewnie zmieni ci tabetki.

Gość bolace i twarde
no tak tylko ze mam recepte na jeszcze jedno opakowanie i wizyte u gina za miesiac i teraz nie wiem czy poczekac jeszcze do konca 3go opakowania czy juz isc do gina?

a mocno cie bola? to jedyny objaw? jesli jedyny i do wytrzymania to mozesz poczekac ten miesiac, zobaczysz moze sie uspokoi? no chyba ze to naprawde nie do wytrzymania jest