Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość b.ciekawska

Wysokosc alimentow

Polecane posty

Gość prawdaaaa
bo to tak jest jak baba nie wie na czym jej dupa jezdzi i chciala by zyc na koszt swojego ex. Na dziecko ma ojciec placic ale na byla niby z jakiej racji. Niech se sama placi za swoje przyjemnosci

Gość zdaniem.faceta
Niestety ale ONA 'se sama nie płaci za przyjemności' , ONA chce mieć dziecko i kasę faceta :(

Gość może .być
ONA - jaka? Twoja ex? Czy masz ochotę sobie pogeneralizować?

Gość zdaniem.faceta
może .być Podpuszczasz mnie oczywiście i wiem o tym , dla Twojej wiadomości , wiele wiem o tym co kobiety potrafią zrobić z facetami zgodnie z prawem i z premedytacją i dlatego nadal jestem kawalerem, teraz już starym kawalerem :) Z obawy, aby mnie kobieta nie zostawiła z tak zwanym 'drewnianym trzy grosze' nie chcę związku i nie nadaję się do związku , wpakować się jest łatwo ale nie mam ochoty całkiem osiwieć i ocipieć :)

Gość może .być
podpuszczam? pytam po prostu. A lekarstwem na twoje strachy jest stara, poczciwa intercyza

Gość florcia */
no i znowu chciwe baby chca alimenty na siebie i na swoje pasemka i tipsy

Gość bukaa
Czytam wasze wypociny i wielu rzeczy nie rozumiem. Czy 350 zł alimentów to mało? Przecież to tylko połowa kosztów utrzymania dziecka. I nie trujcie, że matka ma płacić mniej, bo ona się zajmuje dzieckiem. A kim ona jest - płatną opiekunką? Jest matką i zajmowanie się dzieckiem należy do jej obowiązków. Jeżeli sama dobrze zarabia i posyła dziecko na rozmaite obozy, to jest to jej decyzja i niech nie wymaga od ojca, którego być może nie stać, aby również to finansował. Żeby ktoś mi nie zarzucił, że jestem drugą żoną, która skąpi na alimenty płacone przez mężą. Samotnie wychowuję dziecko i nie dostaję żadnych alimnetów. Zarabiam dużo i stać mnie, aby zapewniec mojemu dziecku dostatnie dzieciństwo. A włóczyć się po sądach dla kilkuset złotych, które wcale nie są mi potrzebne? Nie mam na to czasu ani zdrowia. Niech inni robią coś "dla zasady"

Gość do bukaa
Ja też dobrze zarabiam ale to noe znaczy że mam "zwolnić" tatusia dziecka od łożenia na dziecka potrzeby. A obowiązki ojca ? Tylko matka ma obowiązki twoim zdaniem? A kim jest tatuą ? dawcą spermy ?

Gość taki*sobie*facet
W wielu przypadkach tak jest ze ojciec jest wlasnie "dawca spermy" . A matka robi z siebie kozla ofiarnego. Ile razy sie czyta wlasnie ze "stac mnie na wszystko " ale jak co do czego to jeszcze lape wyciaga po wiecej. Dlaczego tylko piszesz ( do poprzedniczki) ze masz zwolnic ojca z potrzeby lozenia na dziecko a napisz ile razy walczylas o to aby ojciec zajal sie tym dzieckiem. Bo wy tylko potaficie walczyc o pieniadze a zadna z waz w zaden sposob nie walczy o to aby ojciec sie tym dzieckiem zajmowal. Jak Nie chce placic to do sadu i walka o pieniadze ale jak sie nie chce zajmowac to mozna tylko poplakac. W sumie to wiekszosc chce sie zajmowac ale "mamusia" to utrudnia bo latwiej z faceta zrobic szmate niz powiedziec dziecku ze ojciec jest w porzadku.

Gość buhahahahaha
dokladnie jak ktos powiedzial prawde to ciszaaaaaaaa

Gość jajajajaja123
tak palancie o nic prosic nie bedzie ale o pieniadze tak bo mamusia musi dobrze wygladac dla nastepnego fagasa

Gość malo kto wie ze na obowiązek
znowu Was emocje ponoszą??? Faktem jest,że niektóre matki utrudniają kontakt ojca z dzieckiem (jest jednak sposób aby taka matkę ukarac), faktem też jest że niektórzy ojcowie nie chcą kontaktów z dzieckiem - i tutaj nie ma przepisu prawnego,penalizującego jego obojętnośc:( Nie zgodzę się jednak z wypowiedzią wyżej,że to tylko matka ma zajmowac się dzieckiem, gdyż w treści władzy rodzicielskiej i na obowiązek alimentacyjny - jak wcześniej pisałam-mieści się i utrzymanie i osobiste starania o wychowanie dziecka. I nie zawsze jest tak,że z alimentów na dziecko utrzymuje sie matka!! To błędne myslenie uchylających się od tego obowiazku niektórych tatusiów,którzy ukrywając dochody chcą jak najmniej płacic na dziecko!! 350 zł na uczące się dziecko to nie jest kwota wygórowana.

Gość hm.......................
a tymbardziej na zupelnie male, gdzie same pampersy miesiecznie (i to nie te najdrozsze) wynosza 200-250zl.

Gość jajajaja23
problem w tym ze niektorym ile nia dasz i tak jest malo. Dam 200 malo a dasz 1000 tez malo bo jeszcze na o nie starcza.

Gość durnie z was
zawze tylko o pieniadze chodzi a nigdy o dobroc dziecka. Zaraz ktos napisze ze przeciez pieniedzmi mozna wychowac dziecko buhahahahahaha

Gość ale po co
i tak zawsze babie bedzie malo

Gość malo kto wie ze na obowiązek
nie babie..tylko matce dziecka:)

Gość ale po co
a matka to nie baba ??

Gość mój płaci
na 2 dzieci 1800 zł - czy to dużo? To zalezy od zarobków ojca dziecka . On sporo zarabia, więc i płaci. Matka dzieci również pracujeale ma małą pensję [ok 1200 zł]

Gość skad takie sie boira
a my placilismy a le na szczescie dziecko juz skonczylo LO i KONIEC HUUUUUUURAAAAAAAAAAAAAA no more alimentow

Gość taka jedna ...
wiecie jak was czytam to mi się niedobrze robi . większość tatusiów chce się zajmować dzieckiem i tylko chce ...dla większości tatusiów dziecko to rzecz którą się przestawia z kąta w kąt i jest tylko karta przetargową by poniżyć mamusie ... i tatuś w przypływie czułości rzuci na stół 100 zł dla dzieci i później się chwali ze on je utrzymuje i powinniśmy być mu wdzięczni ... to paranoja

a ja dostaje 150 zł:( na 1 dziecko fajnie sie urzadził tatus więcej dac nie moze i koniec

Gość do taka jedna
ale ty glupia jestes. Chyba sama nie wiesz co piszesz

a co myslicie o tym. Moj byly maz nie jest ojcem mojej corki ale ma prawa rodzicielskie i dziecko ma jego nazwisko. czy powinien wiec placic alimenty???????

Gość 342432432
zygac mi sie wami chce rodzice bachory a pozniej my podatnicy musimy je utrzymywac z naszych podatkow !!!!