Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Junona

Stoję na drodze kariery swojego faceta

Polecane posty

Witam Ja i mój narzeczony pracujemy w tej samej firmie. Dojeżdżamy razem jego samochodem, ponieważ ja nie mam prawa jazdy (jestem w trakcie kursu). Przyjmowaliśmy się tam z zastrzeżeniem, że będziemy mieli te same godziny pracy. Firma jest w dość sporej odległości od naszego miasta, a środki komunikacji miejskiej jeżdżą w te okolice rzadko. Mojemu lubemu szykuje się awans, związany z dużymi pieniędzmi, prestiżowym stanowiskiem, ale i niestety ze zmianami godzin pracy (na 9-17). Pojawił się problem, bo ja nie mam jak dojechac tam na 6 rano (pierwszą zmianę), ani wrócić po 22 (z drugiej zmiany). Nie chcę zawadzać, a szefowa może nie dać mu tego awansu przeze mnie. Nie chciałabym się też zwalniać. Kierownik nie chce mnie przesunąć na stanowisko gdzie mogłabym być 9-17, bo podobno jestem na zmianach. Jeżeli już mam jakieś połączenie, to jest na styk, i jeszcze godzinę bym sie spóźniała (albo musiała godzinę wczesniej wyjść z pracy) i tak źle i tak nie dobrze :( Musiałam się wyżalić :( Czy macie do mnie jakies propozycje? Może mogłabym zapytać się szefostwa czy mogę sie spóxniac i wychodzić prędzej. Ale trochę bałabym się jeździć z dwoma przesiadkami autobusem w godzinach 22-24 w nocy. Bo wstawac o 3 rano, żeby dojechac na 6 to już przeboleję. ciężkie życie na tym świece...

Gość no dobra..........
podpytaj sie wsrod pracownikow, moze inni ludzie dojezdzaja z twoich okolic ? przeciez nie musisz z narzeczonym jezdzic , tylko np. z kims ze swojej zmiany i dokladac mu sie do paliwa ?

Nikt nie jest z mojego miasta ani z okolic. Jesteśmy tylko we dwoje.

Gość no dobra..........
no to nie wiem , ale ja bym nie chciala byc "przeszkoda" , ciezki wybor ... chyba poszukalabym innej pracy

No właśnie, ja też nie chce być zawadą. Ale długo szukałam ten pracy. W mojej branży kobiety nie są rozchwytywane....

Gość zmotoryzowana
Ile Ci zostało tego kursu jeszcze? Jak np. miesiąc, to jakoś można się przebujać - o tej 22 facet mógłby po Ciebie przyjeżdżać. Niezbyt wygodnie, ale lepsze niż nic.

Mam wyjeżdżoną połowę jazd, ale teraz jest tak, że najpierw zdaje się testy a za dwa miesiące dopiero jest egzamin praktyczny i to jak dobrze pójdzie, bo niektórzy czekali podobno i 3 miesiące. No i nikt nie powiedział że zdam za pierwszym podejściem, bo można umieć i nie zdac.

Gość zmotoryzowana
Jeśli wynajmujecie mieszkanie, to można by poszukać innego, blisko pracy. Jak macie własne, to wynająć je, a samemu wziąć coś w okolicy pracy. Też kłopotliwe, ale zawsze jakaś opcja.

Gość łee
dojeżdżaj taksówką :D