Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maryla17

ginekolog szmata kontra nadżerka

Polecane posty

Gość maryla17

mam 17lat i bylam dzis u ginekologa...chcialam tabletki antykoncepcyjne bo nie chce zajsc w ciaze a mam chlopaka z ktorym chcemy wspolzyc...a gumy pekaja a poza tym w oogle sa do kitu:/:/to nie dosc ze na wizyte czekalam 1,5h a jak weszlam klientka przywitala mnie slowami "spodniczka ci zaraz spadnie",potem zrobila 2krotnie bolesne badanie (bo za pierwszym razem zle dopasowala wziernik i bolalo jeszcze gorzej),nastepnie stwierdzila ze mam nadzerke i nie zapisala mi na nia nic!tylko powiedziala ze mam...nastepnie pol godzinny wyklad o cyklu miesiaczkowym,wadach tabletek antykoncepcyjnych i na koniec stwierdzenie "nie dam ci tabletek bo nie chce niszczyc takich mlodych dziewczyn jak ty.do widzenia"...Klientka chyba dobrze sie bawila...To nic ze je na to zmarnowalam 3godziny, nic nie zalatwilam, doweidzialam sie tylko ze jestem chora i teraz mam zmartwienie bo nawet nie chce mi tego leczyc:/:/a jesli chodzi o pigulki,to co lepiej jak w ciaze zajde sie pytam???

Gość ajkakaka
I to że nie chciała dać tabletek 17-latce z nadżerką czyni ją szmatą???????

Gość ajkakaka
A uwaga o spódniczce świadczy o tym, ze wyglądasz jak młoda kurewka i niestety taki masz też język.

sluchaj nic nie mozesz zrobic z nadzerka jesli nie rodzilas, podobno wymraza czy wypala je sie tylko kobietom ktore rodzily.. tez mam nadzerke i tez lekarz nic nie robi, powiedzial ze jak urodze to wtedy on ja wypali( nie robia jej bo pozniej moga pojawic sie jakies zrosty na macicy czy cos- tak mi powiedzial) a jesli chodzi o tabletki to idz do innego gina....

ja nierodziłam a małą nadzerke miałam wypalaną płynem \"solcogyn\" wiec nie mowcie ze nic sie nie robi

z tego co mi gin powiedzial to nie powinno sie wypalac bo pozniej moga byc jakies zrosty i to jest problem przy porodzie czy cos... jak ktos rodzil to inaczej to wszystko wyglada...

ale małych nadżerek sie nie wypala tradycyjnie tylko chemią- takim właśnie płynem ktory sie kupuje na recepte i wszystko jest cacy

Gość ja tez nie rodzialam i mialam
leczona nadzerke, nie musi byc wypalana, wystarcza leki, ktore lekarz aplikuje. idz do innego lekarza, najlepiej prywatnie. jak sie placi to boja sie fikac.

ja mam nadzerke ale gin jak pisalam powiedzial ze po porodzie.. troche sie boje bo nie wiem co ta nadzerka za soba niesie, czy cos moze mi grozic przez to.. i czy moge po prostu powiedziec ze chce zeby mi przepisal ten plyn albo zeby wypalil?

no ja nie place, chodze prawie rok do niego i ani be ani me o cytologii.. jak poszlam do babki z przychodni i mowie zeby mi piersi zbadala bo sama przeciez sie nie domysli ze powinna to mnie zjebala ze co ona ma mi tam macac... chyba zaczne chodzic prywatnie, koszty moze 100zl ale wszystkie badania sa w czasie i sa zrobione bez problemow, a przeciez do gina nie chodzi sie miesiac w miesiac wiec to moze w roku wydatek okolo 300 czy 400zl, a jak ktos chodzi ran na pol roku czy na rok to wtedy jeszcze mniej...

ja solcogyn kupiłam za 60 zł i lekarz \"polakierowal\" nim nadzerke poczym doczepił opatruneczek ktory wypadł ze mnie po paru dniach, cały \"zabieg\" trwał 5 minut i oprócz dogrzebania sie wziernikiem do szyjki macicy nic nie bolał- potem ok godziny czułam ból brzucha jak przy okresie i tyle jesli twoja nadzerka tez jest mała to moze zaproponuj to ginowi? bo jak sie powiekszy to bedzie cie bolec przy stosunkach i mozesz plamic

no chyba powinnam sie sama spytac bo ci z przychodni sie niczego sami nie domysla.. tylko wiesz jak tamta na mnie naskoczyla jak sie spytalam o badanie piersi to co bedzie jak ja cos \'\'zaproponuje\'\' ze leczenie w ten sposob i wogole... tak jak mowie wybiore sie prywatnie, zaplace i spokoj bede miec

kurde wogole ten moj gin to jak do niego ide to chyba tam siedze u siebie w gabinecie z 2 czy 3 minuty.. ledwo usiade a on juz sie mnie pyta, pozniej szybko na fotel i jak wszystko dobrze to do widzenia... nie wiem oni chyba kase dostaja za ilosc pacjentek a jesli chodzi o jakosc to nie wiem chyba im to zwisa...

a prosze powiedzcie mi czy wy chodzicie przywatnie i jak wyglada taka wizyta? czy macie badania robione w terminie i gin tego pilnuje czy wy musicie sie prosic o wszystko?

ja mam super lekarza w przychodni wiec u prywatnego nigdy nie bylam

ja tez myslalam ze mam fajnego..:o jest malomowny, nic nie mowi co robi, jakie tabletki przepisuje, i jak wspomnialam zadnych badan.. a jak poprosilam o tabletki anty to mi pierwsze lepsze od reki przepisal i sie nawet nie spytal czy pale... tylko ja nie wiem jak wyglada ta wizyta prywatna i czy sie dodatkowo placi za jakies badania

dobra jakos z mama pogadam pozniej, moze wie gdzie jest jakis normalny prywatny:) a jeszcze jedno- jak bylam u babki to mi powiedziala ze mam nadzerke( pozniej potwierdzil to moj gin) i ona dala mi jakies tabletki dopochwowe i ja myslalam ze to na nadzerke bo tylko mi o nadzerce powiedziala no i ja pozniej ide do faceta gina i mowie ze mam nadzerke i ze mialam nia nia tabletki przepisane.. i co sie okazalo? powiedzial mi ze tak nadzerke mam ale tabletki byly podobno na grzybice o ktorej nic nie wiedzialam.... ja naprawde myslalamze to na nadzerke a ona mi nic nie powiedziala ze mam jakas grzybice( zadnych objawow nie mialam)... no super ....po tych tabletkach dopiero poczulam ze mam jakies objawy i nie wiem czy przez to....

Gość fulvia
sorry ale to chyba nie jest zachowanie lekarza uciekla bym z tamtad od razu. chamka jakas i tyle. gowno ja to obchodzi jaka masz spodniczke.nie jest twoja matka. a za wypisywanie recept jej placa. jak moze ci odmowic... nie moge... to jest wlasnie sluzba zdrowia ktora tak glosno strajkuje.. kpina

Gość Marta19841
hej! ja mialam usuwana nadzerke specjalnym preparatem! ktorym babka 3 razy smarowala mi odpowiednie miejsca. Z nadzerka nie mozna sobie tak chodzic do ciazy!!!!!!!!!!!! bo ona sie powieksza i mozna zachorowac na raka szyjki macicy! u mlodych dziewczyn ktore nie rodzily nie stosuje sie wymrazania ani wypalania! ja w ciagu 4 tygodni wyleczylam to swinstwo!!

maryla17 ja ci radze idz do innego ginekogoga a najlepiej do faceta bo są 100 razy milsi i delikatniejsi :) ja też mam narżerkę i mi powiedział że u niego mogę na kase chorych zrobić tylko wypalankę a też jeszcze nie rodziłam :/ trochę się boję a nie ma co z tym zwlekać bo dłuuuugo nieleczona narżerka może również doprowadzić do raka macicy :/ pytanie do \"moniak\" skąd jesteś ?? bo jak z wrocka to prosiłabym o namiar na ginka :) pozdro :D

Teraz są gabinyty,gdzie lekarz przyjmuje i prywatnie i na NFZ.Obsługa zależy od człowieka.Madchen,dziwię się,że mając nadżerkę nie robi Ci cytologi.Nie wiem ile masz lat,ale nadżerka nie leczona prowadzi do raka szyjki macicy.Powinno się ją robić najlepiej co rok,półtora.Jest szkoła,że co dwa lata,ale kosztuje coś około 20 zeta i za to nie warto narażać życia.U nierodzących podlecza się płynem,bo wypalona(lub wymrożona) rzeczywiście powoduje zbliznowacenia na szyjce macicy i powoduje,że przy porodzie może nie być pełnego rozwarcia.Zróbcie wywiad w śród koleżanek,znajomych,którego lekarza polecają,bo różnie bywa.I prywatnie potrafią być konowałami i chamami.A już absolutnie nie mają prawa wyrażać swoich opinii.Co z tego,że miała krótką kieckę?A gdyby powiedziała,że jest dziwką i chce się zbadać to daje prawo do niegrzecznego zachowania?Mogła powiedzieć,że uważa,że jest za młoda wytłumaczyć.Ginekolog nie jest od oceniania tylko od leczenia i porady.

Gość aneta71
madchen - ja chodzę prywatnie (mam torbiele) i badanie wygląda tak samo jak państwowo, tylko lekarz jest przyjemniejszy, bardziej delikatny i nie muszę czekać na usg, bo robi mi od ręki (w cenie wizyty - 50 zł), co mnie bardzo cieszy, bo u nas trzeba na nie czekać prawie miesiąc. skierowania daje mi normalnie, więc za resztę badań też nie płacę, a leki zapisuje ulgowo. Poza tym zanim wyjdę z gabinetu 3 razy się pyta, czy wszystko jest dla mnie jasne i czy nie chcę o coś zapytać. W porównaniu z tym, u którego byłam na NFZ jest super.

Gość maryla17
moja spodniczka siegala za kolano,tylko ze jest to biodrowka...i moze ta kobieta nie rozumie,ze teraz sie nosi biodrowki...a co lepiej zebym zaszla w ciaze?

Gość maryla17
a poza tym teraz nie wiem co z moja nadzerka:/bo w trakcie sexu mam bol wiec moze to jest cos powaznego...no ale chyba ta kobieta by cos zrobila gdyby to bylo cos powaznego,no nie?ale na wszelki wypadek wybiore sie jeszcze do innego gina

niektórzy ginekolodzy są dziwni. Kolerzance nagadał że goli się w miejscach intymnych, a ginekolog nie jest od oceniania tylko od zbadania i wypisywania recept i skierowań! Idź do innego ginekologa może ze względu na wiek nie chciała przepisać tobie tabletek bo jeszcze dojżewasz.

Gość o zesz kuzwa
ze sie goli? ale ze co? ze to zle? kurde ci lekarze to czasami maja niezle nasrane :-o

Gość
ekhem, ja miałam wymrażaną nadżerkę, mimo iż nie rodziłam... co prawda nie byłam już dziewicą. poza tym należało iść do mężczyzny, bo faceci są delikatniejsi niż kobiety ;)