Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joq

tabletki anty .. zaraz escapelle

Polecane posty

Gość joq

Moja historia jest troche skomplikowana. Brałam cilest, jednak postanowiłam odstawic na jakis czas. Dokładnie tydzień po odstawieniu kochałam się z moim chłopakiem i pękła nam gumka. Po 4h wzięłam escapelle. Okres powinnam dostać 3 dni temu.. Jednak sama już nie wiem jak mam liczyć, zgłupiałam kompletnie. Czytam różne tematy, że dziewczynom się spoźnia po samym odstawieniu, lub po samym wzięciu escapelle, a ja mnie dotyczy i to i to :/ Dodam że zrobiłam wczoraj test ciążowy, jednak nie z pierwszego moczu i wyszedł negatywny. Jak myślicie, jest się czym martwić? czy przez taką zmianę hormonów w organiźmie (najpierw odstawienie, potem escapelle) moze mi sie spoźniać okres? Mam już znowu wykupiony cilest, nie chcę ryzykować, bo z tymi gumkami to różnie bywa o czym się przekonałam na własnej skórze. I czekam i czekam... Proszę niech ktoś odpisze :)

Gość joq
uppp

moim zdaniem nie masz się co przejmować. po ilu dniach od stosunku zrobiłaś test? jeżeli minęły dwa tygodnie, to spokojnie. w ogóle w Twoim przypadku to ciążę wykluczam, bo jak zażyłaś escapelle i jeszcze tak szybko, to świat i Polska. jej skutecznośc to przecież 99% ;) a że okres się spóźnia, to normalka, a biorąc pod uwagę jeszcze Twoją sytuacje z odstawieniem tabsów, to podwójnie! musisz spokojnie czekać na miesiączke (3 dni to jeszcze nieduże spóźnienie). tylko bez nerwów, bo to jeszcze bardziej pogorszy wszystko ;) i jak już dostaniesz krwawienia, to od razu możesz zacząć brać cilest. 🌼

Gość babuska
Ja też sądzę, że niue ma się czym przejmować, bardzo szybko wzięłaś escapelle i jak napisała janiołek w tym przypadku masz 99% skuteczności. A czy może Ci się spóźnić? Pewnie, że może, zresztą na ulotce escapelle jest to napisane. Bedzie oki, zobaczysz. A jeśli bardzo się denerwujesz, to powtórz test, dla własnego świętego spokoju.