Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dr psychiatra

do nastolatek.

Polecane posty

Gość dr psychiatra

Kochane chciałabym w pewien sposób dośc dosadnie coś wam przekazać . Zbliza sie lato, biwaki, kolonie, wypady. To normalne ze chcecie sie podobac, pokazywac ciała, kusic, by byc adorowane, wielbione, podrywane, abyscie miały chłopaka.Bo miec chłopaka znaczy "jestem lepsza bo ty nie masz, jestem piękna bo mam faceta a ty nie".Jest rywalizacja, szpan i imponowanie.To jak najbardziej naturalne. Chcemy sie całowac, przytulac, stroić, chodzic na dyskoteki. Są dziewczyny podatne i mniej podatne na facetów.Czyli grzeczne i te mniej grzeczne zwane często puszclskimi, palaczkami, pijącymi alkohol. Nie, nie bede was moralizowac itp.Chce tylko powiedziec jedno.Wy jestescie kobietami i wy ponosicie odpowiedzialnośc za to co zrobią wam chłopcy.Oni zrobią wszystko by was zdobyc, by doprowadzic do seksu, pieszczot.Owszem będą obiecanki, ze poczekają, ze wytrzymają, ze nie zostawią ,że kochają. Chłopsy tez dzielą sie na porządnych i tych zdobywców którzy zdobędą i zostawiają. facet mysli tak: wyrwe ją, odda mi sie , ja zaspokoje swoje zachcianki i spróbuję z inną, a to czy zajdzie w ciąze to jej sprawa, nie sobie mysli jak sie abezpieczac." I pach, jest stosunek, uniesienie, alkohol, krew buzuje, ty czujesz sie pożądana ze on zechciał ciebie posiąść, czujesz sie ze mozesz potem byc tą"lepszą".On co robi?wyrzywa sie, to normalne ze podniecony jest, samiec robi co trzeba, spuszcza sie i potem idzie spac bądz idzie do innej.Zostajesz z płaczem, ojej czy cięzy niema, co zrobie.No własnie.Co jego obchodzi wasz kłopot?on zrobił co chciał. Dlatego nie bednde paplała zebyscie nie uprawiały seksu bo te grzeczne szanują sie ale te niegrzeczne często żle kończą.Zostają z ciążą, bez przyszłości, pracy,szkoły, pomocy, mieszkania..bez szaleństw, partnera... zdarza sie ze ta grzeczna trafi na łotra i wtedy jest ciąza i sie mówi -naiwna taka, kto by pomyslał ze ona......czyli była wpływowa, uległa namowom samca który zajmuje sie reprodukcją.To oczywiste. Dlatego dziewczyny zabezpieczajcie sie, stosujcie NPR chociaz, czytajcie o tym natural.plan.rodz. Jezeli nie, to zawsze miejsce oczy otwarte i prezerwatywe.Facet was wysmieje bo powie"ja uwazam".Nieprawda, nie da sie uwazac jak sie ma 16-18 lat.człowiek jest niedoswiadczony, podniecony, rozemocjonowany i zawsze jest ryzyko,że poleci.Ty nie wiesz czy płodne masz czy nie.I koniec przyjemności a zaczyna sie oczekiwanie na okres. Oni dbają tylko o swoje zaspokojenie.Wy kobiety nie dajcie sie w to.On patrzy na swoje dobro i przyjemnosc a nie na twoje. To ty tracisz wiele. On zrobi swoje i idzie dalej,.......jak suka nie da pies nie wezmie.Nie ryzykujcie.

Popieram to co napisał autor... Ale ten temat trzeba przenieść do innej sekcji.

Gość dr psychiatra
przeniosłam.A tak na marginesie-nastolatki siedzą tu, tylko juz zaciązone.

Gość darling g
własnie zaciazone albo juz z dzieckiem cóz szkoda ze mama takich rzeczy im nie mówiła jak dr psychiatra moze przeczyta to przypadkiem choc jedna nastka która jeszce nie jest "napoczeta"

Gość popieram pania dr
masz racje dr psychiatra ale na nic twoje wywody bo kurwiszatka maja inne spojrzenie na swiat i tylko moga zabłysnac swoim dupskiem wiecej nic nie umieja wiec to robia co potrafia najlepiej Im sie wydaje ze sa w porzo ,extra,atrakcyjne i seksi,ze faceci snia o nich po nocach a tym chłopcom chodzi tylko o to by sie zabawic ich kosztem Nie wymagaj od nich myslenia Nie az tak wiele pani dr psychiatra