Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Edddytek

utwardzanie panokci żelem

Polecane posty

Czy któraś z was utwardzała naturlane paznokcie żelem? Warto? Wtapiałyście jakies ozdoby? Czy pazurki się nie łamią? :):):):):):)

Gość Też sobie myslę...
pewnie, że warto, są 100 razy lepsze niż tipsy

ja mam ładne swoje paznokcie problem w tym, ze rosna do pewnego momentu i pekaja i chcialaby je wzmocnic.

Gość coś tam coś tam
Ja kiedyś miałam na naturalne żel położony, ale i tak mi się zniszczyły, że jak zdjęłam żel to moje paznokcie przyponimały papier. To było z rok temu i nadal są łamliwe i się rozdwajają. Kup sobie może jakąś dobrą odżywkę i podlecz troche swoje naturalne:) pozdrawiam

ja bym wolała, ze on sobie potem odrósł po prostu, dziękuję za wypowiedź:]

Gość pierog jeden
słyszą i meldują się grzecznie

ja przez ponad pol roku,zwykle wystarczaly mi na 5-6 tyg a potem zaczynaly odpadac i trzeba bylo robic nowe,chociaz to poodbno bylo bardzo dlugo, oczywiscie ze wtapialam ozdobki :p nietrzeba bylo malowac paznkci bo ladnie wygladaly,ale jak juz troche urosly to bylo to niewygodne npbylo ciezko np rozwiazywac wezly,liczyc na kalkulatorze itd

Gość punia_punia
ja mam teraz utwardzone paznokcie zalem i na stopach i na dłoniach i mówie wam to najlepsze co wymyslono!!!! nie trzeba sie martwic o lakier a żel super się trzyma należy to wykonać u profesjonalistki a nie z ogłoszenia na allegro za 50 zł :/ inaczej żel zacznie odpadać

no wlasnie dzis sie umowiłam do slaonu na robienie pazurków ale mam swoje dlugie i nie wiem czy ona je obetnie czy jak?

Gość Nie warto ja sobie
tym badziewiem zniszczyłam paznokcie i wyrzuciłam kupe kasy,nie polecam.

Gość xvcvc
ja utwardzałam kilka razy. Niestety nie każdy paznokiec toleruje żel. U mnie po kilku dniach było widać pęchcerzyki powietrze i żel miejscami odpadał. Jeśli jednak u was się bedzie trzymało to naprawdę polecam. Cienka warstwa sprawia, że apznokieć wyglada slicznie a nie tak okropnie jak z tipsami. jesli jest tylko delikatnie pomalowany i ładnie spiłowany (nie jest za długi0 to nawet trudno się domyślić że to coś sztucznego. Moje wyglądały jak naturalne, zdrowe paznokietki. Niestety te ciągłe poprawki sprawiły, że dałam sobie spooj. Żelu ni zrywałam tylko delikatnie powoli sama go spiłowała i paznokcie wcale nie wyglądąły tragicznie. Niestety nadal są słabe (od zawsze takei były0 i musze nosić króciutkie.

dziekuje dziekuje, ostatnio mi kolezanka powiedziała, ze ona zamiast utwardzenia zelem miała krylem, mi zalezy wlasnie na naturalnym efekcie.

xvcvc miałam ten sam problem z nietolerowaniem żelu, ale teraz utwardzam żelem sylikonowym i nic takiego sie nie dzieje. Nie mam zniszczonych paznokci po ściągnięciu żelu, a robie to już prawei 2 lata ;) Polecam. Ja zawsze marzyłam o długich, naturalnych paznokciach i teraz takie mam ;)

punia_punia u mnie w mieście żel na naturalną płytkę kosztuje od 30 do 60 zł i jest wykonywany profesjonalnie, a i nie powiem żebym mieszkała w małym miasteczku :D