Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leave me alone

czy leki przeciwdepresyjne są lekami w jakimś sensie hormonalnymi?

Polecane posty

Gość leave me alone

Gość Tarja Halonen
nie

Gość hałabała
tak

Gość depra całoroczna
Nie, nie są. Wpływają na produkcję i wychwyt zwrotny neuroprzekażników, nie ma to z hormonami nic wspólnego

Gość leave me alone
??????????????/czyli jak w końcu??????????????????????/

Gość nie są na bank

Gość leave me alone
ale czy rzeczywiście poprawiaja te leki nastrój,jesli tak to jak to sie objawia

Gość hałabała
jem zwłoki

Gość Tarja Halonen
objawia się to poprawieniem nastroju

Gość prytępiają cie i znieczulają
i sztucznie podnoszą poziom serotoniny. i jest pięknie :classic_cool:

Gość popieram pania dr
pomagaja sie uspokoic i trzezwo patrzec na swiat bez leków i obaw bez wyolbrzymianai problemów

Gość leave me alone
depra całoroczna opisz mi skrótowo jesli mozesz jakie odczucia masz po stosowaniu leków przeciwdepresyjnych jakich nie miałaś gdy nie brałas tych leków

Gość ja biorę
dwa rodzaje, inne rano, inne wieczorem - żadnych skutków ubocznych i chce się żyć :) polecam :)

Gość depra całoroczna
poszukaj przez google albo przez wikipedię: fluoxetine(prozac, bioxetin) sole litu, depresja, antydepresanty,itp tu na forum nie znajdziesz rzetelnej wiedzy

Gość leave me alone
nie czujecie sie juz po lekach tacy przybici senni wasze reakcje nie sa opóżnione ,czy czujecie sie po tych lekach tak "lekko" na duszy??????????

Gość wawa.....
ja jakies ponad rok temu leczylem sie z depresji bralem fevarin i cital na poczatku mialem strasznie mdlalem prawie w autobusie potem sie zapisalem na silownie i stwierdzilem ze kopia mnie jak sterydy;-)) szlo mi na maxa;-)))

Gość popieram pania dr
leave me alone bierzesz cos/ jak długo?

Gość depra całoroczna
przybity i przymulony jestem bez leków, one pozwalają żyć aktywnie bez lęków i blokad, mając poczucie własnej wartości. Porozmawiaj o swoich problemach z psychiatrą albo psychologiem- teoretyczne rozważania o lekach nie mają sensu bez wiedzy jaką ma specjalista

Gość a ja ...
...słyszałem taką teorie że najczęściej na depresje chorują ludzie o wysokiej popędliwości seksualnej,w chwili gdy popęd z jakis powodów nie zostaje zaspokojony homeostaza organizmu zostaje zaburzona z czego często pojawiają się w mózgu deficyty serotoniny -a w konsekwencji depresja

Gość depra całoroczna
www.leczdepresje.pl koniecznie przejżyjcie tą stronę

Gość depra całoroczna
mam bardzo udane życie seksualne, a mimo to depresję- więc twoja teoria jest wyssana z palca

Gość leave me alone
obecnie nie biore leków kiedys brałem asentre przez 2 tygodnie ale ze wzgledu na fatalne dzialania niepozadane porzuciłem ten lek i nie rozpoczałem dalszej terapi innym lekiem ,nie znam więc uczucia pozytywnego działania leku przeciwdepresyjnego i dlatego was o to pytam

Gość
dziewczyno nie bierz tych leków! zaczniesz od jakiegoś \"słabego \" antydepresanta a skończysz w wariaykowie! to strasznie uzależnia

Gość depra całoroczna
też tak kiedyś zrobiłem- to był błąd- nie powinno się przerywać kuracji, nawet jak działa. Większość leków zaczyna działać po 4-6 tygodniach dopiero. Jeszcze raz polecam www.leczdepresje.pl/

Gość depra całoroczna
bzdura, nie uzależniają- skąd czerpiesz wiedzę na ten temat?? Z plotek sąsiedzkich?? wizyta u psychiatry, który zaleci właściwą kurację farmakologiczną i psychoterapeutyczną to najlepsza i najkrótsza droga pozbycia się depresji Jak masz zapalenie płuc to nie leczysz się sam z obawy o skutki uboczne antybiotyków, tylko idziesz do lekarza. Nieleczona depresja jest chorobą śmiertelną(tendencje samobójcze) utrudnia życie, nie pozwala się nim cieszyć, utrudnia realizację zawodową, destruuje życie rodzinne... www.leczdepresje.pl/

Gość leave me alone
moge wam powiedziec cos bardzo ciekawego co mnie spotkało jakies 10 lat temu miałem chyba najcięższy rodzaj depresji jaki można sobie tylko wyobrazic-płakałem "bez powodu" dosłownie co godzine żywymi łzami,świat jawił mi się jak piekło w którym nie tylko pozytywów nie ma ale i nadzieja na optymizm nie istnieje,i właśnie co ciekawe objawy te utrzymywały sie od rana do wieczora,wieczorem wraz z zajściem słońca jak ręką odjął (naprawde tak było) stawałem sie do porannego przebudzenia człowiekiem poprostu zdrowym poczym znowu zaczynało się piekło;trwało to (nieleczone farmakologicznie ,bez żadnej psychoterapii) ok 3 miesięcy!!!!!!!!!mogę szczerze powiedziec ze piekło istnieje na ziemi-poczym przyszedł taki piękny dzięń że -DOSŁOWNIE -jak ręką odjął (poczułem nawet dziwne zawirowanie w głowie) depresja ustąpiła -stałem sie w jednej z człowieka niesamowicie cierpiącego człowiekiem szczęślliwym ,zdrowym -cód czy naturalny powrót do do równowagi organizmu ?Bóg raczy wiedziec

Gość cuda sie zdarzaja

Gość
ja tego nie wymysliłam... mam wujka w psychiatryku, który zaczął od deprima potem wziął sie za mocniejsze leki ale i one wkońcu przestły na niego działać... teraz jest w zakładzie psychistrycznym i co jakiś czas dostajemy od niego listy w których zamiast liter są kwadraciki kółeczka i gwiazdki...

Gość
ja tez przez trzy lata dziennie płakałam, świat był szary, zły a ja samotna... ale mimo wszystko że lekarze mi to przepisywali nie brałam tego... teraz jakoś żyje i jest ok... ale moze ja tez dostąpiłam cudu:D