Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xVx

solarium a tradzik...

Polecane posty

Gość xVx

czy po wizycie w solarium moze mnie wysypac? czy raczej skora sie wysuszy i nic nie bedzie? ide na wesele i chcialabym sie przybrazowic, ale tez nie chce miec tradziku na buzi

Gość miya
a czy w tej chwili masz jakis problem z tradzikiem?

Gość Betsy
A czy masz tradzik albo twoja skora ma do niego tendencje?

Gość xVx
moja cera ma sklonnosci do tradziku, nawet duze :/ wlasnie skonczylam pierwszy etap leczenia i jest o wiele lepiej, tz. tylko stare przebarwienia i pare krost.

Gość Betsy
A uzywalas/ uzywasz lekow przy ktorych ekspozycja na slonce jest niewskazana( np differin, tetralysal)? ja bym na twoim miejscu uwazala ze sloncem, najlepiej najpierw wystaw sie na dwor na slonce i zobacz jaka bedzie reakcja skóry, jezeli cie nie wysypie to mozesz isc na solarium- ale nie za dlugo.

Gość xVx
leczyla mnie kosmetyczka zielarka na samych naturalnych i ziolowych preperatach, wiec nie mialam zadnych apetecznych specyfikow, ktore tak na mnie nie dzialaly. sama nie wiem...chcialabym nabrac troche kolorku, a nie chce na buzie stosowac zadnych kremow brazujacych, bo boje sie, ze one pozatykaja mi pory.

Gość Betsy
Skoro tak to moze warto zaryzykowac, nie dziwie sie ze chcesz dobrze wygladac na takiej uroczystosci. a chodzilas juz wczesniej na solarium? Najlepiej zrob tak, rozłoz te wizyty( na solarium oczywiscie) na male raty, np. pierwszego dnia idz na 7 minut, na drugi dzien zaobserwuj czy nie powstaly zadne nowe pryszcze, jezeli nie powstaly to idz na 10-12 minut a potem jeszcze wedlug uznania jesli nie pojawią sie zadne przykre niespodzianki. Mam pytanie, czy leczenie tradziku ziolami pomoglo Ci? jakich ziół uzywalas?

Gość xVx
Przed leczeniem czesto chodzilam na solarium i raczej zawsze ladnie mi sie buzia wysuszala, poznie przestalam ze wzgledu na to leczenie, ktore przynioslo dosc widoczne efekty. Hm...pojde raz i zobacze jakie beda tego skutki. Na mnie leczenie ziolami pomagalo, poza tym mialam takie plyny na spirytusie (tez ziolowe) i bialy proszek wysuszajacy, ktory mieszalam z tymi plynami. Na noc robilam oklady z specjalnej mieszanki ziol, ale nie wiem jakie ziola wchodzily w jej sklad :/ Na poczatku, gdy nie mialam tej mieszanki, to ta kosmetyczka kazala mi robic oklady z rumianku i tez pomagalo. Przy nastepnej wizycie zapytam sie o sklad tej mieszanki i podam tu na forum :) Oprocz tego nie stosuje teraz zadnych masci, kremow (nawet nawilzajacych) i plynow do mycia twarzy. Do mycia uzywam platkow owsianych, a pozniej przemywam tymi ziolami. Puder stosuje tylko od swieta. eh...dobrze by bylo, gdybym miala jakas opalenizne, bo jestem strasznie blada i nieladnie to wyglada z brazowa sukienka :(