Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nineq

zaczynam studia-help!!!

Polecane posty

Gość Nineq

Wlasnie dzisiaj sie dowiedzialam, ze jestem przyjeta na uj, na kierunek stosunki miedzynarodowe. Ciesze sie jak cholercia. Ale tu nie o tym. Chcialabym mieszkac w akademiku, ale zupelnie nie wiem jak sie do tego zabrac:) tzn co ze soba wziac z domu itd. I drugie pytanie mam: studiuje to ktos? fajnie jest? co sie po tym robi? :) Dzieki za wszelkie info:) ps. byl juz taki temat na praktycznych informacjach, ale tam nikt nie odpisywal:)

Gość wiecie czy nie
nie wiesz co sie po tym robi??????????????????? nie wierze poszła tam sam nie wie po co

Gość wiesz teksty
masz efekty nowej matury... 90%studentow bnedzie z przypadku :O

Gość Nineq
mature zdalam porzadnie. wiem co bym chciala robic. zle sie wyrazilam. chodzilo mi o szanse pracy po tych studiach. poszlam na nie, bo chcialam. i dla tych wszystkich zwolennikow starej matury: ciekawe, jakbyscie zdali nowa po 3 latach liceum.

Gość wiesz teksty
buhahahaha

Gość madzioa123456
Ja tez zaczynam studia tylko na innym kierunku

Gość Nineq
musisz mi rozwalac topik?

Gość kamelia....
jak można iść na studia nie wiedząc co się po nich robi....

Gość Nineq
JUZ MOWILA ZE ZLE SIE WYSLOWILAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WIEM, CO MOZNA PO TYM ROBIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zalecam kurs czytania ze zrozumieniem do konca.

Gość Backspace
Ja bylam na stosunkach miedzynarodowych....ale jendak uznalam, ze to nie to. Teraz dostalam się na co innego gdzie indziej....i tez zastanawiam sie jak zabrac sie za wyniesienie sie do akademika :( Autorko topicu masz jakies gg ?

Gość Nineq
jakby ktos chcial pogadac to moje gg: 6670256 zapraszam do dzielenia sie doswiadczeniami:)

Gość uzbieraj sobie na mkrofale
najbardziej przydatna rzecz w akademiku

Gość Nineq
a nie wiecie, czy sa szanse ze tam bedzie lodowka?

Gość czolgistka marysia
w oim akademiku byla lodowka w kazdym pokoju, dostaje sie posciel i bielizne poscielowa, lampke, zaslony, obrus zlozylas podanie o akademik ? za moich czasow to sie skladalo razem z podaniem o przyjecie na studia

Gość czolgistka marysia
a co zabrac ? budzik, suszarke, czajnik elektryczny, radio albo tv, komorke i ladowarki, toster jak lubisz, naczynia i sztucce, klapki pod prysznic, reczniki to takie najwazniejsze , co mi przychodza do glowy

Gość Nineq
podanie mozna skladac do 7 wrzesnia:) w piatek jade do kraka i soie wszystkiego dowiem :) dzieki za info:)

Gość wlasny garnek
talerz i patelnie,zatyczki do uszu (powaga przydaje sie niesamowicie, mozna kupic w aptekach) i tez taka opaskena oczy ze jak ktos sie uczy to mozesz sobie zalozyc i tez bedziesz miec ciemno, poza tym jezeli jestes w stanie to komputer - o niebo latwiej sie uczyc, gruby koc - czasami zle grzeja, worek zupek chinskich i polproduktow -bo nie wane jak bardzo lubisz gotowac nie bedziesz miec na to czsu i checi uwierz :) Co tam jeszcze moze sie przydac na poczatek.... no nie wiem ja wlasnie koncze studia ale wlasciwie to mam juz teraz wlasny dom wiec trudno powiedziec co jest najbardziej niezbedne... o...wez sobie zdjecia najblizszych w kilku ramkach, niby nic a latwiej :) Powodzenia

Od tych zupek chinskich mozna sie pochorowac przy dluzszym stosowaniu..

Gość Nineq
podnosze

Gość wlasny garnek
przypomnialo mi sie ze szlafrok, kilka segregatorow na poczatek, jezeli bedziesz miec jakis tam jezyk na studiach to i slownik sie przyda, ksiazeczka RUMowska (nie wiem czy to jeszcze obowiazujace jest?), i wszystkie dokumenty, zwykle ksiazki do czytania, tabletki przeciwbolowe, tabletki na kaca, witaminy, plastry, ja lubie zwiedzac wiec zawsze kupuje soboe przewodnik po danej okolicy, zorientuj sie czy np z akademika masz wystarczajaco blisko zeby dojechac rowerem i czy sa takie mozliwosci, bo mnie az skrecalo od codziennego stania w tloku wiec rowerkiem siup i juz. Poza tym niezbedny jest maly kalendarzyk do zapisywania wszystkiego bo na studiach ja u nas w rzadzie co rusz cos sie zmienia :) no i tyle na razie :)

Gość Nineq
dziekuje, juz sobie wszystko zapisalam:) zapraszam wszystkich, ktorzy to studiowali zeby dzielili sie doswiadczeniami:)

Gość Nineq
podnosze znowu.

Gość upcio
heeeeeeej hoooooooop do góry:)

Gość no nie nie nie nie
Nineq, ale mnie rozwalilas. niech Ci bedzie, ze sie zle wyslowilas z tym, ze nie wiesz co sie po ty robi, ale juz teksty, ze nie wiesz jsk sie zabrac za zalatwianie akademika lub co zabrac z domu to sa jakies chore. Ty jestes dorosla osoba, ktora rozpoczyna studia w innym miescie (chcesz mieszkac w akademiku, to nie jest chyba z KRK lub okolic) a nic nie wiesz?troche samodzielnosci!zginiesz na kazdych studiach jeli dalej bedziesz taka niemota

Gość Nineq
ja po prostu prosze o rade:) przeciez glupia nie jestem i wiem ze bede potrzebowac mydlo czy poduszke, ale przezornie wole sie zapytac, koniec jezyka za przewodnika. jezeli ktos mi moze cos poradzic to ja chce dobrych rad. nigdy nie bylam nawet w akademiku, nie wiem jakie sa warunki wiec sie pytam, nie? chodzi mi o to, zeby ktos kto ma takie doswiadczenie powiedzial mi cos, a nie zebym jechala zielona i potem juz na szybko. chce sie dobrze przygotowac. dlatego dzieki wszystkim za rady! ....moze jednak jestem glupia.... zapomnialam, ze celem wiekszosci kafeteriuszy jest niekonstruktywna krytyka i znajdowanie salabych punktow w czyjejs wypowiedzi.... glupia, glupia dziewczynka!