Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maniaczka ziół

zmielona pokrzywa i skrzyp

Polecane posty

Gość maniaczka ziół

czy moge te ziołas kupic w aptece i zmielic w mlynku i je jesc zamiast pic herbatke z nich? wydaje mi sie to o wiele praktyczniejsze niz picie tych niezbyt smacznych herbatek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ale wiesz skrzyp i pokrzywe np. jak chce się wzmocnić włosy to się ich nie pije tylko puka nimi włosy... nie napisałaś z jakiego powodu musisz pic skrzyp... np. by wzmocnić paznokcie, włosy ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maniaczka ziół
płucze :-) tak wogole dla zdrowia aby poprawic wyglad skory, oczyscic organizm nie ma jakis wielkich problemow z wlosami gorzej z paznokciami. jesli chodzi o wlosy to mam szampon ze skrzypu ale chce cos od wewnatrz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość upupup

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość uuppppppppppppp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale te zioła
muszą być zalane wrzątkiem, inaczej nie przyswoisz tego, na czym Ci zależy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Oczywiście, że możesz zażywać sproszkowne zioła. Polecal to dr Poprzęcki, na tej zasadzie powstają tabletki ziołowe czy granulki, jest np Gastrochol proszek i Gastrogran granulki ze sproszkowanych ziół. Tylko pamiętaj, że przy skrzypie do wewnątrz trzeba uzupelniac jakies wit. B chyba B6 ale nie jestem pewna. Należy uważać aby nie zakrztusic się proszkiem z ziol przy zażywaniu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
spróbujcie skorupek od jajek albo ocet jabłkowy tylko trzeba czekac aż się zrobi Skorupka od jajka jest idealnym źródłem wapnia, który w 90% jest przyswajany przez organizm (kości). Oprócz węglanu wapnia w skorupce są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: miedź, fluor, żelazo, mangan, molibden, siarka, krzem, cynk i inne - w sumie 27! Skład skorupki jajka jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Niemieccy i węgierscy uczeni, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, pobudliwości, bezsenności, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze."Skorupkę jajka zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i zmielić w maszynce do kawy.Można spożywać ją z sokiem z 1/2 cytryny lub dodawać do kasz i twarogów".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×