Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona cóórka

Martwię się o Mamę. Proszę o pomoc!

Polecane posty

Gość Zmartwiona cóórka

Moja Mama robiła dziś rano wyniki krwi do pracy. O 15 odebrala je, okazałó się, że ma obniżony poziom leukocytów. Norma to chyba od 4,4 do 10,x, a Mama miała 3,4. Może ktoś wie, co może oznaczać taki wynik? Strasznie się boję. Mama to bagatelizuje.

Gość Zmartwiona cóórka
Proszę...

Kurcze, chcialabym ci pomoc, ale nie znam sie na tym kompletnie :( Moze poszukaj w necie info o krwi, leukocytach i wynikach. Moze na wikipedii. Mam nadzieje, ze ktos sie znajdzie kto udzili ci pomocnych informacji.

Gość Zmartwiona cóórka
Dzięki za zainteresowanie. Nawet takie. Właśnie szperamw necie i jestem przerażona Przeczytałam, ze taki wynik moze świadczyć o białaczce. Mam nadzieję, ze się mylę.

Gość Siedemnastoletnia
Moja kuzynka też to miała, brała witaminy z grupy B( w tym kwas foliowy) no i musiała się zdrowo odżywiać, głównie unikać produktów zakonserwowanych benzoesanem sodu, który niszczy leukocyty.

Gość o białaczce to świadczy
wysoki poziom leukocytów- z tego co wiem.

Gość Zmartwiona cóórka
Czyli niski poziom leukocytow nie zawsze jest rownoznaczny białaczce? Moze trochę przewrażliwiona jestem, ale Mamę mam przecież jedną. Ktoś musi się o nią zatroszczyć.

Gość Siedemnastoletnia
http://commed.pl/topics7/leukopenia-vt2883.htm Leukopenia nie musi od razu oznaczać białaczki, nie zakładaj od razu najgorszej opcji. Na pewno wszystko będzie dobrze, tylko mam musi o siebie zadbać. Trzymam kciuki. :)

Gość Siedemnastoletnia
W przypadku mojej kuzynki, leukopenii winne były jakieś pasożyty.

Gość hhjddd
a miala robione OB- opad ? gdyby byl powod do niepokoju, to nie dali by twojej mamie badan w okienku, tylko zawolalby ja lekarz. przy bialaczce jest b wysoki opad

Gość Zmartwiona cóórka
Ob miała w porządku. 14mm. Norma jest do 20.

Gość hhjddd
to sie nie martw bialaczka - przy bialaczce OB jest bardzo wysokie. poza tym jego poziom wskazuje na stany zapalne w organizmie. gdyby cos bylo nie tak nie daliby jej wynikow do reki.

Gość Zmartwiona cóórka
Trochę się uspokoilam. Mama jutro idzie do lekarza medycyny pracy. Zbaczę co stwierdzi.

Gość hhjddd
nie boj sie - rozne sa powody takich odchylen od normy. moze jakas niedawna infekcja?

Gość Zmartwiona cóórka
Przepraszam, ze tak poxno odpisuję... Mama ma okres, to moze dlatego. Acha, bolala ja wczroaj głowa.