Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytaniee

jestem dziewica lekarz moze zbadac przez pochwe?

Polecane posty

Gość mam pytaniee

zastanawiam sie nad tym, przed moja pierwsza wizyta u ginekologa, jak sadzicie?

Moze cie zbadac ale wtedy ci przebije płone dziewiczą, jaczesciej jak jestes dziewica to badaja przez odbyt, pozdrawiam:D

Gość moze cie zbadac
i nie masz sie czego obawiac, poprostu w twoim przypadku bedzie musial zastosowac "badanie dzieciece", bez uzywania narzedzi, ktore stosuje w przypadku kobie, ktore nie sa juz dziewicami. I z pewnoscia nie bedzie przez odbyt nie wchodzi w gre, bo co ma tylek do pochwy- NIC

Gość aneta71
Może i tyłek do pochwy niewiele ma wspólnego, ale dziewice tak się bada - przez odbyt. Ale nie bój się, to nie boli, wiem, co piszę, bo jestem dziewicą i chodzę do ginekologa. Jedynie usg ginekologiczne może próbować zrobić Ci przez pochwę (o ile oczywiście zajdzie taka potrzeba, ale jak idziesz tylko na kontrolę to to Cię nie dotyczy), ale nie bój się, najpierw sprawdzi, czy da się wprowadzić do pochwy głowicę. Jak nie to zrobi przez brzuch, błony na pewno Ci przerwie, nie masz się czego obawiać.

Jeżeli masz odpowiednią budowę błony (elastyczność i bud. klasyczna) to może to robić przez pochwę!!!!! Nie grozi to rozerwaniem błony bo ginko robi to delikatnie! Nie słuchaj głupot dziewczyn, które pewno nigdy nie były u ginka i gadają bzdury!

Jeżeli ma się odpowiednią budowę błony, to i USG przezpochwowe da się zrobić. Autorko, dziewice można badać przez pochwę, można robić im cytologię, wszystko zależy od kompetencji lekarza, ale nie daj sobie wmówić, że jest inaczej.