Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedługo zacznę brać

DIANE 35- ile obecnie kosztują?+kilka dodatkowych pytań

Polecane posty

I chciałam zapytać jak ich się używa, tzn czy są na nich dni tygodnia napisane? i jeśli poniedziałek jest na tabletce przy starcie to biorę pierwszego dnia nawet jeśli to ni ejest miesiączka, czy jak?

up

wszystkie tabletki w opakowaniu maja taki sam sklad wiec nie ważne ktora kiedy sie bierze, dni tygodnia są napisane aby łatwiej było kontrolować czy bierze sie regularnie, pierwsza tabletke bierzesz pierwszego dnia miesiączki, przykładowo dostaniesz okresu w środe to weźmiesz tabletke przy ktorej jest oznaczenie tego dnia tygodnia, i potem w kolejności

aha, bo ide jutro do ginekologa i chciałąbym już sama cokolwiek wiedzieć, bierzesz tabletki przez ile dni i potem robisz przerwe ilo dniową??? a i jakiego typu są te tabsy no i ile kosztują?

uuuuuuup

tabletki bierze sie 21 dni, potem jest 7 dni przerwy i ósmego dnia bierze sie pierwszą tabletke z nowego opakowania i znów 21 i 7 dni przerwy tak w kółko jak dostaniesz pigułki to dokładnie przeczytaj ulotke tam jest wszystko wyjaśnione Diane 35 to przede wszystkim preparat leczniczy (np. do złej cery czy nadmiernego owłosienia) a antykoncepcja to jego skutek uboczny, to tabletka dwuskładnikowa (estrogen+progesteron) skoro dopiero idziesz do gina to skąd wiesz jakie dostaniesz tabletki? kosztują ok 10 złotych ponieważ są refundowane

Nie wiem, tak przypuszczam bo koleżanki 2 też były tam po raz pierwszy i właśnie te tabletki dostały.

Ale dzięki za odpowiedź :) Ja myślałam że trzeba je brać kolejno a nie wybiórczo, myślałam że są różne dawki hormonów w różnych etapach cyklu

spoko, są tez tabletki z różnymi dawkami hormonow, ale przeważnie młodym kobietom przepisuje sie takie z identycznymi dawkami i takich tez jest wiekszosc na rynku

Gość a ja tak z ciekawostki pytam
a ile teraz kosztuja te DIANE 35

Gość a ja tak z ciekawostki pytam
ojojoj dzięki, jak ja kiedyś brałam to koło 40 kosztowało ;/ ciekawe dlaczego tak teraz