Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koli

Jaka nazwa dla Fundacji Prozwierzęcej? - pomóżcie wybrać

Polecane posty

Ja myślę od kilku dni. Na swoje nieszczęście przeczytałam sobie o tym jak powinno sie wybierać nazwę. Co więcej dowiedziałam się, że pewna firma w Stanach zapłaciła milion dolarów za wymyślenie dla niej nazwy. Dlaczego ja nie mam choćby połowy z tego??? :|

Gość asdr
Koli - w jakim miescie?

Na Sląsku, główna siedziba będzie w Bytomiu

Gość asdr
a po co kolejna Fundacja w tym regionie? Przeciez korzystniej byloby laczyc sie w dzialania juz istniejacych struktur?

Kocia kraina jest chyba zbyt jednoznaczna, a zwierzęciarnia wskazuje na jakies schronisko, którego nie mamy. Wypuście wodze fantazji :D

Gość asdr
ponawiam pytanie - po co "rozdrabniac" sily na kolejna fundacje?

Gość asdr
FA np?

Gość asdr
* FFA

Gość asdr
inne? czemu pytasz mnie o inne Fundacje z Twojego regionu?

Pytam, bo jakoś Wy mnie nie przekonaliście do siebie.

Gość szarańcza
Włączanie się w struktury istniejącej już organizacji nie jest tak proste, jakby się mogło wydawać. Czy ktoś ma jakąś propozycję nazwy? :)

Gość asdr
wlaczenie sie jest proste. I nie naleze do FFA gwoli scislosci.

Gość uwielbiam swinki morskie
moze profauna?

do KOLI - dlaczego fundacja, a nie stowarzyszenie? cóż, fundacja zawsze pachnie mi (śmierdzi?) chęcią zysku dla jej członków, a nie podopiecznych jak KONKRETNIE pomagacie lub będziecie pomagać zwierzakom?

Gość szarańcza
Dzięki za propozycje nazwy . Pomagamy zwierzętom od dłuższego czasu, leczymy, szukamy domów, sterylizujemy i niestety zaczyna nas to przerastać, bez porządnego zorganizowania się nie damy rady. hellishbloodystorm-może i śmierdzi niektórym fundacja, ale stowarzyszenie brzmi trochę mniej profesjonalnie (może się mylę ;) ) poza tym jako fundacja będziemy mogli więcej osiągnąć. Czekamy w dalszym ciągu na propozycje.

Jako Fundacja bedziecie mogli wiecej osiagnac? Ciekawe :):):) Powodzenia zycze bo jeszcze dluuuga droga mam wrazenie przed Wami - pomiedzy wyobrazeniami a rzeczywistoscia.

PS W Cichym Kacie rozpaczliwie potrzebuja pomocy. Dzialaja preznie i jest to jedno z lepszych znanych mi stowarzyszen pro-zwierzecych. Jesli pomagacie kotom to na pewno znacie i ludzi i kontakty do CK.

Gość a może poprostu
serce zwierzaka albo mnie sie Podoba Serce zwierzaka i do tego na logo dałabym serce czerwonę i takie cztery łapy odbite tak jakby ślady

Gość a może poprostu
serdeczne zwierzaki

Witam :) Nie zapomniałam o topiku, ale wczoraj miałam urwanie głowy, wiec wybaczcie moją nieobecność. Znam Cichy Kąt. Nie ujmuję ludziom działającym tam, jednak .... cóż nie o to tu chodzi ;) Zanim zdecydowaliśmy sie na założenie organizacji rozpatrywaliśmy inne możliwości, między innymi także działanie w szeregach istniejących juz fundacji czy stowarzyszeń. Z różnych powodów odrzuciliśmy takie rozwiązanie. Przed nami na pewno długa i kręta droga, ale mamy w swoich szeregach prawdziwych pasjonatów, chętnych do pracy, a są to ludzie różni wiekiem, różnej płci, różnych zawodów i choć narazie nie jest nas wielu myślę, że z takim zapałem jak nasz poradzimy sobie z wszelkimi trudnościami :D Zebrałam wszystkie zaproponowane przez Was i innych nazwy i .... jestem w kropce .... Może tak małe głosowanie? ;) StoKOTka puchacz-ruchacz Zjeżęta Czarny kot stowarzyszenie kotów ulicznych kocia kraina pomocna łapa ZWIERZĘCIARNIA prozwierz Animalica (czyt. animalika) Dobryzwierz Fundacja Futrzaści Sierściuchy \"zwierzęcy raj\" \"kraina zwierząt\" \"gatitas\" - gata to po hiszp kotka,gatitas kotki,ale to chyba brzmi jak caritas \"podaj łapę\" serce zwierzaka serdeczne zwierzaki światełko w tunelu cztery łapy kocie sprawy przyjazne miejsce spełnione marzenia kochamy zwierzęta zwarte szeregi psi los lepsze życie No i co Wy na to???

ja na to - kompletnie bez sensu, szkoda sil i pieniedzy na kolejna biurokracje. A nazwa to naprawde maly problem - ale to pewnie wiesz jesli znasz ustawy (m. innymi o stowarzyszeniach, wolontariacie i oczywiscie o ochronie zwierzat).

Mówisz, ze nazwa to mały problem? Nie zgadzam się z Tobą. Jakoś nikt jak na razie czegoś oryginalnego nie wymyślił ;)

koli nie zachęcasz do wymyślania nazwy ani pomocy komentarzem \"Mówisz, ze nazwa to mały problem? Nie zgadzam się z Tobą. Jakoś nikt jak na razie czegoś oryginalnego nie wymyślił\" :P mimo to będę myśleć nad nazwą, jeśli to rzecz jasna aktualne?!