Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anandamaji

Jak dalej zyc po Niemym krzyku?

Polecane posty

Kobietki... Jestem rozsypana w drobny mak. Nie potrafie sie pozbierac... Po prostu zaraz oszaleje. Na naukach przedmalzenskich ogladalam (nie w 100%) \"Niemy krzyk\"... Dokument morderstwa. teraz temat aborcji nabral dla mnnie innego znaczenia. JA to widzialam na wlasne oczy. \"Jedna smierc to tragedia. Milion - to statystyka\" Stalin Teraz moja glowa jest pelna klujacych jak szpilka pytajnikow... Jak to mozliwe?? Ze matka zabija wlasne dziecko... Przeciez nie trzeba wielkiej inteligencji i ogromnego serca, aby widziec w tym malenkim stworzeniu czlowieka. W naszym CYWILIZOWANYM swiecie?? Czy to rzeczywiscvier cywilizacja smierci?? Jestem mama malej Istotki i teraz to boli mnie niemal do trzewi... Na codzien widze te male wyciagniete raczki na dzien dobry... I slysze ten wolajacy mnie placz, gdy tylko znikam malenkiej z oczu... I zadaje sobie pytanie: Co z tym mozna zrobic?? Przeciez jasno jest powiedziane NIE ZABIJAJ. W USA aborcja jest wykonywana nawet w 9 miesiacu (odsysanie mozgu)!! To jest chore... Ja czuje sie chora tylko na mysl o tym. Tak nie moze byc... Czy ktos zna jakas organizacje pro-life? Nie chce siedziec bezczynnie. Sa towarzystwa ochrony roslin i zwierzat... A odrzucone MALENSTWAprzez TA NAJBLIZSZA OSOBE, ktora jest calym swiatem gina... Kazdego dnia... Co zrobic?? PROSZE, pomozcie... Ukoic serce i umysl uspokoic, bo oszaleje!!!

Gość dylemattt
TO SĄ FILMY NIEOBIEKTYWNE I TENDENCYJNE

Rozumiem cie. szczegolnie wstrzasnela mna ta Twoja informacja o usuwaniu ciazy w 9 miesiacu. BOOOOZZZZEEE

Gość Nie wiem czy miała bys
takie samo zdanie gdyby miało Ci sie urodzic nieuleczalnie chore dziecko,ktore wydając na swiat skazałabys na jeszcze większe cierpienie.

Gość alexxxxxxxx
każdy temat mozna przedstwic w sposób jednostronny do głowy by mi nie przyszlo zeby cos takiego oglądac

Gość a powiem ci tak
mozna ja teraz tez jestem mama malenstwa ktore wlasnie skonczylo 6 tyg zycia i jestem w usa i dokonalam aborcji ok 2lat temu i powiem ci ze byla to najbardziej trudna i najbardziej dewastujaca decyzja mojego zycia ale i dla tego nie narodzonego dziecka jak i dla mnie byla jedyna madra i w sercu zawsze bedzie wielka pustka i rana przez to co zrobilam ale z drugiej strony wiem ze zrobilam slusznie bo gdybym uradzila to dziecko to nie tylko abym skrzywdzila to dziecko dajac mu zycie jak i skrzywdzilabym wiele innych osob w moim zyciu tak ze aborcje i decyzje o niej zostaw kazdej kobiecie z osobna bo to ze dla ciebie jest to nie moralne i niegdy bys tego nie zrobila to nie znaczy ze masz prawo mowic ze wszystki sa takie przypadki ze aborcji jest wybraniem mniejszego zla a decyzje i jej ewentualne moralne konsekwencje zostaw kazdej kobiecie indywidualnie

Gość agagga
jasno jest tez powiedziane zeby sie nie gzic przed slubem:P:p bylas na naukach - wiec podejrzewam ze jestes przed slubem a masz dziecko:P:P

Gość jestes jakas glupia
to sie powies jak jestes tak wstrzasnieta tym dokumentem boze mam dosyc rozemocjonowanych matek polek

Gość Ja jestem ZA
ale tylko w szczegolnych przypadkach: -gdy dziecko ma sie urodzic nieuleczalnie chore -gdy zagraza to zyciu matki - gdy ciąza jest wynikiem gwałtu Ale sprzeciwiam sie usuwaniu ciązy po 3 miesacu,bo to juz jest barbarzynstwo i w przypadku gdy panna 'wpadła' i nie wie co z tym fantem zrobic.Trzeba myslec głową a nie dupą.

Gość to porażające
zabijanie dziecka w 9 miesiącu przez odsysanie mózgu... to horror. jak mozliwe, że coś takiego jest dopuszczalne? jak potwornie to dziecko musi cierpiec, przecież ból czuje już od II trymestru ciąży!!!

Widziałam ten film i na moje zycie ani postrzeganie świata on nie wpłynał, w przeciwieństwie do informacji przekazywanych przez media o znęcaniu się nad dziećmi....sprawa Oskarka....Michałka i setki innych :O

dopuszczam usuniecie ciazy ale w wyjatkowych przypadkach - np gwalt, zagrozenie zycia dla matki lub nieuleczalna choroba dziecka, ktora skazuje dziecko i cala jego rodzine na cierpienie... natomiast usunac bo..\"nie jest sie gotowym\" bo zaliczylo sie wpade... no sorryale jak sie umiec bzykac i potrafisz zdjac z tylka gacie to ponos konsekwencje... i dla mnie jesli kobieta z takich glupich powodow zdecyduje sie na aborcje to jest albo glupia suka bez sumienia albo poprostu wyrafinowana suka, ktora zabila dziecko przez swoja glupote, dla swojej wygody

Gość elizaaaa
do powiem ci tak ... jestem mama 2 cudownych chłopców i rozumiem o czym piszesz bo ponad lata temu usunełam ciążę. Była to najtrudniejsza decyzja w moim zyciu. Ja nigdy nie oceniam ludzi bo czasem nawet sobie nie zdjajemy sprawy jakie zycie potafi byc skomplikowane i przed jakimi trudnymi yoami nas stawia.

Gość Moja ciotka
wiele lat temu będąc w ciązy dowiedziała się,ze dziecko ktore ma urodzic ma zespoł downa,wadę serca i wzroku,jednym słowem urodziła by uposledzone dziecko,usunęła za granicą i dwa lata pozniej urodziła zdrową corke,dziewczyna ma teraz 18 lat jest zupelnie normalna.Ja na miejscu ciotki zrobiłabym to samo,nie skazywałabym dziecka na bol i cierpienie.W rodzinie nikt jej nie robił zadnych przykrosci,wręcz przeciwnie,wszyscy byli wyrozumiali i uszanowali ta decyzję.

Gość Wiecie co jest najgorsze
To ze o tym czy aborcja bedzie legalna decydują nie kobiety,ktore mogłyby kiedys tego potrzebowac,tylko stare dewotki,radio M i szanowny rząd RP.

Gość chyba aa
kolorowa jak diabli .... dobrze ze ty zapewne zjadalas wszystkie rozumy :-)

Gość bbbbbbbbbbbbbb
ten film to jeden wielki fotomontaż

to juz bylo dawno... nie mowie, ze 2 dni temu Ale teraz kiedy mam neta, gdzies przez przypadek znow trafilam na ten tytul i wszystko odzylo... Boze... jednostronnie?? Zycie albo smierc. To jest jednostronne przedstawianie rzeczywistosci?? Kurza twarz!! Jest prawo i zyjemy w panstwie prawa. Nikt sie nie burzy, ze odgornie jest zakaz przekraczania predkosci do 50km/h. Ale jak powiedziec zakaz aborcji, to holender co drugi sie rzuca ze jestem niby nietolerancyjna i mam zostawiac wybor kazdej kobiecie. Tylko 1% aborcji dokonuje sie w USA z powodu gwaltu... Nie wiem ile z powodu chorob nieuleczalnych. Ale co z reszta?????????? A ja mowie, ze na tym filnie JEDNOZNACZNIE widac odruchy ucieczki przed krzywda. To dziecko czulo i wiedzialo, ze dzieje sie cos zlego. Jesli dotyczyloby to 1 dniowego malenstwa, ktore urodziloby sie w 6 miesiacu (a nawet 5 miesiacu juz przeciez to jest mozliwe, aby przy intensywnej opiece przezylo) to sprawa jest jasna, lekarze walcza o zycie do upadlego. Ja pytam: czy miejsce przebywania tego dzieciatka jest az tak pierwszorzedna sprawa?? ok jest we wnetrzu kobiety, ale jest juz czlowiekiem i CZUJE...

Gość ja uwazam
ze kazda kobieta powinna miec wybór.... a ze na naukach przedmałżenskich takie filmy puszczają to nawet mnie nie zdziwiło....chory kraj!!!!!!!!!!!!! :O

i jeszcze raz powiem \" bo zycie bylo bardzo skomplikowane\" dla mnie to beznadziejne gadanie, usprawiedliwianie oblesnego czynu - sprawa jest prosta - przez to ze masz skomplikowane zycie, nie zabijasz czlowieka - a moze inaczej - jesli masz skomplikowane zycie nie komplikujesz go sobie bardziej uprawiajac sex bez zabezpieczenia... zabija dziecko bo miala ochote na male conieco a potem nazywa swoje zycie skomplikowanym:( no rece opadaja no to najlepiej moze uczynmy aborcje metoda antykoncepcji!:P

Gość bbbbbbbbbbbbbb
chory chory ...

Gość ja uwazam
kolorowa jak diabli...nie oceniaj tak ludzi bo nigdy nie wiesz co tobie życie moze przynieść....miej troche pokory w sobie.

Gość bbbbbbbbbbbbbb
kolorowa ...ty wcale nie zrozumialas co tn kos napisał .... a poza tym nie wiem czy wiesz, ze jedyna pewna metoda zabezpieczenia to wstrzemiezliwosc ... inne sa zawodne ... rozumiesz to ta kobieta nie napisala ze ma zycie skomplkowane .... czytaj co sie pisze i daruj sobie te fanayczne komunały

Gość bbbbbbbbbbbbbb
no własnie kolorowa ...nie oceniaj innych ... pokora pokora i jeszcze raz pokora

pokory to powinna miec kobieta ktora morduje dziecko przez swoja chwile zapomnienia! z reszta... to moje zdanie do ktorego mam pelne prawo.. jesli zrobilabym kiedys cos takiego- w co watpie - czulabym do siebie niechec i odraze i nigdy nie tlumaczylabym sie trudna sytuacja.. nie przekreslam takiej dziewczyny, uwazam ze kazdy ma prawo do bledu... ale zasadnicza kwestia jest przyznanie sie do bledu a nie usprawiedliwianie swojej glupoty czy wygodnictwa, kumasz czacze?

niemy krzyk widzialam jakies 8 lat temu w liceum na lekcji religii. nie ma wytlumaczenia dla kobiet ktore zabijaja wlasne dziecko tylko dlatego, ze maja inne plany na zycie.

Gość ja uwazam
nie kumam twojej czaczy ... :O

Gość bbbbbbbbbbbbbb
a ktos tu sie usprawiedliwia ????? ludzie pisza czasem o bardzo trudnych przezyciach ... masz klapeczki na oczach