Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anandamaji

JAk dalej zyc po Niemym krzyku???

Polecane posty

Kobietki... Jestem rozsypana w drobny mak. Nie potrafie sie pozbierac... Po prostu zaraz oszaleje. Na naukach przedmalzenskich ogladalam (nie w 100%) \"Niemy krzyk\"... Dokument morderstwa. teraz temat aborcji nabral dla mnnie innego znaczenia. JA to widzialam na wlasne oczy. \"Jedna smierc to tragedia. Milion - to statystyka\" Stalin Teraz moja glowa jest pelna klujacych jak szpilka pytajnikow... Jak to mozliwe?? Ze matka zabija wlasne dziecko... Przeciez nie trzeba wielkiej inteligencji i ogromnego serca, aby widziec w tym malenkim stworzeniu czlowieka. W naszym CYWILIZOWANYM swiecie?? Czy to rzeczywiscie cywilizacja smierci?? Jestem mama malej Istotki i teraz to boli mnie niemal do trzewi... Na codzien widze te male wyciagniete raczki na dzien dobry... I slysze ten wolajacy mnie placz, gdy tylko znikam malenkiej z oczu... I zadaje sobie pytanie: Co z tym mozna zrobic?? Przeciez jasno jest powiedziane NIE ZABIJAJ. W USA aborcja jest wykonywana nawet w 9 miesiacu (odsysanie mozgu)!! To jest chore... Ja czuje sie chora tylko na mysl o tym. Tak nie moze byc... Czy ktos zna jakas organizacje pro-life? Nie chce siedziec bezczynnie. Sa towarzystwa ochrony roslin i zwierzat... A odrzucone MALENSTWAprzez TA NAJBLIZSZA OSOBE, ktora jest calym swiatem gina... Kazdego dnia... Co zrobic?? PROSZE, pomozcie... Ukoic serce i umysl uspokoic, bo oszaleje!!!

Gość gumkia
polecam jeszcze popatrzec na dokumenty o dzieciach niechcianych po urodzeniu, cierpiacych glod i przemoc, zycjacych w gorszych warunkach, niz szczury. potraficie tylko myslec o nich przed ich narodzinami, a po juz przymykacie oczy na to, co sie z nimi dzieje. HIPOKRYCI.

ej, dokladnie. aborcja jest zla, bo to niby kazdy ma prawo do zycia.ok. sa na ten temat rozne zdania. ciekawi mnie dlaczego nikt nie pomaga dzieciom szwedajacym sie po ulicy, dzieciom glodny, niechcianym, wykoszytywanym(rowniz seksualnie). dlaczego nikt nie reaguje, gdy u sasiada za sciana slychac notorycznie krzyk i placz dziecka? to jest obluda.

Gość pan_boleslaw
obluda i hipokryzja. aborcja - a czy pokochasz dziecko, ktore zostanie poczete w trakcie gwaltu????

Gość sawantka
pomysl o dzieciach umierajacych tysiacami z glodu w afryce na recach matek. pomysl o kilkuletnich gwalconych dziewczynkach i chlopcach. o matkach w fawelach w ameryce pd wpychajacych swoje corki do lozka ich ojcom zeby nie poszli na dziwki. o 13-letnich zonach w Afganistanie ktore umieraja z powodu oblania kwasem przez wlasnych 50-letnich mezow bo mialy za maly posag, albo maja za maly biust swiat jest okrutny, przerazajacy organiazacje pro-life - naprawde chcesz wspierac ludzi ktorzy kaza rodzic zgwalconym 12-latkom, nie pozwalaja usunac ciazy - na jej poczatku - kobietom chorym na nowotwory co rowna sie skazywaniem tych kobiet na smierc kazda skrajnosc jest zla, kieruj sie zdrowym rozsadkiem po prostu zrob cos dobrego, idz do domu dziecka pobaw sie z maluchami, zostan wolontariuszka. nie pozwol manipulowac soba.

Gość Soniula
Każda matka ma prawo do własnego dziecka. A co jeśli matkę ktoś zgwałci i nie będzie mogła na owe dziecko patrzeć? W ogóle, to przez nieuświadomienie społeczeństwa o seksie. Temat ten na poważnie w szkołach poruszany jest dopiero w 3 gimnazjum, a to stanowczo za późno. W innych krajach środki antykoncepcyjne rozdawane są za darmo, a w Polsce farmaceutka nie chciała sprzedać mojemu 15-letniemu koledze. Chory kraj.

bo ludzie sie boja o swoj wlasny tylek. Nie widza w drugim czlowieku po urodzeniu czlowieka, tylko wyrostka z marginesu. Przykre, a przeciez, jak wszedzie slychac - kazdy ma prawo zyc. Tylko potem slyszy sie jak pod nosem jeden z drugim szemra cos, ze lepiej, zeby ten i ten nie zyl. Daleko szukac, widzieliscie dzisiaj chora z nienawisci kobiete w Uwadze? Ta jej nienawisc odessala mozg dokladnie tak samo, jak dokonuje sie aborcji w stanach :O Jak mozna do kaemry powiedziec, ze maz bedzie musial przyjsc po kosci swojej zony, bo ona ja zabije, zabije, zabije bo tego pragnie?????? Zeszlam z tematu. Chodzi o ludzi z marinesu. Kto pomogl mlodziezy wlasnie z tego marinesu? Mlo kto, bo nie ma dla nich szans, bo szkoda czasu, im juz nikt nie pomoze...

Gość Soniula
A co, jeśli kobieta nie może patrzeć na dziecko, które jest wynikiem gwałtu? A co, jeśli 12-latka ma spieprzone życie przez dziecko? A co, jeśli matka nie chce po prostu tego dziecka???? Jak je odda do adopcji, uznawana jest w społeczeństwie za okrutną i niedobrą. Jak je wyrzuci na śmietnik, grozi jej więzienie. I co ma zrobić????

znam doskonale pewien przyklad. Grupka mlodych chlopakow, siejacych postrach po zmierzchu, zostalo zaproszonych przez pewna starsza kobiete do wymiany. Oni cos zreperuja, w zamian dostana cieply posilek i troche pieniedzy. Wszyscy dziwili sie, jak ta stara kobieta wpuszcza do domu ta zgraja, ktora powinna zdychac w wiezeiniach, lub usychac na pustyni, bo to nie ludzie. Przeciez okradna ja, zabija, lub nie wiadomo co jeszcze. Kobieta nie sluchala ludzi, tylko zgodnie z umowa - po naprawie cieply posilek i jakies pieniadze (nie duzo). Chlopcy wreszcie poczuli sie docenieni! Nigdy nic zlego nie zrobili tej kobiecie, dzieki niej starali sie wrocic na dobra droge. Udalo sie. Czy wy krzyczacy, ze nie wolno zabijac pomogliscie komus, kto czasem wolalby nie zyc?

Anandamaji, rozumiem to, zawsze staram się nie potępiac tych dziewczyn na forum, które myślą o aborcji tylko pokazać im, że jest inna droga, że noszą w sobie zycie, ze zal zawsze przychodzi, moze czasem u schylku zycia, ale predzej czy pozniej sie pojawia. Dziecko to cud życia, nie ma większego, powinno tak byc, by było wzajemnym wyrazem miłości partnerów do siebie, by było oczekiwane... to wielka tajemnica jak w takiej slabej kobiecie rodzi sie nowy czlowiek. A jesli tak kobieta jeszcze tego nie dostrzega, gdy \"dziecko jest nie w pore\" jak to mowia, to nalezy uczynic wszytko by pokazac jej, ze sie myli... a myli sie bez watpienia. Sa statki aborcyjne, sa ustawy, sa lekarze, ktorzy dostali dyplom jak licencje na zabijanie...a gdzie Ci co chca pomoc... sa tylko, ze o tym co dobre nikt nie mowi. Gdzies to juz pisalam, ze zadna wojna nie pochlonela tyle ofiar co aborcja.Walczyc trzeba, poddac sie nie wolno, dopoki cel nie zostanie osiagniety. Pozdrawiam Cie, dzieki Tobie jeszcze wierze w ludzi:)

Gość Branaska
tak ciupaga, ja też słyszałam o przypadku, że wnuczek zabił babcię, pomimo tego że u niej mieszkał i go utrzymywała. Bo nie chciała mu dać kasy. Lepiej było wnuczka wyskrobać, matka by problemu nie miała, babka też a i żyła by sobie kobiecina

w moim przypadku nikt nikogo nie zabil, bo u tej kobiety \"ta zla banda\" wreszcie poczula sie doceniona. chetnie pracowali, pomagali, bo ona jedna (nawet ich rodzice sie ich wyrzekli) widziala w nich ludzi. Kropla w morzu potrzeb.

Do gumkia: Mozesz mi nie wierzyc, ale jestem na drodze pomocy rowniez tym dzieciakom po urodzeniu... Chce zostac z moim mezem rodzina zastepcza. Ale to wcale mnie jest takie latwe. MOPS, ktory jest odpowiedzialny za organizowanie kursu, przeciaga sprawe, bo wlasnie kobietka, ktora je prowadzi (PRIDE) jest na macierzynskim i nikt sie nie kwapi, aby sprawe przyspieszyc i sciagnac kogos innego na ten czas... Wiec znam, az za dobrze ta oziebla machine biurokracji, w ktorej bardzo rzadko mozna odnalezc jakas zyczliwa twarz... Moze rzeczywiscie moj poziom wrazliwosci , po tym jak sama zostalam matka, poszedl w gore i dla kogos chlodnie obserwujacego z boku, to moze brzmiec, jak glos histeryczki z TV Trwam... Tak nie jest. Wiecznie piszecie, aby nie osadzac, ale jakos moja postawe potraficie \"obrzucic blotem i wysmiac\" To nie fair. Statystyki sa takie, ze tylko ulamek dokonywanych aborcji jest wykonywany z przyczyn typu nieuleczalna choroba , czy gwalt... Ja pytam o reszte...

Gość akcelerator
Jeśli chodzi o tuning optyczny to jestem przeciwny tym lotkom, spojlerom jak szafa i takim tam różnym.

w liceum na religii ksiądz na pokazal ten film. nie mogłam.. nie mogłam go oglądać, dzis juz nie pamietam z niego nic zreszta nie mialam jak zapamietac, bo clay czas siedziałam z zamknietymi oczami i z zaslonietymi uszami, moze dziecinnie ale jestem bardzo wrazliwa nie potrafiłabym sie otrzasnac po czyms takim.. pamietam jak kolezanka wybiegła z sali krzyczac i placzac.. Ktoras z was napisała: A co, jeśli 12-latka ma spieprzone życie przez dziecko? Przepraszam bardzo.. ale ja myslalam, ze w wieku 12 lat to sie raczej seksem interesowac nie powinny dzieci.. Dzis mam 24 lata, pracuje od 4 skonczyłam studia, mam od 7 lat partnera i co? I nadal nie czuje sie na tyl eodpowiedzialna, zeby miec dziecko.. Ja wiem, sa gwałty, choroby zagrazajace przy porodzie zyciu matki.. ale powiedzmy sobie szczerze, nie od dzis wiadomo, ze lepiej zapobiegac niz leczyc. Ja wiem, ze nawet majac 16 lat i gdybym zaszła w ciaze nie usunełabym. Po prostu to wiem. Nie moglabym potem spojrzec w lustro. Zwariowałabym. Ale to chyba kwestia wrazliwosci i sumienia. I nie piszcie mi, ze gdyby mnie zglwalcili itd.. znam siebie lepiej. Czasem wystarczy sie postawic na miejscu tego malego czlowieka, zastaowic sie w czym on zawinił i co bedzie cuzl podczas zabiegu. A zwolennicy aborcji moze gdyby poczuli to jako płód, zbitek komórek, jak to mówią, na sobie...zmieniliby zdanie.

Gość sawantka
hmmm może macie rację, ja nigdy nie spotkałam osoby ktora by chciala legalizacji aborcji po 1 trymestrze i z przyczyn inne niz choroba czy gwałt, niegdy bym nie poparła takich roszczeń. Jednak nie potrafie myslec pozytywnie o ruchach pro-life, bo oni odbieraja kobiecie prawo wyboru w tych 2 przypadkach, a tego zrozumiec nie potrafię. ten film zreszta to manipulacja, to tez trzeba powiedzieć.

Ja ten film widziałam w liceum, uważam, że było to nadużycie ze strony władz szkoly - pokazywanie tak drastycznego filmu nieletnim. Tym bardziej, ze film jest manipulowany, np. pokazuje płody półroczne, o usuwaniu których w ogóle nikt nie mówi, bo tu nie ma o czym mówić - z medycznego i każdego innego punktu widzenia jest to niedopuszczalne (pomijając sprawę zagrożenia życia matki). Jeśli chcemy sprawę nagłaśniać i wywołać dyskusję, to ten propagandowy film jest jak najbardziej odpowiedni. Ale jesli chcemy dyskutować nad prawem aborcyjnym w naszym kraju, to ten film jest nie na temat.

Gość BeznadziejnaOsobaSterroryzowan
gdzie moge ten film obejrzec ? sa jakies linki do niego ?

Gość dggerg
Nam też pokazali w ogólniaku ten film, ale że trafiło na wiek podważania wszelkich narzucanych tez, więc co do zasady, sądząc po naszych komentarzach, nie daliśmy się zmanipulować.

W imie zle pojmowanej wolnosci w stanach dokonuje sie aborcji do 9 miesiaca... A ze tak jestesmy zapatrzeni w zachod... To i u nas propoaganda zrobi swoje. Przede wszystkim, nie szkodzic... Cos tu nie gra. (W hitlerowskich niemczech i stalinowskiej rosji, owszem aborcja byla zakazana, ale te zakazy nie dotyczyly polski. Przeciez istnieja dokumenty, w ktorych jet jasno powiedziane przez okupantow, ze jesli chodzi o polakow aborcja jest wrecz wskazana. To moja odpowiedz do linku, ktory ktos mi przeslal)