Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzik2

śmierdząca lodówka

Polecane posty

Gość madzik2

z mojego zamrarzalnika unosi się ochydny zapach zdechlego kota nie wiem juz co robić pomózcie błagam

Gość madzia--
włoz do lodówki poł jablka albo skórke od pomaranczy

Gość madzik2
rozmroziłam i umyłam zamrazalnik ale to i tak nic nie poskutkowało

Gość mimoza wstydliwa
usuń wkońcu tego kota i po kłopocie,,,,,,,,,,,,

Gość umyj sodą
i wstaw w pojemniku suchą sodę

Gość on zawsze
tak,soda jest super,mam b.stara lodowke i soda pomogla na wszystkie fetorki

Cebula?!?! Oj, absolutnie się nie zgadzam! Mojemu tacie przyszło do głowy zamrozic sobie trochę pokrojonej cebuli, żeby miał na gotowo jak będize robi jajecznicę, a nie musiał kroic za każdym razem i przez to zamrażalnik przez dwa tygodnie śmierdział cebulą! Nie wiem, czemu aż tak ostro, ale tak było i boję się że w lodówce może byc tak samo. Ja wypróbowałam ostatnio z kawą (robiłam 3bita i przy któryms przepisie było napisane, że musi siedziec w lodówce a żeby nie czuc go było lodówą to obowiązkowo spodeczek z kawą mieloną obok) i tu się mogę pod tym podpisac - działa. Chociaz nie wiem jak zadziała w przypadkach skrajnie trudnych.

Gość agaww
ale ta kawa to ma być sucha czy zalna wodą?

sucha:D Podobno starcza nawet pusta torebka po mielonej kawie. Ale ja miałam spodeczek, a na nim kopiatą łyżkę kawy. Efekt powinno byc czuc już po nocy.

Gość agaww
mella------>dzięki

można jeszcze wstawic trochę mleka w jakimś spodeczku- też \'ściąga\' zapachy ;) (a o kawie nie wiedziałam :D)

Gość Dryblast
Witam Panstwa , Za zjmuje sie ozonowaniem zasmrodzonych lodówek jesli ma ktoś problem to moge pomoc w takiej smierdzacej sprawie. ozon jest silnym utleniaczem i dla tego nie przykrywa zapachu tylko go spala. Dzialam głownie we wroclawiu i w warszawie .W razie potrzeby jestem w stanie wykonac kazde zadanie usuwania nie przyjemnych zapachów. Moj numer to 791 742 062 Pozdrawiam Bartek

Gość (bez nazwy)
gorąca woda z octem

Gość Gorenje
Faktycznie ocet pomaga na brzydki zapach w lodówce ale z racji tego, że nie każdy lubi zapach octu, lepiej zakupić specjalne pochłaniacze zapachów które wiesza się lub kładzie w lodówce z pewnością pomogą :)

Ocet, soda i kawa to dobre sposoby. Na mniej smrodliwe problemy pomaga też umieszczenie w lodówce kilku bezzapachowych chusteczek higienicznych, które należy wymieniać co kilka tygodni.

Gość gdzie się uczysz i pracujesz
myć, myć i usuwać zepsute rzeczy. Można wstawić pojemniczek z sodą z otworkami na górze.

Gość gość
Moim zdaniem trzeba się pozbyć sprzętu. Mama miała taką starą lodówkę i po prostu nawet po umyciu i rozmrożeniu śmierdziała jak śledź. Oddała do www.elektrosmieci.warszawa.pl i kupiła sobie nową. Jednak po prostu po jakimś czasie większość rzeczy trzeba po prostu wymienić.

Gość gość
może czas po prostu na nową, a starą już trzeba wyrzucić? Możesz zadzwonić do firmy, która odbiera elektrośmieci: www.agorecykling.pl/ . Przyjadą do domu i ja zabiorą i nie będziesz mieć większych problemów.