Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dżoanka_27

Obrzęk stopy

Polecane posty

Witam Was serdecznie. Mam ogromny problem, ale nie wiem jak zacząć... Otóż jakieś 12 lat temu spuchła mi stopa... I tak zostało. Latem albo po zmęczeniu jest masakra! Noga jest opuchnięta prawie do łydki! Oczywiście noga mnie nie boli, ale wyobraźcie sobie jaki mam wielki problem z kupowaniem butów :-( Jako kilkunastoletnia dziewczyna byłam na to w szpitalu (leczyli mnie rutinoscorbinem przez tydzień aż w końcu mama się wściekła i zabrała mnie stamtąd na własne żądanie). Potem byli różni lekarze, prywatni, bioenergoterapeuci, zielarze, mnóstwo leków i innych świństw. Drenaże limfatyczne, akupunktura, masaże, wszystko! Miałam robione badanie Dopplera i wiem, że mam niedrożną żyłę gdzieś na łydce. Nie wiem jak to wygląda teraz, bo szczerze mówiąc kilka lat temu się poddałam. Najpierw ogólniak i wieczna presja, potem zaczęły się studia, teraz praca i wiecznie brakowało czasu żeby jeszcze skuteczniej szukać sposobu na tą cholerną opuchliznę. Nauczyłam się z tym żyć. No prawie... Marzy mi się jakaś cudowna operacja. Ale nie mam pojęcia do kogo się udać. Kiedyś w szpitalu od chirurga naczyniowego usłyszałam że takiej opuchlizny już się nie zlikwiduje, nawet nie wspomniał o operacji, jakimś zabiegu, nic!... Teraz operują tyle rzeczy więc pewnie z tym też by się coś dało zrobić. Ale nie wiem gdzie się udać. Do publicznej jednostki się boję, bo już kilka razy mi nie pomogli, co tam, nawet nie próbowali (!) prywatnie obawiam się, że mnie nie stać. Poradźcie! Czy ktoś z Was zna specjalistów, którzy zajmują się udrażnianiem żył lub czymś takim? Kogo możecie polecić? Który szpital w jakim mieście? Jakie koszty są z tym związane? Czy ktoś z Was ma lub miał podobny problem? Jak sobie z tym poradziliście? Pozdrawiam gorąco wszystkich Forumowiczów.