Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mascarpone serek

serek Mascarpone-co z nim zrobic?

Polecane posty

Gość mascarpone serek

kupilam 1szy raz i zdziwil mnie jego slodkawy lecz oczywiscie pyszny smak. Czy nadaje sie tylko do deserow? Do czego go uzywacie i jak wymawiac nazwe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość już tu pisałam
do tiramusu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja go używam zamiast smietany do niektórych sosów do makaronu - rewelacja. W wersji kanapkowej - tost+mascarpone+pokrojona w plasterki truskawka. I pyszna kawa do tego :). Rewelacja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co kanapka z truskawka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mozna tez dodac troche do sosu pomidorowego do makaronu, ale takiego z pomidorow, nie z przecieru, czy torebki. w sosie musi byc sporo zieleniny, najlepiej swiezej, czosnek cebula ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ponoszem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Do naleśników równiez super pasuje. Można zrobić słynne tiramisu.Jednak ja proponuje chłodnik jagodowy (mozesz robić z borówek,truskawek) lub upiec ciasta.Jeśli coś ciebie z tych rzeczy interesuje to dam przepis.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fuj
ten ser smakuje jak masło, to jest niesmaczne, masła nie je sie łyżkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tiramisuuuuuuuuu
pychaaaaaaa mniam mniam :) :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość serek mascarpone
to najwieksze świństwo jakie mialam w ustach, racja - jak słodkawe masło bleeee

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do do.... kangurka
mogłabyś podać przepis na chłodnik?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie moge znaleśc przepisu na chłodnik ale mam za to inny przepis na wykorzystanie tego serka. op.makaronu tagliatelle 300 g truskawek lub innych owoców sezonowych 200 g serka mascaropne pęczek szczypiorku świezo mielony pieprz sól ugotuj makaron al dente.Truskawki pokrój na małe kawałki lub rozdrobnij widelcem,wymieszaj z serkiem.Szczypiorek drobno posiekaj.Makaron polej z sosem trukawek,dokładnie wymeiszaj,przełoż na talerz,posyp szczypiorkiem oraz pieprzem.Podawaj od razu 1/2 kg dojrzalych śliwek węgierek 3 łyżki likieru amaretto (opcjonalnie) 2 łyżeczki cynamonu 4 łyżki brązowego cukru 1 łyżka cukru pudru szklanka serka mascarpone 1/2 szklanki gęstej śmietany. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Śliwki umyć, przekroić wzdłuż, wydrylować. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, stroną krojoją do góry. Polać je likierem, posypać brązowym cukrem i cynamonem, piec ok.10 min., aż owoce puszczą sok, ale zachowają swój kształt. Mikserem ubić serek mascarpone z gęstą śmietaną i cukrem pudrem. W mise-czkach układać śliwki, krem, polać sokiem z pieczonych śliwek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×