Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbbbbrrrrr

DLA DZIEWCZYN KTÓRE JESZCZE NIE RODZIŁY !!!!

Polecane posty

Fujj - Było wyrazić jasno myśli, napisałam jak było a co ty uznajesz za wykręcanie kota ogonem to już twój problem.Ondyna - nie lubię, jak ktoś mi zarzuca słowa, których nie wypowiedziałam.Poród w domu jest indywidualnym wyborem. Rodząca musi należeć do grupy osób, które... i tu wymienić, info znajduje się na stronach, do których link podsłam.w wyposażeniu karetki, która jedzie do rodzącej - ZAWSZE znajduje się zarówno inkubator jak i respirator oraz wszelkie leki, które mogą uratować życie zarówno matce jak i dziecku. Wiadomo, że nie będzie porodu w domu, jeśli kobieta mieszka wysoko i będą problemy z ew. szybkim przewiezieniem do szpitala. I tak dalej.Ja w domu rodzić nie zamierzam, bo się boję - ale nie obrzucam brakiem wyobraźni, czy egoizmem innych tylko dlatego, że moje widzimisię jest inne.

Gość wojownicze żółwie ninja
:D

Gość fujjj ochydne
do ndLka---ach widzę że zawsze musisz mieć rację...jesteś tak pewna siebie że myślisz że zawsze masz rację...a tak niestety nie jest :O no ale cóż głupim się ustępuje..więc do widzenia !

Gość do ngLka
piszesz o Polskich warunkach? To kto w takim razie płaci za wszelkie dodatkowe usługi zw. z tym ze poród ma miejsce w domu a nie w szpitalu np przewiezienie chorego noworodka karetka do szpitala?

do widzenia fujjj - poczytaj trochę, doucz się, popracuj nad pisownią a przede wszystkim - naucz się kultury (teraz jestem taka, jaką sobie mnie wyobrażasz, prawda? cudownie móc się dopasować do cudzych wyobrażeń, gdy wyobraźnia przeciwnika zawodzi i nie potrafi poszerzyć Nie chcesz - nie rodź, to twoja sprawa ale nie ciśnij kitu o braku wyobraźni u tych, które rodzą w domu - jeśli wiesz tylko to, co zobaczysz na fotce.

do ngLka -> a kto płaci za leczenie noworodka gdy w szpitalu, przez stres kobiety - dojdzie do zatrzymania akcji serca u płodu?dziwne pytania, to dziwna odpowiedź..

Gość do ngLka
a kto zaplaci za kilkugodzinny postój karetki pod domem rodzacej? w tym czasie moznaby uratowac kilka osob, gdyby nie zachcialo jej się stękac w domu. To przykre ze oczywiste rzeczy uwazasz za dziwne...

Gość b i c
ty ngLka naprawdę zachowujesz się tak jakbyś wszystkie rozumy pozjadała na temat porodów...a sama jeszcze nigdy nie rodziłaś...zawsze musi wyjść na twoje,zawsze musisz mieć rację...dziwna jesteś....a to co tu niekiedy wypisywałaś jest bezsensu...chyba masz jakiś wyimaginowany obraz porodów

Karetka nie stoi kilka godzin pod domem - karetka jest wzywana, gdy są komplikacji - to przykre, że człek szuka, podaje linki a i tak pytania w kółko są wałkowane, bo nikt nie czyta.Bo to, że wynikną komplikacje - wiadomo już podczas akcji porodowej.Ponadto popatrz na statystyki - komplikacje przy porodach w domu zdarzają się znacznie rzadziej niż przy porodach w szpitalu - może to mieć ścisły związek ze stresem matki i jego brakiem.

Dodam, dla tych, którzy nie czytali linków - jednym z przeciwwskazań do rodzenia w domu jest zbytnie oddalenie szpitala od miejsca zamieszkania.

Gość sssaczek
super zdjęcia - nie ma w tym nic ochydnego czy strasznego - sama natura - wolę takie łużko niż szpitalne fotele-więzienia do rodzenia w jednej "najlepszej" pozycji..

Ludzie depilowanie to wybór! A jakbyście chciały wiedzieć to owłosienie łonowe ma znaczenie ochronne (infekcje i aby nie dochodziło do otarć podczas wspólżycia). :-) Golenie na zero sprzyja podrażnieniu skóry i otwarciem tzw naturalnych wrót dla inekcji:-)

Gość tak se myślę że
Ondyna - podoba mi się twoje zdrowe podejście do życia i sposób w jaki wyrażasz swoje opinie . Jeśli chodzi o mnie to jestem w trakcie starań o maleństwo , zaczęłam bardziej dbać o siebie i jeść kwas foliowy .Wiele razy słyszałam od koleżanek i znajomych jaki straszny jest poród i mimo tych wszystkich opini staram się nie zrażać i myśleć pozytywnie . Przecież to naturalne że człowiek rodzi się w bólach ,ale tak jak słusznie ktoś zauważył na ten rodzaj bólu reaguje się inaczej niż na pospolite bóle zębów , głowy itd. Wg. mnie nie ma nic piękniejszego od noszenia w sobie dziecka , czucia jego ruchów i rodzeniu go w bólach . A samo porzyjście dziecka na świat rekompensuje każdy jeden skurcz niosąc za sobą niesamowitą miłość do maleństwa . Tak więc wszystkim kobietkom planującym dziecko życzę szczęśliwego rozwiązania :-)

nawiedzone jesteście czy co?? HEhe osoba dająca taki link patrząca na to z obrzydzeniem nie jest dojżała najwidoczniej. W niektórych państwach jest taka tradycja rodzisz w domu z rodziną mniejszy ból odprężenie jesteś u siebie masz przy sobie najukochańsze osoby. Gdyby te dzieci nie chciały przy tym być to by wyszły jednak widać też to przeżywały razem z matką. JEżeli u nas w Polsce nikt tego nie robi nie znaczy że trzeba zabronić innym wyboru. Moja stara znajoma rodziła w szpitalu z mamą bo męża nie było. Każdy ma prawo do wyboru i to jego sprawa. A ja marze o tym żeby rodzić ponieważ nie ma nic piękniejszego na świecie od dania życia małej istocie..

No i cesarskie cięcie jest gorsze od naturalnego porodu dłużej się goi i boli no i można różne choroby złapać podczas gojenia.. Naturalne jest lepsze..

Gość Cycuszkidwa
Jak ja zobaczyłam te zdięcia to sobie pomyslałam o boże,o fuuu;/ Aż mi sie gorąco zrobiło. No ale wiadomo,ze to jest normalne...

Normalne że to nic przyjemnego ale coś kosztem czegoś dzieci są kochane i takie zdjęcia mnie nie zniechęcą:). Dla kobiet niewiedzących. Są szkoły rodzenia w których przygotowujesz się do porodu robisz ćwiczenia dzięki czemu poród trwa krótko bo wiesz jak i co robić i nie zawsze musi być bolesny..

Gość klauducha
O BOŻE A TO CO ?????????? TAK WYGLĄDA PORÓD - TO JA DZIĘKUJE

Gość KYTI
Dobrze że ja mam 2 dzieci ( wielka ulga ) to wszystko wygląda okropnie !

Gość Karusia1978
Poród jest pięknym choć bolesnym przeżyciem.Nie zrozumie ten kto nie zaznał.Krwi nie widzisz bo oglądasz świat z pozycji horyzontalnej.Wolę rodzić niż to oglądać okiem obiektywu.Wiem co mówię mam dwójkę i staram się o trzecie...

Gość
przecież to sama natura... nic w tych zdjęciach nie ma strasznego... osoby, które po tych zdjęciach nie chcą mieć dzieci sa jacyś dziwni...

Gość ja i tak chcę
mieć dziecko. Staramy się z mężem od roku :( Może się uda... Widziałam zdjecia... No cóż, piękne to nie jest... ale uważam że dla każdej kobiety ciąża i sam poród to wielkie przezycie. Ja chce to przeżyć :D Pozdrawiam

Gość jkadfakda
kobieta chce miec dziecko to jest normalne :| to jej sprawa ty nie musisz miec ale nie mow ze jest glupia po pragnie dziecka

Gość jkadfakda
poza tym piszesz tak jakbys sama byla niechcianym "bachorem" i matka cale zycie ci wytykala ze przez ciebie bolala ja cipa i miala zapalenie sutkow ;/

A co wy nie wiedziałyście jak poród wygląda?? To przecież na biologi się omawia i na innych zajęciach w szkole podstawowej. WIdać nie każdy słuchał. Poród nie musi być bolesny. Wystarczy ćwiczyć w ciąży..

Gość mała miiiiiii
ta kokoko czy jak jej tam, najwyraxniej jest niechcianym dzieckiem jakktoś to pisał już albo poprostu jest "inna'' i może nie chcieć dzieci ale niech uważa jak zajdzie w ciąże przypadkową........choć pewnie ją usunie bo to wogóle serce nie ma, dla niej wazniejsza jest jej c*pa i wygląd cyckow. żeby Ci si e nie pomarszczyły z czasem

Gość a co do porodow domowych
to sa panstwa, w ktorych wiekszosc porodow odbywa sie w domu - np. holandia - oczywiscie ciaza musi przebiegac bez powiklan, dziecko musi byc wlasciwie ulozone itp, itd... w anglii tez mozna rodzic w domu, z polozna, albo w izbie porodowej prowadzonej przez polozne - czyli to takie prawie domowe warunki - ciaza jak wyzej. ja tak chcialam, ale w moim regionie izba porodowa wspolpracuje z bardzo zlym szpitalem i jakby cos sie dzialo - np. w trakcie ciazy - do odesla mnie wlasnie do tego szpitala, a tego nie chce. wiec w koncu wybralam szpital (bo dom wynajmujemy z przyjaciolmi i z nimi rodzic nie bede :) ).