Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Donkey Kong

Po czym poznać, że stanik jest za mały?

Polecane posty

Gość Donkey Kong

Ostatnio mam wątpliwości, czy aby na pewno noszę staniki odpowiednie dla mnie rozmiarem. Dotąd nosiłam normalnie 75C, ale ostatnio coraz częściej rejestruję fakt, że ten rozmiar miski nie najlepiej trzyma mój biust w ryzach - najzwyczajniej wymyka się on ze stanika. Nie wydaje mi się, bym miała tak okazały biust, by nosić miskę D ... ale jednak C trochę wydaje się za mała. Po czym Wy poznajecie, że stanik jest za ciasny?

Gość Donkey Kong
Kulaj Czukerek - No, to dokładnie mam takie objawy, więc chyba czas wybrać się po nowy stanik ;) Zastanawiam się, co jest z tą rozmiarówką? Podejrzewam, że gdybym zwykły stanik ze zwykłego sklepu porównała z takim z jakiejś znanej firmy to pod względem misek poważnie bym się zdziwiła.

oj zdziwiłabys się;) ja kupuje staniki na oko i ostatnio udaje mi sie dopasować miseczki idealnie. Chyba moje bimbały przestały się rozwijać:)

Gość Donkey Kong
Momento, pójdę po miarkę ;) Już raz na jakiejś stronie mierzyłam, to wyszło na to, że powinnam nosić A :P:P:P Jestem baaardzo wąska w plecach, może to dlatego te miary u mnie tak kuleją.

Gość Donkey Kong
No zmierzyłam: pod biustem mam 72, w biuście - 85.

Gość tylko że wymiary
różnią się opcją stanika. Jeśli nosisz nieusztywniany, bez fiszbin, pusch up'ów to masz C z wymiaru pod biustem. Natomiast usztywniany(a takie raczej teraz wszyscy noszą) kupuje się w tym wypadku D czyli o rozmiar większą. Niweluje się różnice podbiustowo-do tego służą przeważnie 3 rzędy haftek.

Gość Donkey Kong
Aha, teraz już zaczynam kumać, w czym leży mój problem ... Noszę same push-upy :P

Gość Donkey Kong
70A nosi moja koleżanka ;) nasze biusty "trochę" się różnią ...