Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość e2e3e

Czy jak sie bierze furagin to mozna pic alkohol!!!wazne!!!

Polecane posty

Gość miks
Witam Ja z kolei ofwrotnie, najpierw spożyłem piwko a za godz łyknąłem dwie tabsy. Twarz i ciało koloru normalnego ale uderzeń serca nie da się policzyć. Jak by chciało wyskoczyć ze mnie, no i zawroty głowy. Nie polecam

Gość farm
nie można, plamy czerwone na twarzy moga pojawic sie przy nastepnych imprezach z alkoholem...sama to mam,niestety. w ulotce powinno byc to napisane a nie jest

Witam tu wszystkich zgromadzonych. Zaczęłam szukać informacji na temat związku furaginy z alkoholem, bo działo się coś ze mną strasznie dziwnego! Łykam 2 tabletki furaginum dziennie od niedługiego czasu, dodam że łykam je na śniadanie. Wczoraj wieczorem wypiłam z chłopakiem na pół jednego desperadosa... I zrobiłam się na buzi taka czerwona!! najpierw chłopak zapytał czy się dobrze czuje, a ja że tak. Podeszłam do lustra to szok!!! cała gęba czerwona, gdzie ja nie mam tendencji do wypieków na twarzy. Buzie miałam tak nagrzaną jakbym miała z 40 stopni gorączki, ale to nic myślałam, że to ze śmiechu, bo dużo się śmiałam. Dzisiaj wieczorem koleżanka poczestowała mnie znowu piwem, wypiłam tym razem całego desperadosa. po niedługim czasie zrobiło mi się słabo, miałam duszności z oddychaniem a czerwone nie miałam już tylko policzka ale całą twarz z czołem i uszami!!! oraz szyja!!! czerwona jak cegła! myślałam, że wykorkuję! Uważam że informacja to takich efektach łączenia tego leku z alkoholem powinna widniec na ulotce, co więcej powinna byc jakakolwiek informacja o tym czy można pic alkohol czy nie, bo ludzie łykają furagium z myślą że łykają lek równie bezpieczny jak rutinoscorbin. Jak się wkurwie to napiszę do producenta;/;/ Pozdrawiam...

Witam tu wszystkich zgromadzonych. Zaczęłam szukać informacji na temat związku furaginy z alkoholem, bo działo się coś ze mną strasznie dziwnego! Łykam 2 tabletki furaginum dziennie od niedługiego czasu, dodam że łykam je na śniadanie. Wczoraj wieczorem wypiłam z chłopakiem na pół jednego desperadosa... I zrobiłam się na buzi taka czerwona!! najpierw chłopak zapytał czy się dobrze czuje, a ja że tak. Podeszłam do lustra to szok!!! cała gęba czerwona, gdzie ja nie mam tendencji do wypieków na twarzy. Buzie miałam tak nagrzaną jakbym miała z 40 stopni gorączki, ale to nic myślałam, że to ze śmiechu, bo dużo się śmiałam. Dzisiaj wieczorem koleżanka poczestowała mnie znowu piwem, wypiłam tym razem całego desperadosa. po niedługim czasie zrobiło mi się słabo, miałam duszności z oddychaniem a czerwone nie miałam już tylko policzka ale całą twarz z czołem i uszami!!! oraz szyja!!! czerwona jak cegła! myślałam, że wykorkuję! Uważam że informacja to takich efektach łączenia tego leku z alkoholem powinna widniec na ulotce, co więcej powinna byc jakakolwiek informacja o tym czy można pic alkohol czy nie, bo ludzie łykają furagium z myślą że łykają lek równie bezpieczny jak rutinoscorbin. Jak się wkurwie to napiszę do producenta;/;/ Pozdrawiam...

Gość dupaaa22345678
pic nie polecam, ale trawejarac mozna, wlasnie jestem podczas kuracji, palilam wczoraj i przedwczoraj i totalny luz:D

Gość cattttt
NIE WOLNO! chociaz ulotka milczy na ten temat. u mnie skonczylo sie wizyta pogotowia i zastrzykiem w tylek.

u mnie tez podobnie się skonczylo... jednej tabletce wziętej 8 godzin wcześniej wypiłam pol redsa.. niedosc ze bylam cala czerwona, nie moglam oddychac, to zaczęłam puchnąć w okolicy gardła i szyi.... pojechałam na pogotowie i też byly zastrzyki... myslalam ze tylko ja tak reaguje, ale widze ze wiekszoc osob tak ma.. wiec nie polecam również!

Tak tez mialam cialo czerwone jak rak.Nie radze pic alkoholu..Jeszcze miesiac jak przestalam brac wciaz mialam te plamy.Wyglada to okropnie.

ja jak brałam furagin to po piwie i wódce dostałam czerwonych plam na twarzy i dekoldzie, po winie tak nie miałm. dodatkowo strasznie grzeło mi twarz od środka. wiem ze nie wszyscy tak reagują ale osobiście nie radze mieszać furaginu z alkoholem bo chociaz sama czułam się ok (oprócz dyskomfortu zwiazanego z purpurową wręcz twarzą) to otoczenie było przerażone!!!

Wypiłam pół piwa jakieś 4 godziny po wzięciu furaginum nie pojawiły mi się żadne plamy ale poczułam uścisk w klatce piersiowej. Po przeczytaniu Waszych postów nigdy więcej żadnego alkoholu po tych tabletkach. Nie radzę. Czemu oni nic nie piszą w ulotce? :/

Gość kamuka
Bardzo mi pomogliście swoimi wpisami bo biorę furaginum i jadę na długi weekend.Wiem teraz, że mimo iż w ulotce nic nie pisze na temat alkoholu to lepiej się powstrzymać podczas kuracji. Dzięki, że nie musiałam tego przeżyć osobiście, żeby się przekonać. :) Piwo nie zając nie ucieknie !

Gość ananana
Dopisuję się do tych, którzy udradzają połaczenie Furaginum z alkoholem. Wczoraj po małym kieliszku wina zrobiłam się na twarzy purpurowa i pojawiła się gorączka 37,8 C. Pomogła duża ilość wypitej wody. Niestety nie związałam tej reakcji z Furaginum i dzisiaj pokusiłam się na grzane piwo - już w połowie pojawiły się ogromne wypieki i mocno przyspieszone bicie serca. I znowu pomogła woda.

Gość cheladuska
a ja kiedys pilam alko przy furaginum i nic mi nie bylo, a ostatnio znow mi zostal przepisany i tez zrobilam sie cala czerwona, plamy na twarzy, za uszami i straszny gorac na twarzy, wiec nie polecam takiego polaczenia. dziwie sie, ze w ulotce nic na ten temat nie napisali. polecam do furaginum picie rozpuszczalnej witaminy C (lepiej sie wchlania niz taka w tabletkach) i lykanie wspomagajaco prouro zurawinowego.

Gość Haniuuuu
Biorę Furaginum od kilku dni. Wczoraj przed wyjściem na imprezę chciałam sprawdzić właśnie w Internecie jak to jest z alkoholem i furaginum. Nie wiedziałam czy mogę cos wypić czy nie... Jak na złość Internet mi nie działał! No wiec piłam... Przez cała imprezę wypiłam 2 drinki i 4 smirnoffy ice. Na szczęście nie pojawiły sie u mnie żadne plamy i nie skończyło sie na wizycie na pogotowiu! Przez moment było mi strasznie duszno ale po chwili przeszło. Na przyszłość będę ostrożniejsza... :) Pozdrawiam

Gość wantbeslim
dla całkowitego bezpieczeństwa lepiej nie.

Gość bunio
ten co podczas brania leków pije alkochol ,jest największym głupkiem na świecie

Gość zbieram na slowniki
Gość andu
Odradzam, wczoraj wziąłem furagin, a kilka godzin później wypiłem drinka z wódki i blue curacao. W połowie picia drugiego drinka poczułem jakby mi ktoś usiadł na klatkę piersiową ( coraz trudniej mi się oddychało) a po chwili żona zauważyła MEGA wysypkę na mojej twarzy szyi i klatce piersiowej - nie wiedziałem, że skóra może być taka czerwona :). Zaaplikowałem calcium i duszność dość szybko przeszła, a wysypka utrzymywała się jeszcze ok 1-2 h stopniowo zanikając. Zawsze ignorowałem ostrzeżenia o mieszaniu leków i alkoholu. Od wczoraj jestem fanem tych ostrzezeń (przynajmniej w odniesieniu do furaginu :) ). Absolutnie odradzam łączenie furaginu i alkoholu. pozdro

mam takie pytanie. dzisiaj mam wziąć furaginum i jutro (3po dwie tabl.), w piatek natomiast mam miec badania czy poziom leukocytow sie obniżył czy też nie. 5 lutego mam urodziny i okazyjnie chciałabym się troszkę napić. czy to bezpieczne?

Gość zalamkakaka
Witam. Biorę furagin, a wczoraj szłam się napić, weszłam na to forum, ale zlekceważyłam wasze ostrzeżenia. Nie miałam żadnych objawów jak te przez was opisane. Wypiłam niewielką ilość alkoholu, wszystko było ok, lekko się podcięłam, nagle wstalam i nagle urwał mi się film. Dobrze, że byli ze mną znajomi którzy odprowadzili mnie do domu. Cała się zarzygałam, zaszczałam, po prostu zeszmaciłam. Dlatego do kogoś kto rozważa czy napić się w trakcie brania furaginu, odradzam. Żałuję, że wczoraj to zrobiłam, czuję do siebie niesmak i obrzydzenie. Nigdy nie sprowadziłam się do takiego stanu jak wczoraj. Jak najgorsza żulica, zarzygana szmata. A wypiłam naprawdę niedużo....

Gość nie łączcie leków z alkoholem
!!!!!!!!!!!Czy naprawde jesteście tak uzależnione od chlania,ze nie wytrzymacie bez alkoholu w czasie brania leków????????????????????????????:oJa nie biorę leków ale tez nie piję!!W dupie mam cały ten alkohol!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja łączyłam furaginum i chlanie (i to nie pół desperadosa, tylko raczej pół litra ;) ) i nic mi nie było. Normalnie, żadnych efektów ubocznych.

Gość każdy reaguje inaczej
:oale i tak moim zdaniem alkohol to gówno!!!Już lepsze jest dobre ziółko;)

Gość Tulippannalka
Wiecie co? U mnie wystąpiła wielka reakcja alergiczna, gorączka, czerwona skóra, lepiej nie łączcie. Teraz niestety znów miałam problem z pęcherzem i dostałam Furaginum, byłam zaproszona na urodziny i głupio było się nie napić, to odstawiłam Furaginum na jeden cały dzień (on się szybko usuwa z organizmu dlatego tak często trzeba brać) i tylko Prouro łykałam przez ten jeden dzień i nie dostałam wysypki a następnego dnia normalnie ponowiłam kurację, I się wyleczyłam.

Gość ed:)
Nie 00000000 alkoholu po furaginum, czerwona twarz i piecze okropnie!!!!!. Doświadczyłam tego na imprezie.

Gość agoolka
Ja miałam podobnie, szklanka piwa - przeciez podobno jest ono dobre na leczenie pecherza!!! Dostałam zawrotów głowy i wypieków na twarzy! Dodatkowo palpitacje serca i wysokie ciśnienie. Producenta powinni powiesić za jaja za to, że nie uwzględnił tej informacji na ulotce!!!

Gość grbnhytnytn
ileta wasza kuracja furaginem trwa? tydzien ?? nie dacie rady sie powstrzymac alkoholicy!!!

Gość briggie
Miałam podobne objawy jak inni wątkowicze - czerwone plamy na twarzy, dekolcie i szyi. Twarz paliła. I to po wypiciu połowy piwa!