Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HHHHHHHHHHHIIIIIIIITTTTKAA

CO NA BARDZO,BARDZO MOCNO PRZESUSZONE WŁOSY?/

Polecane posty

CO POLECACIE?? TAKIE NAPRAWDE DOBRE?

Miałam przesuszone i rozdwajające się włosy. Moja fryzjerka poleciła mi...spłukiwanie włosów po myciu szmponem (dobrym oczywiście) wodą z octem. POMOGŁO:-)

dokładnie woda + ocet ja kiedyś nakładałam na włosy olejek rycynowy ale ciężko to zmyć.

dobrym czyli jakim?? nie smierdziały ci potem włosy??

Takie spłukiwanie to najwyżej 2 razy na tydzień. Ja myje ok 4 razy w tygodniu. No cóż zapach nie był idealny ale...pomogło! Szmpony typu Vichy, Loreal...Peantine..(jak sie to tam pisze nie wiem;-))

ja myje co dwa dni, myje szamponem teraz head&sholders, ale tak to mam loreal do suchych,. nie dodałam ze mam suche, przez wode utlenioną ... wiem zrobiłam straszna głupote ale nie musicie mi tego uswiadamiac ..

a jest na to jakis konkretny przepis???

A sposób na ładny połysk to...spłukiwać piwem :-) Ale to zapach dość podły:-);-) Chyba wolę pić piwo niż się nim polewać:-D

a przepis na tą wode z octem jest jakis konkretny?

Na ok 3 litry wody ok pół szklanki octu 10%. Ale mnie za bardzo śmierdziało więc dawałam ok 1/3 szklanki:-) Acha woda najlepiej przegotowana!:-)

Gość jaki ten ocet
bo to chyba ma być winny nie taki zwykły spirytusowy?

no własnie, ocet taki ." z kuchni" :P a ja mam włosy rozjasnione wodą utlenioną, jak juz mówiłam to mi też pomoże??

Gość jaki ten ocet
mi właśnie fryzjerka stanowczo odradzała spirytusowy a jeśli już ocet to tylko winny..

NIe jestem fryzjerką. Napisałąm tylko to co mi poleciła fryzjerka i co sam wypróbowałam na sobie:-) Mnie pomogło:-) Może Tobie też.

Gość jaki ten ocet
ty masz zniszczoną całą strukturę włosa (woda utl w porównaniu do utleniaczy w farbach czy tych utleniaczy fryzjerskich to coś strasznego...) więc poza skracaniem aż do obcięcia całkowicie tych spalonych włosów raczej nic nie pomoże

Gość jaki ten ocet
ja próbowałam tym winnym, ale ani efektu nie widziałam, ani zapachu samej siebie nie mogłam znieść:) masakra, wolę odżywki:)

Dziewczyny szkoda że nie widziałyście tego siana na głowie plus te okropne końcówki! Przez włąsna głupotę sama sobie to zrobiłam na głowie! Ja nie rozjaśniałąm, lecz....farbowałam na kasztanowo:-) To była totalna porażka!!!!!:-D Mnie fryzjerka tłumaczyłą że ten ocet zamyka łuski włosa i generalnie zakwasza skórę głowy co jest dla włosów bardzi korzystne.

Gość jaki ten ocet
ale rozjaśnianie rozwala strukturę włosa (w przeciwieństwie do ciemnych farb ktore jakoś tam inaczej na ten włos się "kładą" nie pamiętam jak ona mi to tłumaczyła heh:) ) ja rozjaśniałam kilka lat u fryzjera i miałam straszne włosy (pomogła mi bardzo placenta i koniec z rozjaśnianiem na rzecz farbowanie brązami:) ) a to co robi woda utl z włosami nie da się opisać.. widziałam, dotykałam - kruszy się po dotknięcu dłonią.. trzeba ściąć jak są w takim stanie już:(

D0 -śliwki suszone dzieki ;p:) tez mam siano czasami .. ale tylko czasami ..:P do - jaki ten ocet mogłabys powiedziec cos do dodania otuchy, a nie same "złe" słowa :( naprawde,. załamujesz mnie.

słuchaj, jakos u mnie tak nie było :| nie wiem co ty mówisz, u mnie tak nie było i koniec! :/ nie kruszyły mi sie. nie rozumiem.

Gość jaki ten ocet
widać jeszcze z twoimi tak źle nie było. nie widzę powodu, aby pisać nieprawdę - te włosy są zniszczone na całej długości gdzie była nakładana woda utl i nie ma szans aby tę strukturę naprawić - ro jest nieodwracalne. póki tego nie zetniesz i włosy nie odrosną nie będą "normalne" tylko spalone. odżywki ani tym bardziej ocet na takie zniszczone (na zniszczone w ten sposób) nie pomogą.

ale ja nie pisze : ze ty kłamiesz, poprostu nie wiem jak mam je sciac jak ja mam tak prawie z dwa cm. od przedziałka , wez. ;/ a gdybym scieła to w ile by mi odrosły??

Gość jaki ten ocet
uuuuuu to sobie narobiłaś... ścinaj sukcesywnie.. jak długie masz teraz?

troche za ramiona .. wiem ze sobie narobiłam .. ale w ile by mi odrosły??

Gość jaki ten ocet
włosy rosną ok 1 cm na miesiąc (może ok 2) ja bym ścieła do brody jeśli nie chcesz radykalnych cięć, chociaż osobiście wolałabym ściąć na krótko - wiesz, jak miała kożuchowska albo coś takiego krótkiego.. wtedy i włosy mocniejsze rosną (bo im dłuższe włosy tym starsze tym samym) no i nie zniszczone.. wiem coś o tym, ścinałam tak nieudaną trwałą położoną na rozjaśniane włosy.. powinno pomóc.